Gazete Vatan Logo

Artık 1 dolara bile göz koydu

150 yıldan fazladır yalnızca ‘Zenginlerin bankası’ olarak bilinen Goldman Sachs’ta artık online bankacılık yöntemiyle 1 dolara bile hesap açılabilecek

Artık 1 dolara bile göz koydu

Son 4 yılın en zayıf ilk çeyrek rakamlarını açıklayan uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs, yeni fon kaynakları arayışına girdi. 150 yıldan fazladır yalnızca ‘Zenginlerin bankası’ olarak bilinen Goldman Sachs’ta artık online bankacılık yöntemiyle 1 dolara bile hesap açılabilecek. Müşteriler, 6 aydan 6 yıla kadar hesaplara sahip olabilecek.

GSBank.com adlı online platform üzerinden bugüne kadar 145 bin müşteriye ulaşan Goldman Sachs’ın tasarruf hesapları için belirlediği yıllık faiz oranı yüzde 1.05. Bu, Citibank, JPMorgan ve Bank of America gibi ABD devlerinin sunduklarından daha iyi bir oran.

Yeni yolumuz farklı

Goldman Sachs Baş Strateji Müdürü Stephen Scherr, bankasının bugüne kadar toplu fon kaynaklarına odaklandığını hatırlatarak yeni projelerini “Farklı bir yol, farklı bir yön ve farklı bir ses” olarak yorumladı. Uluslararası banka, Ağustos 2015’te dünyanın en büyük teknoloji ve finansal hizmet servisi şirketlerinden General Electric (GE) Capital’in online birimini 16 milyar dolara satın almıştı. GSBank platformu, bu birimin üzerine kuruldu.

Haberin Devamı

5 milyar dolar ceza ödedi

Uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs, finans krizi döneminde mortgage faaliyetlerindeki usulsüzlüklerden dolayı 5 milyar dolardan fazla para cezası ödemeyi kabul etti. Goldman Sachs Group geçen yıl Türkiye’de yatırım bankacılığı faaliyetleri için BDDK’dan izin almıştı.