Gazete Vatan Logo

AVM’nin açılmadan yüzde 70’i ofis bloğunun 1 ayda yarıdan fazlası kiralandı

Trump Towers’da kiralamalar hızlandı

Şişli’deki Trump Towers’da yer alan 43 bin m2 kiralanabilir alanlı 175 mağazadan oluşan AVM’nin yüzde 70’i kiralandı. Merkez, Şubat sonunda hizmete girecek. 1 ay önce kiralaması başlayan ofis bloğunun yarısından fazlasını 4 firma kiralarken, tek bir firmanın 15 bin m2’lik bir bölüme talip olduğu belirtiliyor. Rezidansların yüzde 65’inin satıldığı proje, 2012 baharında tümüyle faaliyette olacak

ABD’li emlak kralı Donald Trump’ın şirketi Trump International’ın Avrupa’daki ilk projesi olan ve Doğan Grubu işbirliği ile İstanbul Şişli’de inşa edilen Trump Towers projesinde geri sayım başladı.

260 bin metrekarelik 39 katlı rezidans kulesi ve 37 katlı A+ ofis kulesinden oluşan projede inşaat tamamlanırken, projedeki 43 bin m2 kiralanabilir alana sahip 175 mağazadan oluşan alışveriş merkezinin henüz açılmadan yüzde 70’i kiralandı. Trump Towers Office ve Alışveriş Merkezi için proje konsept ve kiralama danışmanlığı yapan FYP Proje Geliştirme’nın kurucusu Füsun Yılmaz Phillipson, AVM’nin Şubat sonunda hizmete gireceğini söyledi.

Sektörde karma kullanımda bitmiş ürünlerin sınırlı olduğunu belirterek, projenin yoğun ilgi gördüğünü belirten Phillipson, Satürn ve Migros’un yanı sıra DNR ve Mars International ile anlaştıklarını dile getirdi. Merkezde 9 bin metrekarelik bir alanın ilk kez çocuklara ayrıldığını da hatırlatan Phillipson, “Türkiye’nin 600 kişilik ilk ve tek Disney Tiyatrosu, Mothercare, Benetton, Bg Store, Toyzz, İmaginarium gibi çocuklara özel markalar, D&R Kids ve Trump Kids Concierge Hizmeti sunulacak” diye konuştu. Projede 200 adet rezidansın yüzde 65-70’i satıldığını ve m2 fiyatlarının 7-9 bin dolar civarında olduğunu kaydeden Phillipson, 1 ay önce kiralaması başlayan 36 bin m2 kiralanabilir alana sahip olan Trump Towers Office’in de yarısından fazlasının kiralandığını açıkladı.

Mimari açıdan en iyi Trump

Kiralamaların 2 gün içinde tamamlanmasını beklediklerini söyleyen D-Yapı Genel Müdürü İlder Tokcan ise, “Ofislerin m2 fiyatı ortalama 35 dolar. 200 metrekareliklere avukatlardan çok talep geldi, ancak büyük metrekareli ofislere talep daha fazla. 6-7 bin metrekaresinin dünyaca ünlü bir elektronik firması, merkez ofisi olarak kiralanmak istedi. Şu ana kadar 4 firma yer kapattı. 15 bin metrekaresini kiralamak için talep eden bir yerli grupla görüşüyoruz. Anlaşamazsak küçük metrekarelerde satışlarla bitirebiliriz” diye konuştu. Tokcan, yaklaşık 450 milyon dolara malolan projenin mimari açıdan en başarılı Trump projesi olduğunu, bunun Amerika tarafından da onaylandığını sözlerine ekledi.

DNR’ın lobisinden sinemaya geçilecek, sokak büfeleri olacak

İlk kez DNR’ın lobisinden sinemaya geçilecek. 800 metrekarelik bir alan, Cengiz Abazoğlu, Bahar Korcan ve Arzu Kaprol gibi tasarımcıların düzenleyeceği fashion showlara ayrılacak. Aynı zamanda Trump Towers’ın açık alanında ayaküstü yemeye uygun tasarlanan sokak yemekleri sunan 15 pavilyon yer alacak. 3 ayrı terası olacak alışveriş merkezinde bu açık alanda konserler de verilebilecek. Projede dünyaca ünlü fitness kulübü Pure Fitness da erken saatlerde bile spor yapma imkanı yaratacak.

Ünlü evlerinin sergisi 24 Kasım’da başlıyor, üçüne şimdiden talip çıktı

Hülya Avşar’ın mutfağından Ayşe Arman’ın yatak odasına, Türkan Şoray’ın banyosundan Acun Ilıcalı’nın salonuna, ünlülerin kişisel dünyaları 24 Kasım tarihinden itibaren 10 gün boyunca Trump Towers İstanbul’da Tog.Concept adı altında sergilenecek. 12 ünlünün seçimiyle Gökhan Avcıoğlu’ndan Mahmut Anlar ve Çağlayan Tuğal’e, 12 tanınmış mimar tarafından Mudo Concept ürünleriyle dekore edilen 12 daireyi ziyaret etmenin bedeli ise 10 lira. Toplum Gönüllüleri Vakfı, Mudo Concept, Trump Towers İstanbul ve Maison Francaise dergisi işbirliğiyle gerçekleştirilen projenin geliri sokak çocuklarının eğitimi için kullanılacak. Sergiye katılan diğer isimler arasında Arzuhan Doğan Yalçındağ, Caroline Koç, İbrahim Kutluay, İzzet Çapa, Oya Eczacıbaşı, Siren Ertan Çarmıklı, Ümit Boyner da yer alıyor. Evlerin 3’üne talep geldiği, ilginin yoğun olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı