Gazete Vatan Logo

Atiye'nin müzikteki hayalleri!

Atiye, NTV Bayram Ekranı'nda kariyerinden hayallerine merak edilenleri Erhan Ertürk'e anlattı...

Atiye'nin müzikteki hayalleri!

Erhan Ertürk, genç kuşağın pop yıldızlarından Atiye ile Harbiye'de bir araya geldi.

Atiye, çocukluk ve gençlik yıllarından müzik serüvenine hayatına dair bilinmeyenleri Erhan Ertürk'e anlattı.

"MÜZİĞE DANS EDEREK BAŞLADIM"

Müziğe dans ederek başladığını, sonradan şarkı söylemeyi daha çok sevdiğini söyleyen Atiye, müzikteki hayallerini şöyle anlattı.

Hayalim R&B ve hip-hop müziği oryantal ile harmanlamaktı. Bir doğu-batı sentezi yaratmak istiyordum. Çıkış noktası buydu. Daha sonraki ilerleyen zamanlarda bu harmanlama isteği hep farklı farklı şekillerde oldu. Rock, pop, latin ve elektronik öğelerin ağırlıkta olduğu şarkılar da yazdım. "

"FARKLI MÜZİKLER DİNLEYEREK BÜYÜDÜM"

"Küçüklüğümden beri müzikle iç içe oldum. Hep farklı müzikler dinledim. Darbukayla başladım, sonra piyano hayatıma girdi. Daha sonra şan dersleri almaya başladım. Konservatuara gitmedim hep özel hocalardan ders aldım. Annem Hollandalı, babam Antakyalı. Darbuka sesleriyle büyüdüm, çok fazla Arapça müzikler dinledim küçükken. Annem daha çok rock dinlerdi, caz dinlerdi. Müzikallere gitmeyi çok severdim küçüklüğümden beri. Sezen Aksu'dan Michael Jackson'a birçok müzisyeni takip ettim."

Haberin Devamı

"BABAMLA ÖZEL BİR BAĞIMIZ VAR"

Atiye'nin birçok şarkı sözünde babası Orhan Yılmaz'ın imzası var.Atiye, babasıyla birlikte müzik yapabilmenin büyük bir hediye olduğunu söylüyor "Babamla bir araya geldiğimizde müzikal anlamda çok yüksek bir enerji oluşuyor. Çok çılgın fikirler, güzel duygular, anılar ve bu duygularla birlikte müzik doğuyor. O bana, neler yazdığını gösteriyor, ben ona bestelerimi gösteriyorum ya da sevdiğimiz bir şarkı çalıyor, hadi biraz darbuka çalalım diyoruz. Birden yeni bir şarkı ortaya çıkıyor."