Beşiktaş-Wolfsburg maçına Fenerli ve Galatasaraylı akın etti

Haberin Devamı

Bu akşam Almanya’nın Wolfsburg şehrinde oynanacak Wolfsburg-Beşiktaş maçı için koyu Fenerbahçeli olan Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, THY’den kiraladığı Airbus 321 uçağı ile 150 misafirini Berlin’e, oradan da Wolfsburg şehrine götürdü.

Diyeceksiniz ki “Fenerbahçeli Ferit Şahenk neden misafirlerini Beşiktaş maçına götürüyor?” Çünkü Beşiktaş’ın rakibi olan Wolfsburg takımının sponsoru Doğuş Grubu’nun distribütörlüğünü yaptığı Volkswagen marka otomobillerin üretildiği şehir. Wolfsburg takımı Beşiktaş ile eşleşince Ferit Şahenk bu fırsatı değerlendirmek istedi ve basından bazı yönetici ve köşe yazarları ile iş ve spor camiasından önemli isimleri bu geziye davet etti.

Doğuş Grubu için hem ziyaret hem ticaret. Misafirlerini hem Beşiktaş maçına götürecek hem de sattığı Volkswagen otomobillerinin üssünü gezdirmiş olacak.

Dün sabah Doğuş Grubu’nun Atatürk Havalimanı’nda açtığı bankodan biletimizi alıp, pasaport kontrolünden geçtikten sonra karşılaştığım herkes Ferit Şahenk’in Beşiktaş maçı davetlisi idi. Uçağın kalkışına çok zamanımız olduğu için önce Garanti Bankası’nın Dış Hatlar Terminali’ndeki lounge’una geçtik. Kimi arasan orada. Öncelikle Doğuş Grubu tam kadro orada idi. Gözüme çarpanlar; Ferit Şahenk, Süleyman Sözen, Erman Yerdelen, Ergun Özen, Aclan Acar, Hüsnü Akhan ve Cem Aydın’dı. Ben, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Ethem Sancak, Mehmet Tezkan, Reha Muhtar, Hasan Arat, Serdar Bilgili, Yavuz Semerci, Fikret Orman’ın oturduğu grubun ana konusu Beşiktaş’ın Ocak ayındaki genel kurulunda kimin başkan olacağıydı. Bir ara Erman Yerdelen yanımıza geldi ve “Arkadaş ben Beşiktaş’ın Köyiçi mevkiinde büyümüş biriyim. Fenerbahçeli olduğuma bakmayın herkes beni destekler, beni Beşiktaş başkan adayı yapın” dedi. Bunun üzerine Ethem Sancak, “Benim bu saatten sonra Beşiktaş başkan adayım Aziz Yıldırım ile ilgili bugün yüreklice bir beyanat veren Tuncay Özilhan’dır. Tuncay Bey aday olursa onun listesinde yönetimde yer almayı seve seve kabul ederim” dedikten sonra bana dönüp sen kimi destekleyeceksin diye sordu. Ben de “Beşiktaş kulübünün şu anda Başkanı Yıldırım Demirören’dır. Dolayısıyla hepimizin başkanı şu anda Yıldırım’dır. Kongre ile ilgili adaylar netleşsin, o zaman gönlümdeki başkan adayına oy veriririm” dedim.

Beşiktaş muhabettimiz derinleştikçe bize katılanların sayısı arttı. Abdürrahim Albayrak, Levent Kızıl, Hamdi Akın, Hakan Ateş, Zafer Yıldırım, Zafer Kurşun, Mehmet Ali Aydınlar, Ali Cıngıllıoğlu da genişleyen halkaya eklendi. Diğer bir köşede Remzi Gür, Ayhan Bermek ve Metin Güneş’in başını çektiği bir başka grup vardı.

Garanti Bankası’nın lounge’unda uçak anonsunu bekleyen davetlilerin gündeminde bir başka konu daha vardı; o da açılım, Güneydoğu ve düz ovada siyaset idi. Konuşulanları sadece dinledim ve çoğunluğun görüşü AKP’nin önümüzdeki seçimdeki akıbetini kürt açılımı belirleyecek şeklindeki değerlendirmeler oldu.

Büyük bir grubun hararetle tartıştığı “açılım” konusu tartışılırken salondan içeri Star Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu ile Hasan Cemal girdi. Gruptan birisi “Bunu Mustafa bilir, ona soralım” demesine rağmen, Mustafa bir başka gruba yönelince sorunun cevabı askıda kaldı. Neyse uçak anonsu yapılınca 210 nolu körüğe yönelerek bizi bekleyen uçağa bindik. Davet sahibi Ferit Şahenk her zaman olduğu gibi nezaketini gösterip uçağın ön koltuklarında değil, ortalarda bir yerde yerini aldı. Ancak uçak bir türlü kalkmıyordu. Sonunda hostes ön tarafta oturan biraz kilolu bazı yolculara yöneldi. Mesela Zafer Kurşun, Cihan Kamer, Aclan Acar, Levent Kızıl ve daha bir kaçına mümkünse önden kalkıp arka koltuklara gitmelerini rica etti. Çünkü ağır toplar hep öndeydi. Uçağın dengesini bir türlü tutturamıyorlardı.

Levent Kızıl dışındaki ağır toplar bir bir arka tarafa gidip ev sahibi olan Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen de ağır misafirleri ile birlikte arka tarafa yönelince Akfen’in patronu Hamdi Akın yine yapacağını yaptı ve esprisini patlatarak Ergun Özen’e “Benim çantam da ağır, onu da arkaya götürür müsün” diye sordu. Ergun Özen, “En iyisi sen de arkaya gel” dedi.

DÜZELTME

Önceki günkü yazımda Muhtar Kent ile New York’taki sohbetimizde 2 hata yaptığımı fark ettim. Birincisi, Muhtar Kent Midilli’ye babasının mezarını değil, dedesi Sezai Ömer Madra’nın köyünü ziyarete giderdi. İkincisi Muhtar Kent, yılbaşında Amerikan-Çin İş Konseyi Başkanlığı görevini Boeing’in CEO’sundan değil, Dow Chemical’ın CEO’sundan devralacaktır.

DİĞER YENİ YAZILAR