Gazete Vatan Logo

Aydınlık bir ev seçin!

Evinizin daha rahat bir ev olmasını istiyorsanız, ışık ve renk uyumuna öncelik verin

Balayından hemen sonra kapısını açacağınız 'eviniz' için aylar öncesinden koşturmaya başladınız değil mi? İç Mimar Bartu Olcay, "Rahat bir ev olsun istiyorsanız, ışık ve renk uyumuna öncelik verin" diyor

Mutluluğa adım atmaya hazırlanan çiftler şu sıralar, kuracakları yuvayla ilgili yoğun bir koşuşturma içinde... Kimi çeşit çeşit mobilyanın, kimileri de kumaş toplarının arasında; en uygun ürünleri bulmaya çalışıyor. İç Mimar Bartu Olcay, doğru seçimler yaptıkları takdirde, çiftlerin sadece mekanlarını güzelleştirmekle kalmayıp, hayat kalitelerini de yükselteceğini söylüyor. Olcay, yeni bir ev kurarken dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıralıyor...

AYDINLIK BİR EV SEÇİN
Yeni bir ev için renk ve ışık birleşimi çok önemli. Yaşamın renkleri ve ışığı evin içinde mutlaka yer bulmalı. Yeni mimari yaklaşımın, doğal kazanımları ön planda tuttuğunu düşünürsek, artık genellikle mekanların içindeki doğal ışığı en faydalı biçimde kullanan binalar ve evler tasarlanıyor. Kendinize öncelikle aydınlık bir ev seçin. Işığın yapay kullanımında ise mekanların noktasal aydınlatılmasına dikkat edilmeli. Aydınlatma düzeni, her mekanın fonksiyonuna göre yapılmalı. Açık renkli duvarlar aydınlığı desteklerken, pastel duvarlar ışık kırılmalarıyla mekana arzu edilen sakinliği kazandırır.

MOBİLYA RAHAT OLMALI
Mobilya seçerken, evde geçireceğiniz saatleri, çoğunlukla hangi aktivitelere ayıracağınızı düşünmelisiniz. Televizyon karşısında geçen, dinlenerek geçen ya da misafirlerle paylaşılan akşam saatlerinde evinizi bir düşünün... Eğer tercihiniz açık renk mobilyalardan yana olursa, bunların arasına mutlaka doğal ahşap renkli mobilyalar yerleştirin. Örneğin krem rengi bir duvar boyası, beyaz renkli kapılar ve dolaplar, yine kırık beyaz lake mobilyalar arasında mutlaka ceviz rengi bir masa veya meşe bir sehpa bulundurun. Koltuğunuzu da açık renkte seçmek istiyorsanız, tatlı renklerde yastıklar yaptırabilirsiniz. Çekinmeden beyazın yanına güzel bir yeşili, moru ya da maviyi yerleştirebilirsiniz.

DİNLENDİREN YATAK ODASI
Yatak odanızı sizi gerçekten dinlendirecek bir mekan olarak düzenleyin. Bu odada dört duvar hissinden uzaklaşmanın en klasik metodu; yatak başının zenginleştirilmesidir. Yatak başının bulunduğu duvarı, boya ya da duvar kağıdı kullanarak hareketlendirin. Odanın genel aydınlatmasi dışında yatağın yanından açıp kapatabileceğiniz aplik ya da abajurlar seçin. Yatak odası mobilyaları, uyandığınızda gün hala aydınlanmamış hissi veren yapıda ve renkte olmamalı. Şiltenin seçiminde ise sağlığınızı ön planda tutan teknolojik gelişmelerle daha da ergonomik hale gelen ürünleri inceleyin.

KLASİK MEKANA TÜL PERDE
Yeni perde tekniklerini mutlaka inceleyin. Klasik bir mekan peşindeyseniz, önce kaliteli bir güneşlik, üzerine harika bir tül ve tabii ki özel dokunmuş bir pano perde arayın. Sadelikten yanaysanız, yeni çıkan mekanizmalı perdeleri mutlaka sorun. Storlar bile bugünlerde yeni mekanizmalarıyla çok estetik çözümler içeriyor.

ZEMİNDE DOĞAL MALZEME
Yerde mümkün olduğunca doğal malzeme kullanılmış olmasına dikkat edin. Parkeler için doğal ahşap renklerinin; yine antre, koridor ve ıslak hacimlerde kullanılacak doğal taş renkleriyle uyumundan siz de çok keyif alacaksınız.

