Gazete Vatan Logo

Artık zafer marşları yazacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yeni kabine, eski TBMM’de ilk toplantısını yaptı.

Artık zafer marşları yazacağız

Toplantıda konuşma yapan Erdoğan, “Tarihi dönüşümün ilk adımını bu kutlu çatının altında atıyoruz. Cuma saati, bugünün bereketinden istifade amacıyla seçilmişti. Biz de aynı amaçla burada toplandık ” dedi. “ İlk toplantıyı yapacağımız günde tıpkı bundan 98 yıl ön ce olduğu gibi yapalım istedik. Duyguluyum. Zira bu çatının altında böyle bir başlangıç yapm ak çok şeyler hatırlatıyor bize. Kurtuluş savaşımızın başkomutanı de vletimizin kurucu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile istiklalimizin kazanılmasında emeği geçen tüm kahrama nlarımızı rahmetle yad ediyorum” diyen Erdoğan, şunları söyledi:

15 Temmuz geldi çattı. İkinci yılı da unutulmaz hale getireceğiz. 1. Meclis Gazi bir Meclis’ti. Şuandaki Meclis’imiz de gazilikle şereflendirilmiştir. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi de gazidir. Bu töreni işte bu tarihi sürekliliğin bir devamı olarak görüyoruz. O yüzden bu duygusallığımı hoş görün.

Yeni bir başlangıç

Türkiye ve Türk milleti olarak yeni bir başlangıç yaptıklarını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: Bunun amacı ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktır. Biz milletimizle nice engelleri aşarak bugünlere gelmiş bir kadroyuz. Bizim davamız milletimizin davasıdır. Bizim derdimiz milletimizin derdidir. Bizim yanımızda milletimiz var. Karşımızda terör örgütleri var, onları destekleyen güçler var; kalkınmamızdan rahatsız olanlar var, çılgına dönüyorlar. Karşımızda ü lkemizin kalkınmasından ve yatırımlarımızdan rahatsız olan sinsi rakiplerimiz var. Tıpkı 98 yıl önce olduğu gibi bugün de milli iradenin üzerinde hiçbir fani güç tanımıyoruz.

Haberin Devamı

Başkan, konuşmasını şöyle tamamladı: Bu dönemin sorumluluğu çok önemlidir. Hem inşa, hem ihya edeceğiz. İnşallah bundan sonra sadece zafer marşları yazacağız.

Önce namaz sonra toplantı

Erdoğan, Meclis Başkanı Yıldırım ve yeni kabinenin üyeleriyle Hacı Bayram Camisi’nde cuma namazı kıldı. Erdoğan cumanın ardından Gazi Meclis’te kabinenin ilk toplantısını yaptı.