Gazete Vatan Logo
Magazin Ayla kriz çıkardı

Ayla kriz çıkardı

Türkiye’nin Oscar aday aday Ayla’nın yapımcısı Mustafa Uslu, son dakika kararıyla filmi, Frankfurt Türk Film Festivali’nden çekti. Bu karar sonrası seyirciler filmi protesto etti

Ayla kriz çıkardı

Frankfurt’ta gerçekleşen Frankfurt Türk Film Festivali’nin açılışını Ayla filmi yapacaktı. Ancak filmin yapımcısı Mustafa Uslu’nun “Film, Frankfurt’ta gösterilmesin” kararı, seyircileri ve festival ekibini şaşırttı. Festival Başkanı Hüseyin Sıtkı, Ayla’nın gösterimine yapımcının izin vermediğini bildirdiğini söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Dairesi Başkanlığı’nın da devreye girmesine rağmen Uslu’nun kararından vazgeçmediğini belirten Sıtkı, “Bu davranış ahlaki değildir. Buradaki emeğe ve sinemaseverlerine büyük saygısızlık. 12’ye 5 kala böyle bir yaptırım kabul edilemez bir durum” dedi. Ayla gösterilemeyince Antalya Film Festivali’nde en iyi film ödülü alan ‘Babamın Kanatları’ festivalin açılış filmi oldu. Bu arada bazı seyirciler, Ayla’nın gösterimden çekilmesini protesto ederek sinema salonundan ayrıldı.

Kapanış filmi olmasını istedik

Bütün bu olanlardan sonra filmin yapımcısı Mustafa Uslu’dan bir açıklama geldi; “Ayla filmimizin Frankfurt Türk Filmleri Festivali’nin açılış değil kapanış filmi olması yönündeki arzumuzu; festival komitesine ilettik. Ancak komite, filmimizi festivalin açılış filmi olarak göstermekte ısrar etmişlerdir. Ayla, 7 Aralık’ta Avrupa ve Asya’da gösterime girecektir. Filmimizin haklarını korumak ve gişesine zarar vermemek adına yurt dışı distribütörümüzle birlikte verdiğimiz ve Frankfurt Türk Filmleri Festivali yetkililerine ilettiğimiz duruma anlayış gösterilmemiş, kamuoyunda olumsuz algı yaratılmıştır. İzleyicilerimizden özür dileriz.”

Haberin Devamı