Gazete Vatan Logo

Yarışmaları boş ver jüri üyelerine bak!

Yemek programlarından, ses yarışmalarına kadar her tarafımız jürilerle çevrildi. Peki hangi tarz programlarda, ne tür davranışlar revaçta? Bazı jüri üyeleri ne yapıyor da diğerlerinin arasından sıyrılabiliyor? İşte cevapları…

Yarışmaları boş ver jüri üyelerine bak!

TARZ YARIŞMALARI

Ne giyiyorsan O’sun!

Tarzlardan ziyade karakterlerin yarıştığı, yarışmacıların birbirlerinin kuyusunu kazmakta giderek daha da ustalaştığı bu programların vazgeçilmez jüri üyeleri arasında hiç kuşkusuz Nur Yerlitaş, nam-ı diğer Nurella başta geliyor. “Bugün Ne Giysem?” ile başlayan ekran şöhreti,“Bu Tarz Benim” ve “İşte Benim Stilim” ile tavan yapmış durumda. Kendi dünyasını jüri masasına taşımayı başaran Nurella’nın diğer tüm jüri üyelerinden daha fazla ilgi görmesinde, o kimselere benzemeyen mimikleri, hâl ve tavırları önemli rol oynuyor. Damar şarkılara olan düşkünlüğü de cabası. Bu tarz yarışmalarda kalıcı olmayı başaran bir diğer isim de hiç kuşkusuz İvana Sert. Yıllardır ülkemizde yaşayan İvana Hanım, biraz da ‘mesleki taktik’ gereği en basit kelimeleri bile hâlâ ‘yabancı aksanı’yla telaffuz etmeye özen gösteriyor. Şık olma konusunda yaptığıyla, söylediği en çok bağdaşan jüri üyesi de o.

YETENEK YARIŞMALARI:

Yeteneğin kadar konuş!

Yarışmaların tutup tutmaması, jüri üyelerinin doğru seçilmelerine bağlı… O nedenle “O Ses Türkiye”de her yıl ufak tefek değişiklikler söz konusu. “Yetenek Sizsiniz” jürisi de aynı şekilde bu yıl epey değişmiş durumda. İlk sezon jüride yer alan Ali Taran geri dönerken, jürinin ‘dişi’ koltuğuna bu yıl Seda Bakan oturacak. Daha kendisi yeteneğini cümle âleme ispatlayamamışken Bakan’ın o koltuğa oturması bakalım nasıl sonuçlanacak? Geçen yıl Acun Ilıcalı tarafından Yetenek Sizsiniz’de nadasa bırakılan Murat Boz, bu sezon O Ses’e geri döndü. Boz, hiç kuşkusuz kendisini bir ses yarışmasında daha iyi ifade ediyor. Geçen sezon jüri koltukları arasında serbest dolaşıma çıkan Gökhan, bu yıl kardeşi Hakan’la aynı koltuğu paylaşıyor.

Haberin Devamı


YEMEK PROGRAMLARI

Yeme de yanında yat!

Geçen yıl hemen her kanalda bir yemek yarışması vardı. Hemen hiçbir seyirci tarafından ilgi görmeyen bu yarışmalar neyse ki yeni sezonda ekranlara dönmedil. Biri hariç; Ver Fırına. O da eski sunucusu Burcu Esmersoy’u kaybetmiş, jüri üyeleri yenilenmiş olarak ekranlarda. Eski dönemden kalan tek isim; hafta sonları aynı kanalda kendi adını taşıyan yemek programlarında da izlediğimiz Arda Türkmen. Türkmen sadece jüri üyesi olarak yer almıyor Ver Fırına’da, aynı zamanda programı da sunuyor, yarışmacılarla diyalog kurup izleyicilere tüyolar vermeyi sürdürüyor. İlk olarak “Şeflerin Düellosu”nda tanıdığımız, Yağız İzgül ve Emel Başdoğan’ın yerine yarışmaya dâhil Ece Zaim pogramın yeni jürileri.

Haberin Devamı