Verilen kiloları almamak için mutluluk şart

Haberin Devamı

Fotoğraflar: BARIŞ ACARLI

Türkiye’de sağlıklı yaşam, detoks, alkali beslenme, ömür uzatma gibi meseleleri bize ilk öğretenlerden Gül Kaynak şimdi de İzzet Bayraktar’ın yeniden hayata geçirdiği İstanbul’un en kült oteli Grand Tarabya'da “sağlıklı yaşama adım programları” ve çok büyük bir alanda faaliyet gösteren SPA'nın başında. O konuştukça beslenmede ne kadar düzeltilmesi gereken yanlış olduğunu anlıyorum... Harika bir pazar tadında Gül'ün enerjisini siz de hissedin.

Daha sağlıklı yaşamayı şansa bırakmadan neler yapılabilir?

Mümkün olduğu kadar doğaya dönmek gerekiyor. Yaratılışımıza uygun yaşamak lazım. Tabii ki dağ başına çıkmadan çözümler olmalı!

Son zamanlarda sıkça duyduğumuz canlı kan analizi nedır?

Amerika’da giderek yayılan, Avrupa’da İngiltere dışında çok yeni bir kan analizi. Parmağınızın ucundan alınan bir damla kanın tam 1600 kez büyütülerek ekranda incelenmesi. Kişinin kendi alyuvarları ile ekranda yüzleşmesi dünyanın en ilginç olayı! Size bir damla kanınızdan dün kaç bardak su içtiğinizi, kaç saat uyuduğunuzu, hatta bu aralar peyniri fazla kaçırdığınızı bile söyleyebilirim! Diyeceksiniz ki, ben bunları zaten biliyorum. Olay benim bunu sizi hiç tanımadan 1 damla kanınızdan 1 dakikada söylemem. Yani yaptıklarımızın bedenimize etkisi. Bunu öğreten hocanın ilk eğitimine San Diego’ya gittiğimde 20 kişilik sınıfta hekesten aldığı birer damla kan ile tek tek herkesin nasıl yaşadığını anlattı. Hepimiz şoka girmiştik, bire bir doğruydu! Neredeyse fal gibi, kan falı! Geçenlerde bir danışanıma kanına bakıp “Siz dün gece uyuyamamışsınız dedim” ,“Aaa eşimle mi konuştunuz dedi”. Uykumuzun, yeterli su içmememezin, ağzımıza attığımız her lokmanın sağlığımızı ne kadar etkilediğini fark etmek çok etkileyici. Gururla söylüyorum ki benim bildiğim Türkiye’de şu an tek sertifakılı canlı kan analistiyim. Bugüne kadar yaklaşık 3 bin kişiye yakın kişinin kanına baktım. Şu an yeni mikroskopumuzla The Grand Tarabya’da yapıyorum.

HAMİLELERE DETOKS

Sağlıklı yaşam programınıza katılmaya karar verince neler yapmalıyız?

Haklısınız hazırlık çok önemli. Öncelikle kişiyle oturup hayat stili ile ilgili bir formu birlikte dolduruyoruz. Sorular zaten size ayna tutmak için. O zaman fark ediyorsunuz neye ihtiyacınız olduğunu. Sonra size uygun ön hazırlığa karar veriyoruz birlikte. Günde beş kahve içen biri hazırlanmadan programa başlayamaz.

Verilen kiloları almamak için mutluluk şart


Kimler detoks yapabilir?

Hamileler dışında herkes yapabilir denir yurt dışındaki merkezlerde. Öte yandan hamile bir kadın günde 20 siyah çay içiyorsa bunu bırakması da ona detokstur. Her gün kendi beslenmesine ek olarak yeşil sebzelerden hazırlanmış 1 litre sıvı alması da onun için en ideal programdır. Yani herkes ne durumda olursa olsun daha temiz ve daha kaliteli beslenebilir, yaşayabilir. Bunun yaşı da yok. Ebeveyni ile geldiği sürece obezite ile karşı karşıya olan, kötü beslenen çocuklara da önerebileceğimiz çok şey var.

Master programda tamamen sıvı vegan ise unsuz ve mayasız

Yarattığınız master program, sıvı ve vegan programının farkları nedir?

Master tamamen sıvı ve bağırsak temizliği içeriyor. Su orucuna yakındır. Mastercılar hayatta daha farklı, güçlü duran denemeyi seven kişilerdir. Sıvı program masterdan farklı da olsa yine sadece sıvı; bol bol sebze suyu, çorbalar. Sindirimi öyle rahatlatır ki şaşırırsınız. Bağırsak temizliği istenirse alınır. Vegan program ise hayvandan çıkan hiç bir ürün olmadan, unsuz, beyaz şekersiz, beyaz tuzsuz, glutensiz, mayasız bir beslenme.

