Gazete Vatan Logo

Astsubaylardan ölüm orucu kararı!

Özlük haklarıyla ilgili sert çıkışlarının ardından ilk kez Genelkurmay Karargahı'nda ağırlanan astsubaylara verilen 3 günlük seminerin detayları ortaya çıkmaya başladı. Gezi protestolarında hükümetin şimşeklerini üzerine çeken sosyal medyanın kullanımındaki hassasiyetler, hedef yıl olarak 2033 olarak belirlenen TSK'nın yeniden yapılandırılmasında astsubayların yeri ve astsubayların özlük haklarının belirlenmesinde hükümetinin tutumunun belirleyiciliği astsubaylara anlatıldı.

Anket

Astsubaylara verilen özlük haklarını yeterli buluyor musunuz?

Evet
Hayır
Fikrim yok






YERİ VE ZAMANI HENÜZ BELLİ DEĞİL

TEMAD(Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği) ise seminerin ardından ölüm orucu eylemi kararı aldı. TEMAD'dan yapılan açıklamada, "Meslektaşlarımıza uygulanan ayrımcılık ve adaletsizliklere karşı durmak için TEMAD Yönetim Kurulu oy birliği ile ölüm orucu eylemine başlama kararı almıştır. Eylemin yer ve başlama zamanı bilahare paylaşılacaktır" denildi.

Kıdemli Astsubaylar Semineri, Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında görev yapan Kıdemli Astsubayların katılımı ile 10-12 Şubat 2014 tarihleri arasında Genelkurmay Karargahı'nda gerçekleşti. Seminere katılan personele, mensubu oldukları Kuvvet Komutanlıkları tarafından da bir program uygulandı ve bu program kapsamında personel kuvvet komutanları tarafından kabul edildi.

ÖZLÜK HAKLARINDA TOP HÜKÜMETTE

Özlük haklarıyla ilgili talepleriyle dikkat çeken astsubayların sert çıkışların ardından TSK harekete geçmiş ve astsubaylarla köprü olunması ve sorunların çözülmesi için kıdemli astsubay kadroları oluşturmuştu. Bu kapsamda düzenlenen seminer, astsubaylar açısından kritik önem taşıyor. 260 astsubayın katıldığı seminerin ilk gününde, Anıtkabir'e çelenk koyan astsubaylar, personel konularına ilişkin bilgilendirildi. Seminerde 2. gün, astsubayların misyonu ve vizyonu, mesleki gelişim yol haritası, astsubayların branşlaşması ve OYAK hakkında bilgilendirme yapıldı. Seminerin son günü ise vakıflar hakkında bilgilendirme, TSK'da modernizasyon faaliyetleri, sosyal medyanın kullanımı, kaza ve olaylarla ilgili bilgilendirme ile TSK'nın yeniden yapılandırılması çalışmaları ele alındı. Seminer, Genelkurmay 2. Başkanı Org. Yaşar Güler'in kapanış konuşmasıyla son buldu. Seminerde, astsubaylara, emeklilikteki tazminat talepleri başta olmak üzere özlük haklarıyla ilgili TSK'nın son dönemde yürüttüğü çalışmaların anlatıldığı, hükümete iletilen iyileştirme çalışmalarının belirtildiği öğrenildi. Ayrıca özlük haklarının düzeltilmesinde hükümetin tutumunun etkili olduğu ifade edildi.

TWEET HASSASİYETİ

Gezi protestolarında hükümetin şimşeklerini üzerine çeken sosyal medyanın kullanımıda seminerin gündemini oluşturdu. Sosyal medyanın kullanımıyla ilgili astsubaylara bilgi verildi. Daha önce sosyal paylaşım sitelerinde hükümet aleyhinde yayınlanan yazı, fotoğraf ve videoları paylaşan asker kişilerin yazdıkları nedeniyle TSK'nın kurumsal olarak yıpratıldığı gerekçesiyle personelden sosyal paylaşım sitelerinde yazı, yorum, fotoğraf ve video paylaşılmaması istenmişti. Sosyal medyanın kullanımı bilgilendirmesinde de bu konudaki hassasiyete dikkat çekildiği, sosyal medyanın öneminin ve askerler açısından nasıl kullanılması gerektiğinin vurgulandığı öğrenildi. Genelkurmay bir süre önce de özellikle gençlerin daha fazla kullandığı sosyal medyanın etkinliğinden yararlanmak için kendi internet sitesi üzerinde yayınladığı haberlerin daha fazla paylaşılması için "paylaş", "tweetle" başlığıyla Facebook ve Twitter linki açmıştı. TSK personelinin yargılandığı davalar açısından da sosyal medya kullanımında gösterilmesi gereken hassasiyetlerin öneminin de seminerde vurgulandığı öğrenildi.

YENİ YAPILANMADA ASTSUBAYLAR

Seminerde, astsubaylara, hedef yıl olarak 2033 olarak belirlenen TSK'nın yeniden yapılandırılması da anlatıldı. Yeni yapılanmada astsubayların alacağı rol de belirtildi. TSK'nın yeniden yapılandırılması, başta ordu yapılanmaları olmak üzere personelle ilgili planlamalara kadar pek çok boyut içeriyor. Buna göre ordu yapıları değişecek, TSK gençleştirilecek.

"FAYDALI OLDU"

Seminerle ilgili Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden yapılan açıklamada ise seminerin müştereklik kültürünün yaygınlaştırılması, mesleki gelişimin sağlanması, kuvvetler arası iletişimin güçlendirilmesi ve karşılıklı görüş alışverişi açısından son derece faydalı olduğu vurgulandı. Açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan personelin, gerek Genelkurmay Başkanlığı/Kuvvet Komutanlıkları/Jandarma Genel Komutanlığı/Sahil Güvenlik Komutanlığı Karargahlarındaki toplantılara çağırılarak gerekse kendilerine bilgi notları yayımlanarak hem yürütülmekte olan faaliyetlerle ilgili hem de görevlerini daha iyi yapmalarına yönelik bilgi güncellemesi belirli aralıklarla yapılmaktadır" denildi.

Haberin Devamı