Gazete Vatan Logo

Avrupa çıkarması

Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde Türk şirketleri şov yaptı

Törende Türkiye’den 38 firmaya toplam 70 ödül verildi. Törenin seneye İstanbul’da yapılması planlanıyor

Ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörü, Türkiye’deki başarısını dünyaya da taşıdı. Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri kapsamındaki Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde Türk firmaları ve mimarları adını üst sıralara yazdırdı. Londra’da düzenlenen ödül töreninde Türkiye’den 38 firma toplam 70 ödül kazandı. Bunlardan 25’i Avrupa’nın ‘en iyisi’ unvanını kazandı. En iyi mimari, gayrimenkul, iç tasarım ve yapı geliştirme kategorilerinde 26 Avrupa ülkesinden yüzlerce proje ödül için yarışırken, Türkiye tüm kategorilerdeki projelerde en fazla ödül alan ülke olmayı da başardı. Türkiye’nin bu başarısını gören yarışma organizatörleri de önümüzdeki yıl töreni İstanbul’a taşıma planları yapıyor.

9 ödül birden aldı

Türk firmaları, dört farklı kategoride düzenlenen ödül töreninde en iyi mimari kategorisinde 23, en iyi iç tasarım kategorisinde 17, geliştirme kategorisinde 29 ve gayrimenkul kategorisinde bir ödül ile toplam 70 ödül kazandı. Türkiye’den ödül kazanan 38 firma arasında farklı kategorilerde Dap Yapı 9, Viatrans-Meydanbey 7, İki Design Group 6, Özak GYO 5, Arıkan Yapı 3, Sur Yapı, BG Mimarlık, Prime Development, Yapı Studio, İnanlar, SKM Projects+, Tahincioğlu ve Esat Fisek Interiors 2 ödül kazandı. Diğer firmalar birer ödülle geceden ayrıldı.

Dünya için yarışacaklar

Türkiye, Avrupa Gayrimenkul Ödülleri kapsamında en çok ödülü almakla kalmadı, dünya çapındaki yarışmaya da en çok adayı gönderen ülke olarak dikkat çekti. Tüm ülkelerin ödülleri dağıtıldıktan sonra açıklanan adaylar arasında Türk firmaları 9 kategoride yer alarak, yarışmanın uluslararası ayağında yer almaya hak kazandı. Buna göre Viatrans-Meydanbey Quasar İstanbul ile 3 kategoride, Gonye Project Tasarım Loca Penthouse ile, Türkan Erdem Tuana ile, Gürallar Yapı Lapis Han ile, Prime Development PrimeMall Gaziantep ile yarışacak. Eva Gayrimenkul alanında en iyi olabilmek için yarışacak.

Haberin Devamı