Egeli çiftçiler, Kılıçdaroğlu’nun yoluna bidonlarla süt döktü...

Haberin Devamı

CHP Kemal Kılıçdaroğlu, Adana’daki ‘işsizlik mitingi’nden sonra dün de İzmir’in Ödemiş ilçesinde yapılan ‘tarım mitingi’nde çiftçilerle buluştu; moral depoladı...

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun içinde bulunduğu CHP otobüsündeki yerimizi aldıktan sonra, arkasından oluşan uzun bir konvoyla İzmir’den Ödemiş’e doğru yola çıktık. Yol boyunca, birkaç kilometrede bir otobüsü durduran halk, Kılıçdaroğlu’na dokunabilmek için nerdeyse ezilme tehlikesi bile geçirdiler. Yol boyunca traktörlerle yolları kesen bölgenin çiftçileri, Kılıçdaroğlu’na traktörlerinin anahtarını vermek istediler. Umudunu Kılıçdaroğlu’na bağlayan Egeli çiftçiler, “Kurtar bizi Kılıçdroğlu, nefesimiz kesildi” dedi. Kılıçdaroğlu çiftçilere, “CHP iktidarında, sizin nefesinizi kesenlerden hesap sormak boynumuzun borcu” deyince alkış aldı. Yolları kesen traktörlü çiftçi grupları, bidonlarındaki sütleri Kılıçdaroğlu’nun yoluna döktüler. Simsiyah asfalt yollara dökülen bembeyaz süt, Kılıçdaroğlu’na ne ifade ettiğini anlatmama gerek yok. Egeli çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşanların ne kadar sıkıntı içinde olduklarını CHP lideri Kılıçdaroğlu’na bu şekilde anlatmaya çalıştı.

Kılıçdaroğlu’nun yolunu kesenler sadece çiftciler değildi.

Konvoyu durduran seracılar, Kılıçdaroğlu’na bir yandan sorunlarını aktarırken bir yandan da yola gül döktüler.

Kılıçdaroğlu’nun otobüsü Bayındır ve Torbalı kavşağına yaklaştığında, yaklaşık 3 bin kişinin sevgi gösterisiyle karşılaştı. Otobüsten inen Kılıçdaroğlu, vatandaşlarla tokalaştı. Yol boyunca otobüsü durdurulan Kılıçdaroğlu ve konvoyu 2.5 saatte Ödemiş’te mitingin yapılacağı alana ulaştı.

Organizasyon bozuktu

Ancak miting alanın vardığımda gördüğüm manzaraya inanamadım, zira organizasyon son derece kötüydü. Giriş ve çıkışlarla platformun yerleşim düzeni “iktidara koşuyorum” diyen CHP’ye yakışmamıştı. Koskoca meydanda bayrakların asılması için bir tek direk bile konulmamıştı. Acemi bir organizasyon vardı. Oysa aynı CHP’nin son olağanüstü kongresi muhteşem bir organizasyonla gerçekleşmişti. O muhteşem 25 bin kişilik salon organizasyonunu yapabilen CHP, ‘meydan mitingi’ni neden organize edememesi kabul edilir gibi değil. Hele otobüsteki anonsları yapan Barış’ın yerine geçen ve miting alanındaki vatandaşı coşturması gereken anonsçunun bozuk ses düzeniyle birleşen saçma sapan cümleleri CHP’ye hiç yakışmamıştı. Neyseki Barış, platformdaki mikrofonu eline alınca her şey normale döndü.

Mazot 1.5 TL olacak

Ödemiş meydanına çıkan tüm caddeler doluydu. Barış’ın anonslarıyla meydanı dolduran binlerce kişi hep bir ağızdan CHP’nin seçim şarkısı “Bir ıslık da sen çal”a eşlik ettiler. Kılıçdaroğlu’ndan önce CHP’nin kurmayları; Gürsel Tekin, Erdoğan Toprak, Hurşit Güneş, Engin Altay, Faik Öztrak, Alaattin Yüksel ve Manisa Milletvekili Şahin Mengü anons edildi. Mikrofonu eline alan Kılıçdaroğlu, “Bu iktidar döneminde hükümet çiftçiyi yok etti” deyince Ödemişliler alanı inletti. Kılıçdaroğlu, çiftçilerin Ak Parti iktidarı döneminde nasıl yok edildiğini örneklerle vererek anlatırken, meydandaki kalabalık hep birden düdük çalarak hükümeti protesto etti. Kılıçaroğlu sonunda çiftçinin kendisinden beklediği müjdeyi verdi: “Çiftçiye mazotun litresi 1.5 TL olacak.” Kalabalık, “Başbakan Kemal, Başbakan Kemal” diye tempo tutturdu.

Kılıçdaroğlu’ndan önce, bir grubun alkışları arasında birinin platforma çıktığını görünce, kim bu ilgi çeken diyen diye merak etti. Görünce anladım ki bu kişi Yıldırım Aktuna’nın Sağlık Bakanlığı dönemindeki Müsteşarı Aytun Çıray. Çıray, bir dönem Tansu Çiller’in bir dönem de Mesut Yılmaz’ın başarılı bürokratlarından biriydi. Ön seçimde İzmir’de liste başı olmasına rağmen, merkez yoklaması ile Tansu Çiller tarafından önüne konulan eski siyasetçiler nedeniyle Meclis’e girme denemesi başarılı olamayan Çıray’ı Ödemiş’te görünce herhalde CHP’ye katılıyor diye düşünmeye başladım; bekleyip, göreceğiz.

Ödemiş’te kaç kişi vardı

Kılıçdaroğlu hitap ederken, meydanda kaç kişi vardır diye merak ettim. CHP yöneticiler, “120 bin kişi vardı” dedi. Polis kayıtlarına ise 60 bin kişi düşmüş. Yıllardır bu meydanları izleyen biri olarak benim gördüğüm ise 80 bin dolayında. Henüz seçim meydanları havasını bulmamaış olmasına rağmen Ödemiş’de 80 bin kişiyi meydana toplayabilen CHP Lideri Kılıçdaroğlu bence başarılı. Ancak seçim atmosferinde durum daha çok bellli olacak. Onu beklemek daha doğru olur.



CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’den Ödemiş’e giderken bazı yerlerde vatandaşlarla çay içip, sobhet etti...

DİĞER YENİ YAZILAR