Kadınlar direksiyondan korkak

Karşınızda Türkiye bayanlar co-pilot şampiyonu ve Türkiye Bayanlar Snowboard şampiyonluğunda 10 kez madalya almış milli sporcumuz Çicek Güney. Bunca uğraştığı adrenalinli sporlarla birlikte şimdi de Türkiye’ye getirdigi yeni bir kozmetik markasıyla gündemde. Çicek’le biraz spor biraz güzellik biraz da markasından söz ettik...

Haberin Devamı

En son aldığın madalya ile birlikte 10. kez snowboard sampiyonu oldun değil mi?
Evet, bu onuncu Türkiye snowboard şampiyonluğum. Aynı zamanda hem Türkiye’deki hem uluslararası çaptaki yarışlarda sayısız ralli madalyamız var.

Dakar Rallisi’ne katıldın mı?
Hayır. Belki ileride olabilir. Dünya, kıtalararası, Avrupa ve geçen sene de Orta Doğu Ralli Şampiyonası’na katıldım. Çok fazla şampiyonluk kovaladık ama Dakar çok farklı bir sistem. O tecrübeyi de yaşamak için Dakar Rallisi’nde yarışmak isterim.

Bir de co-pilot ünvanın var...
2010 yılında 2 bin 600 co-pilot arasından Asya’nın en iyi co-pilotu seçildim. Tüm dünyada co-pilotların değeri çok fazla anlaşılmadığından bu ünvanın benim için büyük önemi var.

Sen bu spora yeni başlayanlar için iyi bir motivasyon kaynağısın. Ben de çocuklarıma seni örnek gösteriyorum. Neden bu sporu seçtin ?
Aslında 3-4 yaşlarımda ailemin teşviğiyle kayağa başladım. Kayakta iyi bir noktaya geldiğim zamanlarda Türkiye snowboard ile tanıştı. Sadece denemek istedim ve abimi zorladım. Mehmet “Ne gerek var” diye karşı çıksa da onu ikna ettim...
Snowboard düşe kalka öğrenilen bir spordur.

Düştüğün noktada pes etmemek gerekir.
Abime, “Bir gün daha dayan” dedim ve ertesi gün kaymaya başladık. Sonrasında da vazgeçilmez bir tutku oldu. Tutkuyla bağlandığım için de kendimi kısa zamanda çok geliştirdim.

Hayatında spor dışında da tutkuyla bağlandığın şeyler var mıdır ? Bu kadar inatçı mısındır hep?
Biraz karakterimle ilgili... Yaptığım her işi tutkuyla yaparım. Çünkü sevgi ve keyif ile yapılan işlerde başarının geleceğine inanırım. O yüzden yaptığınız işten ne kadar keyif alırsanız o işlerde başarı daha kolay gelir. Homurdanarak ve şikayet edilerek yapılan işlerden güzel bir sonuç geleceğine inanmıyorum. Bundan dolayı hayatımdaki temel seçimlerimin hepsini mutluluk üzerine kurdum. Okul hayatımda da İktisat Bölümü’nde okumayı çok sevdim ve üniversiteyi bölüm birincisi olarak tamamladım.

Aynı zamanda erkeklerin ağzının suyunun aktığı arabaları, onlar daha dergiden görebiliyorken sen test etmiş oluyorsun. Biraz bahseder misin ?İlk defa 14 yaşımdayken oturduğumuz site içerisinde otomobil kullanmaya başladım. Vipmag.com.tr’de çok da keyif alarak test köşesi yazıyorum. Dünyada basın dışında kimse otomobillerle tanışmamışken ben test edebiliyorum.

Senin için adrenalin nasıl bir şey? Yaptığın sporların zorlukları nedir ? Motivasyonunu nasıl etkiliyor?

Bunların bilinciyle yaşıyorum. Ben bu riski alıyorum. Limitler zorlandığında sakatlıklar gelebiliyor. Her şeyden önce bir dönem bu sporları yapamayacağım için üzülüyorum. Sezon başında ayağımı kırdım. 3 platin ve 15 çivi takıldı.

Özellikle psikolojik olarak kolay bir mücadele değil. Puma ve Mac bu sene snowboard sponsorlarım. Yaşadığım bu talihsizlik sezon başında olmasına rağmen desteklerine devam ettiler. Böyle bir durumda sponsorlarımın bana olan desteği benim için onur vericiydi.

DİĞER YENİ YAZILAR