Doksanların ruhu bugünün soundu

Herkese böyle güzel enerji versin Allah! Kendini bildiğinden beri müzikle çalışıyor, yoğruluyor. Bale eğitimi ve sonrasında üstünden inmediği sahnesi onun her şeyi. Hem müzik, hem bale, hem drama olunca kendi konser alanını da sahne sanatlarına çevirmesi pek normal aslında. Müzikallerden kazandığı parayla her yıl yurtdışına gitmiş; o zaman müzik kanalları da yok ülkemizde. Tek kanallı TV durumu. Her yurt dışına çıktığında izlemiş, seyretmiş... Vizyonunu açmış açabildiği kadar; hiç bir şey yapmasa otel odasında müzik klibi izlemiş. Aklı hep farklılıkta... O yıllar hızla geçiyor. Yonca 80’lerden çok keyif almış.



DANS VAZGEÇİLMEZİ

Sezen Aksu ve bir çok değerli ismin vokali. Dans vazgeçilmezi. Çıkış noktası baledir çünkü. Hem enerjisi de buna o kadar müsaittir ki... Yaptığı seyahatler müziğe cesur bakışı ile 8.15 vapuru, Abone sözleriyle öne çıkan farklılık hemen kültürümüze dahil olmuştur bile! Yonca iyice hızını almışken Çılgın Bediş dizisi başlar. Çizgide yaşayan bir karakter. Öyle bir can vermişti ki şu sıralar bile ben Suna’ya bazı kanallarda bulup izletebiliyorum. Ayrıca internette izleyici hep var. 4 yıl soluksuz devam eden dizi bittiğinde Yonca mutludur. Yüzü gülümsüyor, en çok 90’ları seviyor bence. “Soundlar farklıydı, stüdyolar başkaydı” diyor. Düşünüyorum da ben de en çok 90’ların müziği ve şarkılarıyla eğleniyorum. Bu yadsınmaz!

Haberin Devamı



ALBÜMÜN ADI 15

O da bir doksanlar kızı. İlk kurulan müzik kanalı Magic Box ile iyice evlere giriyor. “Bee Gees ve Orhan Gencebay arasında büyüdüm” diyor.

2001’de albüm yapmış. 2001 yılından beri ilk albümü. 15’inci albüm olduğu için adı 15! Aykut Gürel’den hiç vazgeçmiyor! Prodüktör Aykut Gürel. Işıl Kadıoğlu süpervizör. Işıl’ın onu nasıl güzel ve sistemli toparladığından bahsediyor. Kadın elinin uğuruna da inanıyor. 2001’den beri ilk albüm diyor ama arada single’lar var elbette! Single kavramını bize tanıştıran ilk isimlerden kendisi. Albümü yeni doğmuş bir bebek. Önümüzdeki hafta tanıtımı var...

Bodrum’a aşık. Yonca 2000’de Bodrum’da evini alarak Bodrumlu oluyor aslında. Biraz şehirleşmeden şikayetçi olsa da bakir kısmında yılın altı ayını neredeyse geçiriyor. Kışın da harika olduğunu söylemeden geçmiyor. Sosyalleşmek istediğinde de atıyor kendini kalabalığa. Yedi köpek iki kedisiyle burası Yoncimik cumhuriyeti diyor...

Klibi İstanbul sürekli dönüyor TV’de ve radyolarda. Sesini yeni şarkılarında duymaya bayılıyoruz onun. Çiçeklerin dalından koparılmadan daha güzel sevildiğini bize fısıldayan ballı lokma tatlısı kadın Yonca Evcimik’i seviyoruz!

DİĞER YENİ YAZILAR