Övündüğümüz Karayolları’na ne oldu?

Haberin Devamı

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün çok önemli hizmetleri var. Kamuda alışılmışın dışında büyük özveri ile çalışan bir kurum olarak bilinir. Ancak son dönemde aynı özverili çalışmadan bahsetmek ne yazık ki mümkün değil. Övünerek bahsettiğimiz Karayolları hizmetlerinde planlama diye bir uygulama maalesef yok. Canları ne zaman neyi çekiyor ise onu yapıyorlar. Onlara göre vatandaş da buna uymak zorunda


İstanbulluları bezdirdi

İstanbul’da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde trafiğin en yoğun olduğu saatte KGS nakit gişesini onarım veya yenileme yapılması saatlerce kuyruk oluşmasına neden oluyor. Neden bu çalışma gece değil de gündüz yapıldı? Cevap yok. Eğer o çalışma gişe değişimi değil de asfalt çalışması olsaydı Genel Müdür Cahit Turhan şunu diyecekti. +28 derece altında asfalt yapılmaz, onun için biz de gündüz sıcağında çalıştık. Peki gişenin bakımı neden gece değil, gündüz? İkincisi, sizin +28 dereceden düşük sıcaklıkta asfalt yapılmaz, teziniz de bilimsel ve geçerli değil. +28’den daha düşük sıcaklıkta bal gibi asfalt çalışması olur. Dünyanın birçok gelişmiş ve güneş yüzü görmeyen ve sürekli yağış alan ülkesindeki asfalt çalışmalarına ne demeli? O asfaltlı yollar sizin yaptıklarınızdan da çok daha sağlam.
Karayolları Genel Müdürü Sayın Cahit Turhan’ı kutlamak istiyorum. Uygulaması sayesinde İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsü seyyar satıcı merkezine dönüştü. Gişelerin önünde veya şeritlerin tam ortasında satış yapanlardan geçilmiyor. Genel Müdür Cahit Turhan da bunları seyrediyor. Kim bilir ‘Belki de bu kişileri iş sahibi yaptım’ diye seviniyor. Sevgili Genel Müdürüm Boğaz Köprüsü’nde olduğu gibi, kaldırın OGS ve KGS dışındaki gişelerini, bakın köprüde trafik oluyor mu olmuyor mu? Aklınıza bu yol hiç mi gelmiyor? Köprüden geçecek olan da lütfen OGS ve KGS alsın. Üstelik KGS’si olmayan da gişenin önünde otosunu park edip, arkadan gelenlerden KGS’sini kullanmayı teklif edemesin. Bunu uygulamak çok mu zor.


Bodrum perişan

Geçen yıl Bodrum-Milas Havalimanından Bodrum’a kadar bölünmüş yol ve asfalt çalışması ile yerli ve yabancı turisti perişan ettiniz. Tam bu çalışma bitti, bu yaz Bodrum’a gidecekler rahat bir nefes alacak demişken o da ne? Geçen yıl yeni yapılan yolda çalışma aynen devam ediyor. Bu kez bir tarafı yeniden kapatılmış. Yolun sağından soluna geçecek su için kanal yapılması unutulmuş da ondan. Sadece bu mu? Elbette hayır. Geçen yıl, Başbakan Erdoğan’ın kaldığı otelin tam karşısına Sayın Başbakan sözde çalışmanızı görsün diye, üzerinde TCK yazılı taştan bir duvar yaptırmışlardı ya. Sonradan Başbakan Erdoğan’dan bu yolun gecikmesinden dolayı uyarı almışlardı. Şimdi yolun geri kalan bazı bölümlerine aynı duvardan yaptırmaya devam ediyorlar. Ancak geçen yılki duvarda TCK yazısı vardı, bu kez duvarda TCK yazısı yok, belli yerlerine dekoratif amaçlı testiler koymuşlar. Herhalde susuzluk çeken sürücüler arabasını durdurup o testilerden su içecek. Bu duvarlar yapılırken de paletli araçlar geçen yıl yapılan yepyeni asfaltı berbat ediyor. Muhtemeldir ki, önümüzdeki yıl da bu bozulan asfalt için yolları tekrar kapatıp çile çektirmeye devam edecekler. Duvarları ve kanalları neden zamanında yapıp onun üzerine asfalt yapmadınız. Yoksa amacınız birilerine yeni iş yaratmak mı? Amacınız o ise, buna gerek yok, Bodrum çevre yollarını veya yapılması gereken başka yolları devreye sokun, zengin etmek istedikleriniz kişiler varsa hiç olmazsa o yolu verin, oradan kaynak aktarın. Neden yollarımızı yap-boz tahtasına dönüştürdünüz, hem de vatandaşın vergisinden aldığınız paraları har vurup harman savururcasına.


Çile bitmedi

Genel Müdür Cahit Turhan’a sorularım bitmedi.

Havalimanından sonra bahsettiğim, bilmeceye dönüşen kapalı yolardan diyelim ki aştınız. Torba kavşağına yaklaştınız, asıl çile burada başlayacak. Yazboz tahtasına döndürdüğünüz Torba kavşak projesi bitmediği için saatlerce orada beklemeye başlıyorsunuz. Boşa harcanan benzin ve mazot işin cabası. Diyelim ki burayı da aştınız. Eğer Torba kavşağından Türkbükü-Gündoğan Yalıkavak istikametine dönecekseniz Allah’a emanetsiniz. İnşallah evinize veya otelinize başınıza bir şey gelmeden ulaşırsınız. Yok eğer yolunuz Bodrum merkezden geçecek ve Ortakent, Yalıkavak, Gümüşlük- Turgut Reis ve Akyarlar’a gidecekseniz, yandınız. Çünkü Karayolları Genel Müdürlüğü, Bodrum’dan Turgut Reis istikametine giden Bitez kavşağından ana yolun yepyeni asfaltı sökülmüş, yol tek taraflı çalışıyor. Çünkü Karayolları daha önce bu asfaltı yaparken alt yapısını iyi yapmamış, onun için söküyor. İyi de, siz bu çalışmaları denetlemiyor musunuz? Şantiye şefiniz bunu kontrol etmez mi? Turgutreis’e kadar bu asfalt söküm işi devam edecek ve üzerine de yeni asfalt yapılacak. Peki Karayolları’nın bu çalışması ne zaman başladı dersiniz? Söyleyeyim: 7 Haziran 2010’da. Yani sezonun tam ortasında. Neden 2 ay önce veya 2 ay sonra değil. Bunun cevabını da Genel Müdür Cahit Turhan verecek.

DİĞER YENİ YAZILAR