Gazete Vatan Logo

Aynı acı her gün ağır geldi, terk ettiler

Zeytinburnu’nda 16 Ocak’ta yıkılan binanın altında kalıp hayatını kaybeden 5 yaşındaki Mehmet Özdener’in ailesi adalet arıyor. Özdener aynı acıyı her gün yaşamamak için Kanada’ya taşındı

Aynı acı her gün ağır geldi, terk ettiler

İSTANBULZeytinburnu Rauf Denktaş Caddesi’nde 16 Ocak 2017’de yıkım kararı olan 7 katlı bina çökmüş, o sırada yoldan geçen 5 yaşındaki Mehmet Özdener kazada hayatını kaybetmişti. Binanın yıkıldığı sırada küçük çocuğun ikiz kardeşi Ahmet Kaan ve dede Yavuz Özdener ise, kazadan yaralanarak kurtulmuştu. Özdener ailesi olaydan bir ay sonra valilik, kaymakamlık ve belediye hakkında suç duyurusunda bulundu. Çocuklarını kaybettikten sonra, eşi ve oğlunun çok zor süreçler geçirdiğini anlatan baba Orhan Özdener, “Çok zor süreçler geçiriyoruz. Yaşadığımız yer bize sürekli acımızı hatırlatıyor. Şu anda eşimin ailesinin yanına, Kanada’ya taşındık” ifadelerini kullandı.

Binanın çökme anları için tıklayınız

3 farklı soruşturma

Aile avukatı Sezer Kaya, olayla ilgili 3 soruşturma olduğunu söyledi. Kaya, “Biz bu aşamada aile adına şikayette bulunduk. Kat sahipleri, kaymakamlık, valilik, belediye ve kusur yetkisi olan herkes dahil edildi. Aile yaklaşık iki hafta önce ifade vermek için Türkiye’ye geldi. Savcılıktan gelecek olan bilirkişi raporuna göre dava sürecini yürüteceğiz. Ancak uzun zaman geçmesine rağmen hâlâ elimize bir bilgi ulaşmadı” dedi.

Haberin Devamı

Ailenin önceliğinin sorumluların bulunması olduğunu belirten Kaya, açıklamasına şu sözlerle devam etti: “Bilirkişi raporu açıklandıktan sonra hem kamu görevlileri hem de özel kişiler hakkında ceza davası açılacak. Savcılık harici elde ettiğimiz bilgilere göre, kat maliklerinin belediyenin yıkım kararına rağmen, İçişleri bakanlığına başvurarak süreci geciktiren talepleri olmuş. Eğer onların da kusuru olduğu tespit edilirse onlar da davaya dahil olacak. Gerekli tüm süreci takip edeceğiz.”

‘İkizini soruyor’

Olay anında torununun yanında olan Yavuz Özdener ise, Çok büyük acılar çekiyoruz. Annesi tüm binaların üstüne geldiğini söylüyor. Kardeşi sürekli Mehmet’i soruyor, çağırıyor. Bu yüzden Kanada’ya taşınmak zorunda kaldılar. Geride kalan çocuklarının sağlını korumaya çalışıyorlar. Bu felaketten sorumlu olan herkes cezasını çekecek” dedi.