Gazete Vatan Logo

Yeni Hürrem için kim, ne dedi?

‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinin yeni Hürrem Sultan’ı Vahide Gördüm, Meryem Uzerli’nin gidişinin ardından dizinin son günlerde en çok konuşulan ismi oldu. Yapımcılara tepkiler giderek büyürken, işte Harem’deki değişiklikle ilgili yorumlar...

Nebahat Çehre /Oyuncu:

‘Doğru kararı seyirci verecek’

Benim rol aldığım dizide böyle bir yorum yapmam çok da doğru değil. Oyuncu oyuncunun arkasından konuşmaz. Söylenenleri çok da anlamıyorum. Vahide Gördüm iyi bir oyuncudur. Bunun kararını seyirci verecektir.

Oktay Kaynarca / Oyuncu:

‘Lütuf görüp oynadıysa bu önemlidir’

Büyük haksızlık olarak görüyorum bütün bu eleştirileri ve yorumları. Koskoca Vahide Gördüm. Bu memleketin mucizelerinden bir tanesi. Bu ülkenin en önemli kadın sanatçılarından biri. Yaptığı işlerde kendini her anlamda ispatlamış, kimliğini ortaya koymuş bir sanatçıdır. Ben Meryem Uzerli ile karşılaştırılmasını, kıyaslanmasını bile çok saçma buluyorum. Bu tamamen cahillik, tartışmam bile. Eğer lütuf gördü oynadıysa o dizide bu önemli bir şeydir. Türkiye’de yeri belli bir sanatçının bu konuda eleştirilmesi kesinlikle saçma.

Selda Alkor / Oyuncu:

‘Vahide üstesinden gelecektir’

Hürrem Sultan’ın akış gereği zaten yaşlanması lazımdı. Orta yaş halini Vahide Gördüm’ün oynaması çok isabetli. Çok iyi bir oyuncudur. İnsanlar Meryem’e alıştı ama Meryem Türkiye’nin şartlarına alışamadı. Vahide Gördüm Hürrem Sultan’ın orta yaş halini oynamak için son derece uygun. Neler neler yapılıyor ki, bu son derece hoş olmuş. İlk etapta insanlar ister istemez yadırgıyor. Uzun zamandır Meryem’i izliyorlardı o rolde ama ona da alışırlar. Ben eminim ki Vahide Hanım son derece güzel oyunuyla zaten her şeyi en güzel hale getirecektir.

Yüksel Aytuğ/ TV Eleştirmeni

‘Gizlice Türkçe kursuna gitmiş’

“'Vahide Gördüm ile bu iş olmaz' demenin, dereyi görmeden paçayı sıvamak olduğunu düşünüyorum. Aslında bu olumsuz tepkiye TIM'S Production'ın taktik hatasının sebep olduğunu düşünüyorum. Yeni Hürrem'i ekrana sürmeden önce, araya yaz tatilinin girmesi gerekiyordu. Zira Meryem Uzerli'nin yarattığı sansasyon henüz çok sıcak. Şu anda en küçük mimiğiyle bile gözlerimizin önünde. Keşke Vahide Gördüm'ü oyuna sokmak için yeni sezonu bekleselerdi. Böylece devreye toplumsal hafıza kıtlığımız girer ve yeni Hürrem'in inandırıcılık katsayısı da kendiliğinden yükselmiş olurdu. Yeni Hürrem'in en fazla yadırganan taraflarından biri de kusursuz Türkçe'siydi. Eskiden kırık Türkçe'si ile sempati toplayan Hürrem, Türkçe Olimpiyatları'nda şarkı söyleyebilecek düzeye erişmişti. Bence Hürrem kaçırılmadı, kendisine 'kaçırılmış' süsü verip gizlice Türkçe kursuna gitti!

Osman Gencer/ Köşe Yazarı

‘Herkes aynı, bir tek o yaşlandı’

İstedikleri kadar makyaj yapsınlar, hiçbir unsur oturmamış. Bir kere yeni Hürrem, Süleyman’ın annesi gibi duruyor. Tabii ki sorun Vahide Gördüm değil. Çünkü o son derece kaliteli ve yetenekli bir oyuncu. Ama, kişilik benzetmesinde problem var. Hürrem, genç ve güzel bir kadınken şimdi karşımıza yaşlı olarak çıktı. Oysa, diğer oyuncuların hepsi hala aynı yaşta!

Alper Turgut/ Sinema Eleştirmeni

‘İzleten Hürrem ve Harem’di’

Olmamış tabii ki. Muhteşem Yüzyıl’ı izlenir kılan Hürrem karakteriydi. Türkiye’de de çok izlenen Game of Thrones’u ele alın, maliyeti çok daha yüksek, görsel efektleri çok daha güçlü ama Muhteşem Yüzyıl’daki olay o değil. Demek ki ne? Haremdeki entrikalar ilgi çekiyor. O entrikalar ilgi çekiyorsa bunu da yaratan Hürrem karakteriydi. Muhteşem Yüzyıl başladığından beri çok konuşulan hatta tepki de yaratan bir dizi oldu. En son Kültür Bakanlığı dünya çapında 120 milyon kişinin izlediğini söyledi. Bunda Hürrem karakterinin etkisi büyük. Böyle bir karakterde yeni bir oyuncunun işi hayli zor olacak. Yaşça çok daha büyük bir oyuncu. Va0hide Gördüm iyi bir oyuncu ancak onun yanında Halit Ergenç’i yaşlandırmayı deneseler bile annesi gibi görünüyor. Böyle değişiklikler yapılsa dahi bir şekilde çok fazla göze batmaması gerekir. Bu çok fazla aleni, bir şeyin üzerine yeni bir şey koymak zordur.

Haberin Devamı