Gazete Vatan Logo

AUZEF vize sonuçları ne zaman açıklanır? AUZEF sınav sonucu öğrenme!

AUZEF vize sonuçları ne zaman açıklanır? sorusu öğrenciler tarafından sıkça araştırılıyor. İstanbul Üniversitesi AUZEF Dekanı konuyla ilgili Twitter’dan bir açıklama yaptı. İşte AUZEF hakkında merak edilenler…

AUZEF vize sonuçları ne zaman açıklanır? AUZEF sınav sonucu öğrenme!

AUZEF sınavına giren öğrenciler, sınav sonuçlarını yoğun bir şekilde araştırıyor. AUZEF vize sınav ne zaman açıklanacak? sorusuna yanıt arıyor. İşte AUZEF sınavı hakkında merak edilenler haberimizde...

AUZEF VİZE SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

İstanbul Üniversitesi AUZEF Dekanı Levent Şahin konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

AUZEF dekanı vize sonuçları ile ilgili şunları söyledi:

‘’Sınav sonuçlarının ilanı için Ölçme Değerlendirme Birimimiz aralıksız mesai yapmaktadır. Bir aksilik çıkmazsa iki ün sonra yani çarşamba günü sonuçlarınız ilan edilecektir.’’

AUZEF VİZE SONUÇLARINI SORGULAMA SAYFASI

AUZEF vize sonuçları, açıköğretimöğrencileri için https://acikogretim.istanbul.edu.tr, uzaktan öğretim öğrencileri için http://ue.istanbul.edu.tr siteleri üzerinden sorgulanabilecek.

AUZEF SORU VE CEVAPLARI YAYIMLANDI MI?

AUZEF soru ve cevapları da henüz yayımlanmadı. İstanbul Üniversitesi konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

AUZEF SINAVI NASIL DEĞERLENDİRLİR?

Açık ve uzaktan öğretim programlarındaki derslerin, çoktan seçmeli test olarak merkezi usulle yapılan sınavlarının değerlendirmesinde sadece öğrenci cevap kağıtları dikkate alınır.

Haberin Devamı

Bir derse ait sınavlar ve diğer tüm etkinlikler 100 puan üzerinden değerlendirilir.

Açık ve uzaktan öğretim programlarındaki tüm derslerde, bir ders için Ham Başarı Puanı hesaplanırken yarıyıl/yıl içi etkinliklerin etkisi en fazla %40, yarıyıl/yıl sonu sınavının etkisi ise en az %60 ağırlık katsayısı alınarak ortalama puan hesaplanır.

Uzaktan öğretim programlarında, Ders Ham Başarı Puanı hesaplanırken derse devam ile ilgili durum, yarıyıl/yıl içi etkinlik puanına %20 ağırlık katsayısı ile etki eder. Sadece bir ara sınavın yapıldığı uzaktan öğretim programlarında yarıyıl/yıl içi etkinliklerin puanı hesaplanırken derse devam durumunun etkisi %20; ara sınavın etkisi %80’dir.

Derslerin ham başarı puanları aşağıdaki şekilde hesaplanır: a) Uzaktan öğretim programlarındaki derslerde; [(Derse Devam Puanı) x 0,20 + (Ara Sınav Puanı) x 0,80] x 0,40 + (Dönem Sonu Sınav Puanı) x 0,60 b) Açık öğretim programlarındaki derslerde; (Ara Sınav Puanı) x 0,40 + (Dönem Sonu Sınav Puanı) x 0,60

Haberin Devamı

Açık öğretim programlarındaki derslerin çoktan seçmeli test yöntemi ile yapılan sınavlarında beş şıklı olarak hazırlanan her bir test için doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak test ham puanı hesaplanır.

Uzaktan öğretim programlarındaki derslerin çoktan seçmeli test yöntemi ile yapılan sınavlarında ders ham puanı hesaplanırken yanlış cevaplar dikkate alınmaz; her bir doğru cevap sayısı ile soru puanı çarpılarak test ham puanı oluşturulur.

AUZEF SINAV TARİHLERİ NE ZAMAN?

Vize, Bitirme, Telafi ve Tek Ders Sınavı Tarihleri Güz Dönemi Bahar Dönemi
Ara Dönem (Vize) Sınavları 23 - 24 Kasım 2019 09 -10 Mayıs
Yarıyıl sonu (Bitirme Sınavı) 2020 11 - 12 Ocak 2020 04 - 05 Temmuz
Yarıyıl Sonu (Telefi Sınavı) 15-16 Şubat 2020 08 - 09 Ağustos
Mezuniyete Üç Ders Sınavı 5 Eylül 2020