Gazete Vatan Logo

Asker 'Küçük Kandil'i dağıttı!

Diyarbakır’da devam eden operasyonlarda, bölücü terör örgütü PKK’nın bazı bombalı araçların düzeneklerini hazırladığı Lice, Kulp ve Bingöl'deki ‘küçük kandil’ olarak bilinen Şenyayla bölgesinde, aralarında keskin nişancı ve bombacıların da bulunduğu terörist gruplara ağır darbe vuruldu.

Asker 'Küçük Kandil'i dağıttı!

Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığının sevk ve idaresinde, 24 taburun katılımıyla Lice ve civar bölgelerde icra edilen "Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu"nda sona gelindi.

TERÖRİSTLERE AĞIR DARBE

Güvenlik güçleri, bugün tamamlanması beklenen operasyon kapsamında bölücü terör örgütü mensuplarının bazı bombalı araçların düzeneklerini hazırladığı Lice, Kulp ve Bingöl'de yer alan Şenyayla bölgesindeki terörist gruplara ağır darbe vurdu.



HAVA HAREKATIYLA DAĞITILDI

Şenyayla bölgesinde, aralarında keskin nişancı ve bombacıların da yer aldığı 25-30 kişilik timlerden oluşan 3 gezici terörist grup, güvenlik güçlerinin etkili nokta operasyonları ve anlık düzenlenen hava harekatlarıyla dağıtıldı.

ZAP-GARA

Alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu düzenlenen hava harekatında Zap ve Gara bölgelerinde tespit edilen ve teröristlerin içinde bulunduğu barınak ve sığınak ile birlikte 27 hedefin ateş altına alınarak imha edildiği bildirildi.



AVAŞİN-BASYAN

Haberin Devamı

Türk Hava Kuvvetleri'ne (TSK) bağlı savaş uçakları, Irak’ın Kuzeyinde bulunan Avaşin-Basyan bölgelerine yönelik hava harekatı düzenledi. Edinilen bilgiye göre, Türk Hava Kuvvetlerine bağlı savaş uçakları, Irak’ın Kuzeyinde bulunan Avaşin-Basyan bölgelerine yönelik hava harekatı düzenledi. Alınan anlık istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Avaşin-Basyanbölgesine yönelik düzenlenen hava harekatında bölgede tespit edilen 4 hedef ateş altına alınarak imha edildi