Gazete Vatan Logo

Avrupa ve ABD’deki dev zincirlere ‘Ashk’la girecek

The Ashk kolonyasını yaratan Narin Akçelik, Harvey Nichols ve Beymen’e girdi. İngiltere’de Harrods’a girmeyi hedefleyen Akçelik, Miami’den adım attığı Amerika’da da büyüyecek

Avrupa ve ABD’deki dev zincirlere ‘Ashk’la girecek

Narin Akçelik, madenci ve turizm kökenli bir aileden geliyor. Ailesi, Akçelik Madencilik ile Antalya Club Nena Tatil Köyü’nün sahibi. Aile şirketlerinin yönetiminde yer alan Akçelik, The Ashk adıyla lüks kolonya markası yarattı. 6 ay gibi kısa sürede Harvey Nichols, Beymen gibi zincirlerde, Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali, Bodrum Mandarin Hotel ve özel butiklerde kolonyalarını satmaya başladı.

Kolonya çok ilgi görünce aynı markayla mum üreten Akçelik, önümüzdeki ay çubuklu oda kokusu diffuser’ı müşterilerinin beğenisine sunacak. Planlar arasında kalıp ve sıvı sabun, peştamal, bornoz havlu gibi ürünler de bulunuyor...

İnsanlar şifa bulsun

Narin Akçelik, önümüzdeki dönemde yurt dışındaki Harvey Nichols mağazaları ile Londra’daki Harrods’a girme planları yapıyor. Akçelik, “Harvey Nichols’ın yurt dışı mağazalarına açılma planım var. İngiltere’de asıl hedefim Harrods. ABD’de Miami’de The Bazaar Project adlı butikte ürünlerimiz satılmaya başladı. İngiltere ve ABD’deki işleri geliştirmek istiyorum, görüşmelerim sürüyor. Katar’a ihracat yaptık. Ayrıca Dubai ve Azerbaycan ile görüşüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İnsanların kullandıkça şifa bulmalarını sağlayacak bir ürün yaratma hayaliyle yola çıktığını belirten Akçelik, sözlerine şöyle devam etti:

“Ben üretmeyi, gelenekleri, geleneksel kültürlerimizi de modernize etmeyi seviyorum. Buradan yola çıkarak The Ashk markasını yarattım. Koku en büyük şifalardan biri... Ashk ile insanlar kullandıkça şifa bulsun, şifa buldukça aşka ulaşabilsin istedim. Ashk markası altında farklı ürünlerimiz de olacak. Bunların tümü kullanan kimselere iyi gelecek, şifa getirecek ürünler olacak.”

Narin Akçelik, Türkiye’de İstanbul ve Ankara dışında İzmir, Antalya, Adana gibi diğer büyük illere açılmak istediğini anlattı. Online satış yaptıklarını kaydeden Akçelik, nihai hedefinin The Ashk’ı dünyaca tanınan bir Türk markası yapmak olduğunu vurguladı.

Her kolonyanın anlamı var

The Ashk’ın 7 kokusu var. Bebekler için Masal üretilirken Nil Linen de çamaşır kokusu olarak satışa çıktı. Hayal, Hayat, Nevin, Su, Nadir, Can, Umut adları olan kolonyaların her birinin farklı bir anlamı var... Hayat, adını yaratılma serüvenini kutsal enerjisi 7 katla ilişkilendirilen hayat ağacından alıyor. Nevin adı 7 kat gök, 7 tepe İstanbul ve nefsin 7 kapısından esinlenmesinden geliyor.

Haberin Devamı

Su, ateşin ve yağmur damlalarının yarattığı suyu yüce dağların ardında görmesiyle adını aldı. Nadir, gezgin dervişlerin Ashk’a ermek için çıktıkları yolda kendilerin koruma amaçlı Teber’den esinleniyor. Bir başka çeşit olan Can, adını yaratılma serüvenini, yaradandan ötürü yaradılanı sevmekten alıyor. Umut’un adının kaynağı ise Ashk’ın bir bakışla başlayıp kum saati gibi yüreğe umutla akmasından geliyor.

Kadınlara iş yaratıyor

ÖZEL deri ambalajlı The Ashk kolonyalarının yazıları ünlü hat sanatçısı Osman Yılmazer’in elinden çıkmış. Narin Akçelik, “Derilerin hepsi kadınlar tarafından elde dikiliyor. Ben kendimi de kadın girişimci olarak görüyorum ve başka kadınlara istihdam yaratmak beni mutlu ediyor” dedi.

Haberin Devamı