Gazete Vatan Logo

ATM’de sahte altın skandalı

Bir bankanın ATM’den sattığı altınların sahtesini yaparak aynı bankaya satan dört kişi hakkında 21 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

ATM’de sahte altın skandalı

Sahtecilik olayı bir müşterinin 6 Ekim 2016’da bir bankanın ATM’sinden çektiği altınlardan 2 tanesinin sahte olduğunu tespit edilmesi üzerine ortaya çıktı. Banka olayla suç duyurusunda bulunurken, şubelerine de uyarıda bulundu. 12 Ekim 2016’da Mesut A. isimli bir kişi, bankanın Kıraç şubesine gelerek iki adet altın bozdurmak istedi. Verilen altınları inceleyen uzmanlar sahte olduklarını anlayınca şüpheli gözaltına alındı. Bu arada banka şubelerindeki kamera kayıtları incelenerek altın bozduran kişiler de tespit edildi. Savcılık tarafından verilen talimat üzerine yapılan operasyonla şüpheliler Hakan A., Hasan S. ve Ahmet D. de yakalandı. Adliyeye çıkarılan şüpheliler tutuklandı. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, şüphelilerin fikir ve eylem birliği içerisinde 2016 yılında değişik zamanlarda şikayetçi bankanın sattığı altınların aynısını yaparak bankaya sattıkları belirtildi. Şüphelilerin 875 tane sahte altını sattıkları belirtilirken, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından altınlarla ilgili olarak verilen raporda, sahte altınların adi metal üzerine altın kaplama olarak yapıldığı, sahte ve aldatma kabiliyetlerinin olduğu ve sahteliğinin ancak uzman kişilerce laboratuar ortamında anlaşılabileceği kaydedildi.

Haberin Devamı

Sanıklar ise haklarındaki suçlamaları reddetti. Savcılık, sanıkların suçu zincirleme olarak işlediklerini belirterek şüpheliler Hakan A., Hasan S., Ahmet D., ve Mesut A. hakkında “Parada sahtecilik” suçundan 3 yıl 6 aydan 21 yıla kadar hapis cezası talep etti.