Gazete Vatan Logo

Ateşkese mecbur kaldılar

İsrail’in, Gazze’den topraklarına yönelik roket saldırılarına karşılık düzenlediği hava saldırılarının ardından Hamas, Tel Aviv’le ateşkes ilan ettiklerini duyurdu. İddiayı reddeden İsrail ise, ‘Ateşi keserlerse biz de uyarız’ dedi

Ateşkese mecbur kaldılar

Gazze Şeridi’ni yöneten Hamas örgütü, 2014’teki savaşın ardından bölgede yaşanan en şiddetli çatışmaların ardından arabulucular vasıtasıyla İsrail ile ateşkese geri dönme konusunda anlaştıklarını duyurdu. İsrail ise ateşkes konusunda resmi açıklama yapmasa da karşı taraf ateşi keserse buna uyacağını açıkladı. Hamas’ın Siyasi Büro Üyesi Halil el Hayye tarafından yapılan yazılı açıklamada, ateşkes anlaşmasının Mısırlı arabulucular vasıtasıyla gerçekleştiği belirtildi. İsrailli Eğitim Bakanı Naftali Bennett ise yaptığı açıklamada henüz bir anlaşmaya varılmadığını söyledi. İsrail İstihbarat Bakanı Yisrael Katz da ateşkes anlaşmasına varılmadığını belirtti. Ancak Katz, “İsrail durumun daha da kötüleşmesini istemiyor. Ancak şiddeti başlatanlar onu durdurmalı” diye konuştu. İsrail basını da ateşkes kararının Hamas tarafından tek taraflı olarak olarak alınmış gibi gözüktüğünü vurgularken, İsrail ordusunun Hamas’ın ateşi kesmesine aynı şekilde karşılık vereceğini aktardı.

En büyük saldırı

İsrail ordusu (IDF) önceki gün Gazze’den İsrail’deki çeşitli noktalara 70 havan topu atıldığını ancak çoğunun Demir Kubbe savunma sistemi tarafından engellendiğini açıklamıştı. Ordu yetkilileri misilleme olarak Gazze’deki 65’i aşkın Hamas ve İslami Cihad hedefini vurduğunu duyurmuştu.

Haberin Devamı

Gazze’den yapılan saldırılarda 3 İsrail askeri yaralanırken, İsrail’in misillemesi sonucu da 4 Filistinlinin öldüğü kaydedildi.