Gazete Vatan Logo

Avukata ‘Defol’ diyen geline para cezası!

Tekstil ve mobilya dekorasyon şirketi sahibi Öner Akgün, bir iş adamıyla mobilya dekorasyonu için 140 bin TL’lik anlaşma yaptı. İddiaya göre ücretini alan Öner Akgün, mobilya dekorasyon işini yapmadı. Bunun üzerine iş adamı da Öner Akgün’ü icraya verdi.

Avukata ‘Defol’ diyen  geline para cezası!

Alacaklı tarafın avukatı Mahmut Öztürkler ile haciz memurları Akgün’ün Ortaköy’deki evine gitti. Evdeki değerli eşyaları inceleyen memurlar evin hanımı Aslı Akgün’ün yatak odasındaki kasadan ziynet eşyalarını haczetti.

5 yıl hapsi istenmişti

Aslı Akgün avukat ve memurlara, “Bunlar benim kişisel takılarım, siz kim oluyorsunuz, defolun evimden” diyerek hakaret etti. Aslı Akgün’ün hakaretleri haciz heyeti tarafından tutanak altına alındı. Alacaklı avukatı Mahmut Öztürkler, Aslı Akgün’den şikayetçi oldu. Savcılık, Akgün hakkında, ‘hakaret ve görevi yaptırmamak için direnme’ suçlarından 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

7 bin 80 TL para cezası

Önceki gün görülen duruşmada mahkeme davayı karara bağlayarak Aslı Akgün’ü ‘görevi yaptırmamak için direnmek’ suçundan beraat verdi. Aslı Akgün’ün avukat Mahmut Öztürkler’e hakaret ettiğini belirten mahkeme, ‘kamu görevlisine hakaret’ suçundan Aslı Akgün’e 7 bin 80 TL adli para cezası verdi. Mahkeme Akgün’ün cezasını hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına çevirdi.

Haberin Devamı