Gazete Vatan Logo

Astsubaylardan tepki Necdet Özel'den iptal

Şimdiye kadar daha çok generallerin terfi durumları ve istifalarının gündeme geldiği TSK’da önceki gün alışılmamış bir toplantı yapıldı. Genelkurmay Başkanlığı, astsubayların son dönemdeki huzursuzluklarından ötürü tüm askeri birliklerden 270 temsilci astsubayı Ankara’daki karargâha çağırdı. Radikal'den Cengizhan Çatal'ın haberine göre, Toplantıda astsubaylar, eleştirilerini sert bir şekilde dile getirince Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel de astsubaylara hitaben yapacağı konuşmayı iptal etti. Kuvvet komutanlarının yapacağı konuşmaların da iptal edildiği öğrenildi.

Anket

Askeri kanunlarda değişiklik paketini onaylıyor musunuz?

Evet
Hayır
Fikrim yok








Hükümetin ortaya koyduğu ve 23 Ocak’ta Milli Savunma Komisyonu’nda kabul edilen askeri kanunlarda değişiklik paketi, astsubaylarda rahatsızlık yarattı. Bu tasarıyı uzun zamandır bekleyen ve özlük haklarının subaylardan geride kaldığını öne süren astsubaylar hayal kırıklığı yaşadı. Astsubayların sorunlarını dinlemek ve çözüm getirmek amacıyla Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı’nda önceki gün yapılan ilk toplantıda sonuca varılamadı. Toplantı dün de devam etti. TSK’daki mevcudu 97 bin olan astsubaylar, orduevleri, kamp, sosyal tesisler ve askeri hastanelerdeki ayrımın kalkmasını, adil lojman paylaşımı ile subaylarla yüksek tazminat ve maaş farkının kapatılmasını talep ediyor.
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Ahmet Keser, yapılan davetin sadece görselliğe dayandığını öne sürerek şunları söyledi:

“Toplantıda astsubaylara söyledikleri gerekçe şu: ‘Biz istedik ama Maliye Bakanlığı vermedi.’ Genelkurmay, resmen astsubayların başına çuval geçirdi.”

Haberin Devamı