Futbol kulüplerinin yeni kamp adresi Bodrum

Haberin Devamı

Profesyonel ve amatör futbol kulüplerinin sezon dışında kamp yeri seçiminde aradıkları tek şey idman sahası. Bunu keşfeden Antalyalı otelcilerin özellikle Lara bölgesinde idman sahaları yaptırmaları sayesinde Antalya hemen hemen futbol kamplarının tek merkezi oldu. Şu anda Antalya’da 150’nin üzerinde idman sahası var...

Bodrum’da tatil için sezon 4 ayla sınırlı kalınca otelciler sezonu uzatmak için alternatif etkinlikler aramaya başladı. Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ve Bodrum eski Kaymakamı Abdulah Kalkan ile Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon öncülüğünde Kempinski Hotel Barbaros Bay’de yapılan arama konferanslarıyla Bodrum’da turizm sezonunu 12 aya çıkaracak alternatif etkinlikler araştırıldı.

“Bodrum’da 12 ay turizm” arama konferanslarında “golf turizmi” öncelikli gündem maddesi oldu. Son iki yılda Vita Park Golf’ün düzenlediği turnuvalar Bodrum’a sezon dışında biraz canlılık getirse de bunu yeterli görmeyen Bodrum Ticaret Odası ve otelciler yeni arayışlar içinde.

İstikamet Futbol Federasyonu

Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, kardeşi Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u da yanına alarak İstanbul’un yolunu tuttu. İlk durak olarak Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener’in kapısı çalındı. Bodrumluların isteği; futbol kampları için cazibe merkezi olma yolunda atılacak adımlara Federasyon’un destek olması. Kocadon kardeşleri çok arzulu gören Futbol Federasyonu şimdilik sarı ışık yaktı ve kamplar açısından Bodrum’u mercek altına aldı.

Federasyon sıcak bakıyor

Futbol Federasyonu Bodrumluların talebini incelemeye aldı ve Tesislerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Arif Koşar, hafta sonunda Bodrum’a giderek incelemelerde bulundu. Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Kempinski Hotel Barbaros Bay’in Genel Müdürü William Latour’la bir dizi toplantı yaptı. Arif Koşar, Bodrum Yarımadası’nı karış karış gezdi ve Bodrum Yahşi’deki tek idman sahasını gördükten sonra burasının idman sahaları için merkez olması ve buraya 10-12; Yalı bölgesindeki Kempinski Hotel Barbaros Bay ile Sea Garden otelleri için de Yalı Beldesi’nde en az üç idman sahasının yapılması için yatırımcılara yeşil ışık yaktı.

Türkiye-Polonya Bodrum’da

Bodrum’un futbol kampları için cazibe merkezi olması yolunda atılan ilk adım olarak, TFF’nin 26-28 Ocak günlerinde Türkiye’de yapılacak Türkiye-Polonya U-17 müsabakasını Bodrum’a aldıklarını açıklamasıyla TFF Üyesi Arif Koşar, Bodrum’un bu konuda sınıfı geçtiğinin mesajını da vermiş oldu.

İki yıl önce Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Kaymakam Abdullah Kalkan, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon ve Kempinski Hotel Barbaros Bay’in o dönemdeki Genel Müdürü Axel Ludvig’in, Bodrum’da 12 ay turizm için ilk adımı atmasından sonra bugün bu hedefi gerçekleştirmeye doğru emin adımlarla ilerlendiği görülüyor.

Bodrum, iklim şartları açısından, Antalya’ya göre kamp için son derece uygun bulunuyor. Bodrumlu otelcilerin biraraya gelerek idman sahaları yaptırma konusunda Ticaret Odası ve Bodrum Belediyesi’nin desteğini de alarak yürümeleri halinde önümüzdeki yıllarda futbol kulüplerinin de kamp merkezi olarak Bodrum’da 12 ay turizm efsane olmaktan çıkacak.

DİĞER YENİ YAZILAR