Pilates eşittir Ebru Şallı demeleri çok mutlu ediyor

Haberin Devamı

Ebru Şallı... Türkiye’ye pilatesi sevdiren kadın. Canlı yayınlanan programıyla her sabah evlerimize konuk oluyor. Üstelik de beşinci kitabı yolda olan bir yazar...


Ebrucum marifetlerinin ardı arkası kesilmiyor. Pilates henüz Türkiye’ye ulaştığında sen çoktan öğretmeye başlamıştın. Pilates denince senin adın söyleniyor. Ne diyorsun?

Ayşecim pilates eşittir Ebru Şallı demeleri gerçekten beni çok mutlu ediyor. Bu işe gerçekten ciddi emek ve gönül verdim. Türkiye’nin dört bir yerinde herkesin evlerinde pilates yapıyor olması beni çok heyecanlandırıyor. Pilatesin daha da yayılması için elimden geleni yapacağım.

Pilates eşittir Ebru Şallı demeleri çok mutlu ediyor

Kaç DVD ve kitabın çıktı şimdiye dek?

Türkiye’nin ilk pilates DVD’sini ve hamile pilatesi DVD’sini çıkardım. İlgi büyük. Şu ana kadar altı pilates DVD’si yaptım, özellikle bölgesel yaptığım dvd’lere ilgi çok büyük. Selülitsavar ve karın DVD’si hep bestseller oldu. Yaklaşık 1 ay önce çıkardığım “Ebru Şallı ile yağlarınızdan kurtulun” DVD’si ile 21 günlük kür yaptığınız taktirde yağlarınızdan kurtuluyorsunuz. Ayrıca ödem indirme özelliği var. Kitaplarıma gelince 4 kitabım var. Beşincisi yolda. Çocuk yemekleri kitabı, Ebru‘nun mutfağından sağlıklı lezzetli 30 dakikada pişen yemekler, Ebru’nun doğal güzellik sırları ve hamilelikte sağlıklı ve güzel kalmak. Şu an üzerinde çalıştığım yeni kitap pilates takipçilerime çok güzel bir sürpriz diyebilirim.

‘Canlı yayında pilatesi tek ben yaptırıyorum’

Bir yandan da televizyon programın devam ediyor. Bir günün nasıl geçiyor?
Ebruli 5 yıldır devam eden, seyircisiyle bütünleşmiş, canlı yayında pilates yaptırma özelliğiyle alternatifi olmayan bir program. Bu programı çok severek yapıyorum. Emek ve zaman verdiğiniz her şey çok güzel oluyor bence. Televizyonda pilates Amerika’da da çok yaygın. İnsanların çok ilgisini çekiyor ve takip ediyorlar ama şunu da söylemeliyim ki dünyadaki tek canlı yayın pilates Türkiye’de Ebruli’de.

‘Kendimi asla aç bırakmam’

Güzelliğin için neler yaparsın?

Güzelligine her kadın düşkündür. Bence sağlıklı ve temiz olan her kadın güzeldir. Sağlıklı olmak çok önemli. Çünkü cilt, saç ve vücut sağlığınız yerinde olduğunda kendinizi her zaman güzel hissedersiniz. Pilates hem sağlık hem güzellik verir.

Sağlıklı ve fit olmak adına neler yapıyorsun?
Mevsimine göre taze sebze ve meyve tüketimine çok önem veririm. Ayrıca bakliyatlar vazgeçilmezim oldular; özellikle mercimeksiz yaşayamam diyebilirim. Benim formulüm su... Her besinden yiyebilirsin ama ölçüsü çok önemli... Ayrıca asla aç kalamam.

Bugün çocuk kitabından bir yemek yaptın bize ve harika oldu.

Çocuk yemekleri, bebek mamaları gibi bir kitap daha geliyor. İlk çocuk yemekleri kitabımı hazırlarken oğlum Beren’den çok ilham almıştım. Şimdi ise Pars benim ilham kaynağım oldu; kitap yolda, annelere duyurulur.

‘Çarşamba anne-oğul günümüz’


Çocuklarınla neler yaparsın?

Her şey... Beren 9 yaşında oldu; 4’üncü sınıfa geçti. Tenis durumu da var. Oldukça yoğun bir tempo... Çarsamba günleri ödev ve tenisin olmadığı gün. Dolayısıyla Çarşambaları anne-oğul günü yapıyoruz; sinema, tiyatro, alışveriş, yemek... Pars ta artık 3 yaşına yaklaşıyor ve etkinliklerde bize eşlik etmeye başladı. İkisi birden çok tatlı oluyorlar.

Çocuklardan sonra eşin Harun’la aşkınız ne boyutta; romantik şeyler yapar mısınız?

Çocuklardan sonra birbirimize çok vakit ayıramıyoruz. Can adında büyük bir abimiz daha var. Yani bizim evde 3 çocuk var. Onlardan arta kalan zamanlarda beraber vakit geçiriyoruz. Şunu itiraf etmeliyim ki çocuklarla romantizm zor ama onlarla da aile olduğunu hissediyorsun; hepsinin zevki başka.

Son keşiflerin neler?

Ben Lucca ve Happly Ever After’cıyım canım; bilirsin dışarıya çıktığımda lezzetli yemek yemek isterim. Gerisi inan ikinci planda. Atmosfer ve mekanın sıcaklığı da önemli tabii ki.

Evde yemek yapar mısın?

Evde her gün yemekleri ben yaparım. Çocuklar ve Harun evde benim yemek yapmama çok alışkınlar; anlayacağın başka alternatifimiz yok.

Misafirden korkar mısın yoksa pratik şekilde ne hazırlarsın; bize birkaç tüyo versene?

Hiç korkmam. Yarın gelecek misafirlerim için zeytinyağlılarımı ve tatlımı bir gece önceden hazırlarım. Misafir ağırlamaktan çok keyif alırım.

DİĞER YENİ YAZILAR