Tembel kasabanın yeni idolü

Gün geçmiyor ki çocukların dünyasına biz yetişkinler dalmayalım.

Şu " Edutainment" kelimesi doğduğundan beri, bilmeyenler için eğlenirken öğrenmek sayesinde görüyoruz ki, çocuklar izledikleri birçok yayında ya da günlük öğrenme programlarında sıkılmadan bilgi sahibi oluyorlar. Tembel kasabanın yeni idolüŞöyle ki, bizler küçükken diş hekiminden korkar ve ağrıyan dişe sağlıklı süsü verirken şimdiki X kuşağı çocukları "Diş hekimine gitmem gerek rutin kontrolüm geldi" diyebiliyor. Şekerin zararlı olduğunu bizden iyi biliyorlar. Böylece aileye destek olan çocuk programlarını ben de destekliyorum. Lazy Town çizgi filmi de bunlardan biri... Lazy Town çok tembel bir kasaba. Kasabaya gelen Sportacus ve arkadaşı sporla sağlıklı yiyecek seçimleriyle kasabayı hareketlendiriyor. Spor yapanları da motive ediyor.

Lazy Town yaratıcısı ve aynı zamanda yıldızı 3 çocuk babası Magnus Schering, Sportacus ve Beyaz Saray'da Michele Obama ile yaptığı dans ile adından çok söz ettirdi. Magnus'un anne ve babası öğretmen. Dolayısıyla evde hep konuşulan konu nasıl daha iyi bir eğitim verilir. Sonra aklına Temel Reis'in yıllar önce hepimize ıspanağı nasıl yedirdiği gelir. Böylece çocukları eğlendirip, sağlıklı yaşama, spora yönlendirir. Forum İstanbul çocuklar için bu karakteri getirmiş. Benim yediremediğim fasulyeyi ve salatayı çocuklarıma yediren Sportacus'e biraz sinir olmadım değil.

Jurassic Land’da Dinazorlar ile tanıştık

Haberin Devamı


Friends dizisinin fanatiği olanlar bilir... Dizinin 6 karakterinden biri olan Ross palentolojisttir ve hayatının bir kısmı dinazor kalıntılarıyla geçer. Uzun yıllar boyunca süren dizinin her bölümünde paleontolojiyi çocuklara sevdirmenin iyi olacağını hep vurgular. Zaten Ross da NY History Museum'da çalışıyordur. Daha da ötesi ne zaman NY'da bu müzeye girsem aklıma Ross gelir. Türkiye'de de dinazorlar pek popüler. Toplam 10 bin metrekareye kurulu, Avrupa'nın en büyük dinazor temalı parkı Jurassic Land 2011 yılından beri açık. Çocuklarla farklı bir deneyim yaşamak isteyenler için harika. Eğlenirken epey bir şey öğreniyorlar. Eve döndükten sonra da tek konumuz "Tieres'in elleri mi ilginçti yoksa kuluçka ünitesi mi?" diye uzadı gitti. Herkesin NY'a gidip dinazor kalıntılarını çocuklarına göstermesi pek mümkün olmayabilir. Fakat dinazor çağının tüm özelliklerini ayrıntılarıyla anlatılan Jurassic Land'e uğrayabilirsiniz.

Jurassic Land'ın senaryosu, içeriği ve dizaynı dünyaca ünlü isimler tarafından tasarlanmış. Macera Juracopter ile başlıyor. 5 dakikalık bir gösterim. 3D olmasının ötesinde koltukların da harekete geçtiği beklenmedik bir deneyim.

DİĞER YENİ YAZILAR