HALIDA ÖNCELİK KALİTEDE
Halıların kaliteleri, renklerinden önce gelmeli. Hijyenik özelliklerine mutlaka dikkat edin. Duvardan duvara halılarda, çoğunlukla açık tonlar seçilir. Parça halılar kullanıldığında ise evin detaylarının kaybolmaması için önemlidir.

GİYİNME ODASI VE DOLAP
Yaşamınızı kolaylaştıracak bir başka detay da, evin çok sayıda dolap içermesidir. Hatta evde mümkünse bir giyinme odası tasarlanmalıdır. Her geçen gün yenilenen modaya ve kıyafet ihtiyacına cevap verecek bir giyinme dolabı ya da giyinme odası, mutlaka mümkün olduğunca geniş tutulmalı. Unutmayın, evin vestiyeri bir süre sonra ayakkabılarınızı ve kişisel eşyalarınızı saklayamayacak kadar küçülecek. İyi bir gardırop için artık oldukça başarılı çözüm ve aksesuvarları bulunuyor.

Birlikte karar verin
Evin sadece yuvanız değil, aynı zamanda özleyeceğiniz bir mekan olabilmesi için her bireyin mümkünse kendisine ait hissettiği mekanlar oluşturulmalı. Bu mekanlar evin geneliyle bütünleşip, zamanla bireysel olmaktan çıkıp ortak paylaşım alanlarına dönüşecektir...

Evim evim güzel evim
Çeyiz için 50 bin çeşit
Baharla birlikte evlenen çiftlerin sayısı artmaya başlıyor... Yeni evleri için hem kaliteli, hem de uygun fiyatlı çeyiz alışverişi yapmak isteyenler de; Media Markt'ın 50 bin çeşit çeyiz malzemesiyle tanışıyor. Media Markt, yeni evlenecek çiftlere hediye almak isteyenlere de hediye kartı seçeneği sunuyor.

White and Soft'tan kampanya
Beden sağlığı ve uyku kalitesi konusunda iddialı olan White and Soft, yeni evleneceklere çok özel bir kampanya hazırladı. 'Love' serisinde büyük indirim yapan markanın 'evlilik paketi' olarak hazırlanan yatak, yorgan ve yastıkları da yüzde 35 daha ucuz...

Korkmaz'dan 19 parça
Mutfaklarda lezzet ve sağlığı buluşturan Korkmaz; 19 parçalık Flora Hiper Çeyiz Seti ile yeni evlilerin tüm ihtiyacını karşılıyor. Paslanmaz çelikten oluşan set, homojen ısı iletimi sağlayan tabanı ve parlaklığını koruyan özenle polisajlanmış dış yüzeyleri ile iddialı. 869 TL

The Woo indirimi 30 Mayıs'a kadar
Mobilyadan terliğe, geniş bir ürün yelpazesi olan The WOO, 30 Mayıs'a kadar tüm ürünlerinde, yüzde 25 indirim uyguluyor. Çok sayıda ürün; yeni evlilerin yuvasına renk katmak için bekliyor.

Yorgunluk atmak için

Ritz'de evlenenlere SPA üyeliği hediye
The Ritz-Carlton İstanbul; unutulmaz bir düğünle evlenmek isteyen çiftlere, geniş seçenekler sunuyor. Balo Salonu'ndaki 450 kişiye kadar olan düğünler için mönü fiyatları 90 Euro'dan başlayan otelin; 'Cam Salon'undaki kokteyllerin kişi başı fiyatı ise 60 Euro'dan başlıyor. Ayrıca, iki aylık Laveda SPA üyeliği ve ilk yıldönümlerini kutlayacakları iki kişilik romantik bir akşam yemeği de çiftlere armağan ediliyor.

Gelinler SPA'nın tadını çıkarmalı
Düğün gecesine hazırlanırken 'gerilen' gelin adayları, Anantara SPA Estetik ve Güzellik Enstitüsü'nde gevşeyebilir! Yarım saatlik havuz keyfiyle başlayan programda; gelinlere buhar banyosu, Türk Hamamı ya da peeling seçenekleri sunuluyor. Bu özel programın bedeli; 1 Temmuz'a kadar 420 TL.
(Sabah)

Haberin Devamı