Verilen kiloları almamak için mutluluk şart


Çiğ yapraklı yeşil sebzeler en alkali gıdalar

Alkali beslenme ve asidik beslenme ne demek?

Tamamen kimya. Vücudumuzun her sıvısının Ph’ı yanı asit alkali dengesi farklı. En önemlisi kanımızın Ph’ı; hep alkali olmalı yoksa ölürüz. Eğer çok asidik besleniyorsak ve asidikm yaşıyorsak bedenimiz bu dengeyi tutturmak için alkali minerallerimizi kullanıyor. Bir süre sonra mineral depolarımız boşalıyor ve hastalanıyoruz. En tehlikeli şeylerden biri mineral eksikliğidir. Asidik hayat tarzımız ile maalesef bu olur. Hayat bir denge üzerine oturmalı. Kendi adıma alkali beslenme ile kısa sürede 22 kilo verdim. Tüm enerjim değişti. Amerika’da alkali beslenmeyi öğreten, uygulayan merkezlerde bolca vakit geçirdim, ne kadar çok insanın değiştiğine bire bir şahit oldum Ayrıca tamamen bilimsel bir açıklaması vardır. O yüzden bu beslenmenin iyi olmadığını söyleyen “uzmanlara” gülüp geçiyorum. Yakında birçok doktor alkali beslenme üzerine kitaplar yazacak, göreceğiz. En alkali gıdalar “çiğ yeşil yapraklı sebzeler.” Tabii bir de asidik ve alkali duygular ve düşünceler var. Bunların dengesi de çok önemli.

Hızlı giden kilolar motivasyondur

Normalin üstünde iç organ yağlanması ile geçen her gün büyük tehlikedir. Doğal yollarla ne kadar çabuk kurtulursak bu yağlanmadan o kadar iyi. Alkali beslenip alkali yaşamaya başladığınızda bu çok hızlı oluyor. Bu hızı durdurmak anlamsız olur. Önemli olan yaptığınız herşeyin doğanıza uygun olduğunu bilmek. Hayat tarzını da oturttunuz mu, verilen kilolar geri gelmez. Bunun için eğitim, motivasyon ve mutluluk şart. Motivasyon hızlı giden kilolarla oluyor. Verdiğimiz dört saatlik seminerler var. Herkese öneririm. Burada ciddi bir hayat tarzı eğitimi alıyorsunuz. Mutluluk için herkesin kendi formülü var. Benimkisi şükret, sabret, sev...

Verilen kiloları almamak için mutluluk şart


Çocuklar abur cuburla besleniyor

İdeal kiloyu korumak için doğada, eski zamanlarda yaşasak ne yapardık diye sorgulamak ve mümkün olduğunca bunu uygulamak gerekiyor. Güneş battıktan sonra yiyebilir miydik? Su ve bazı meyvelerin içinden çıkan su dışında dışında bir içecek tüketebilir miydik? İş stresi, toplumsal baskı, maddi endişe duyar mıydık? Bu liste uzar gider. Geçen gün havalimanında rötar vardı. Lounge’da 4-5 yaşlarında bir çocuk elinde babasının veridiği iPad ile üç saat kıpırdamadan oturdu. Bu çocuk nasıl ideal kilosunu koruyabilir? O yaşta kardeşlerimi hatırlıyorum, lokantaya gidildiğinde azıcık yemek yer yemez kalkıp koşuşturmaya başlarlardı. Biz de peşinden. Şimdiki çocuklar oturuyor ve abur cuburla besleniyor... Kilo ve bir çok hastalık hayat tarzımız kaynaklı. Kanser doğal yaşamdan uzaklaşma hastalığıdır. Bizim işimiz hasta insanlarla değil, daha sağlıklı olmanın peşindeki kişilerle. Bana konsültasyona gelen herkese önce “mutlu olduğu kilo”yu sorarım. Bugüne kadar pat diye tek bir rakam söylemeyene rastlamadım. Aslında hepimiz kendimiz için iyi olanı da kötü olanı da biliyoruz. İşimiz kişilerin ellerinden tutup o ilk adımları attırmak. Mutlu ve doğal yaşayan ve gerekli bilgisi farkındalığı olan insanın ideal kilosunda olması çok kolay.

DİĞER YENİ YAZILAR