Gazete Vatan Logo

Ateş düşürmek isteyene karşı çıkacağız

Erzincan’da cemevini ziyaret eden Başbakan Davutoğlu, “Bu yuvayı bozmak, bu yuvaya ateş düşürmek isteyen kim olursa olsun ona hep beraber Hak, Muhammed, Ali hürmetine karşı çıkacağız” vurgusu yaptı

Ateş düşürmek isteyene karşı çıkacağız

Başbakan Ahmet Davutoğlu, önceki gün Erzincan’da Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Cemevini ziyaret etti. Davutoğlu, burada Alevi vatandaşların taleplerini dinledi ve semah gösterisi izledi. Herkesin istediği gibi ibadetini yapabilmesi için istiklalin, devletin bekasının ve milletin birliğinin devamının şart olduğunu vurgulayan Davutoğlu, şunları vurguladı: “Suriye’de Irak’ta ‘Sünni-Şii, Sünni-Alevi’ diye nice canlar katlediliyor. Bu ülke büyük bir ev, büyük bir yuva, dergah. Bu yuvayı bozmak, bu yuvaya ateş düşürmek isteyen kim olursa olsun ona hep beraber Hak, Muhammed, Ali hürmetine karşı çıkacağız. Kim bu yuvada, bu dergahta birliği beraberliği savunursa hep beraber savunacağız.” Aralarında fitne fesat çıkarmak isteyenler olduğunda, herkesin hatırlayacağı tek şeyin Hak, Muhammed, Ali yolu olduğunu söyleyen Davutoğlu, “Aramıza Sünni-Alevi diye ayrım koymaya çalışanların önce bu yolları bilmesi lazım ki bu ayrılıklara girilmesin. Bazıları var ki Hz. Ali’nin yolundan ayrılarak Ali’siz Alevilik gibi şeyler çıkaranlar, oluyor. Allah onlara da kurtuluş nasip etsin” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘İhtiyaçlarınızı yerine getireceğiz’

Davutoğlu, başbakanlığın zor iş olduğunu, üzerinde insanların haklarının olduğunu, büyük bir emaneti taşıdığını, kimsenin kalbinde bir leke bırakmamak için çalıştığını söyledi. Başbakan olduktan sonra sırasıyla Hacı Bayram Veli, Ebu Eyüp El Ensari, Hz. Mevlana ve Hacı Bektaş-ı Veli’yi ziyaret ettiğini anımsatan Davutoğlu, “Hz.Mevlana’nın ve Hacı Bektaş-ı Veli’nin huzuruna gelenlere verdiğiniz ‘para ödemeyeceksiniz’ sözümüzü yerine getirdik. Bundan sonra da sizin ihtiyaçlarınızı yerine getireceğiz” dedi.

‘Kitap dedektifi’ne takdirname

Başbakan Davutoğlu’nun 10 Şubat’ta Hollanda’nın Lahey kentindeki Türk toplumu temsilcileri ile buluşmasına, yurt dışına kaçırılan kıymetli el yazmalarının Türkiye’ye dönmesi için çalışmalar yürüten ve Hollanda’da İslam Bilim Tarihi üzerine doktora yapan Hüseyin Şen de katıldı. Başbakan Erdoğan ve eşi Sare Davutoğlu, toplantıda Hüseyin Şen’e özel olarak teşekkür etti. Davutoğlu çifti, Amerika’ya kaçırılan 2 kıymetli el yazmasının yurda dönmesini sağlayan Şen’e, “bilim tarihimizde referans değeri yüksek el yazması eserleri eşsiz bir ilmi dikkatle iz sürerek yeniden kütüphanelerimize ve ilim dünyamıza kazandırması” dolayısıyla takdirname verdi.

Haberin Devamı

Utrecht Üniversitesinde İslam Bilim Tarihi üzerine doktora yapan Şen, toplantıda kısa bir konuşma yaparak, Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu’na teşekkür etti: “Bizim yaptığımız katkı deryada bir damla. Yurt dışına kaçırılan eserlerimize baktığımızda küçücük bir damla ama beni asıl mutlu eden devlet büyüklerimizin sahip çıkması. Böyle oldukça sırtımız yere gelmez.”