Gazete Vatan Logo

Yarım kalan projeyi alıp bölgenin ‘kalbini’ kazandı

Bayramoğlu, Mar Yapı’nın da radarına girdi

Bayramoğlu’nda yarım kalan bir projeyi devralan Mar Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Özkök, “Sıfırdan yatırım yapmak yerine devralma ile bölgenin kalbini kazandım” dedi

İstanbul’da Güneşli’ye ilk yatırım yapan kuruluşlardan biri olan ve bölgenin gelişimine katkı sağlayan Mar Yapı, gelişen bölgelere yatırım yapma stratejisi kapsamında Bayramoğlu’na yöneldi. Kocaeli’nin Darıca ilçesine bağlı Bayramoğlu, İstanbul‘a en yakın tatil beldelerinden biri olurken, 29 Ekim’de devreye girecek Marmaray’la birlikte de şehirle olan bağlarını güçlendirecek.

Bu özellikleriyle yatırımcıların dikkatini çeken Bayramoğlu, Mar Yapı’nın da radarına girdi. Bölgeyi uzun süredir araştırdıklarını söyleyen Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, “Bölgeye değer katan bir arazi geliştirici olmak istiyoruz. Bayramoğlu bölgesinde var olmak istiyorum, bu nedenle ilk önce orada yarım kalmış ve 96 aileyi mağdur etmiş bir projeyi devraldık. Bölgenin kalbini bu şekilde kazandım” dedi.

Bayramoğlu’ndaki G Marin adını verdikleri ilk yatırımları hakkında bilgi veren Münir Özkök, şunları söyledi:

96 aile mağdurdu

“İnşaatın yüzde 70’i bitmiş ancak daire alanlar yaklaşık 5 yıldır bekliyor. 57 tane kat irtifakı tapulu kat maliki ve 39 tane de parasını ödemiş fakat tapusunu almamış kişi olduğunu gördük. Onların mağduriyetlerini de gidereceğiz. Bu projede çok kâr edeyim düşüncem yok, uzun vadeli yatırım düşündüğüm için önce bölgenin kalbini kazanıyorum.”

Mağdur olan 96 aile ile tek tek görüştüklerini ifade eden Özkök, “Projeye ilk başlayan müteahhite ödenen bedeli bize ödenmiş kabul ettik ve 1.500 lira metrekare fiyatı belirledik. Daha sonra bu rakamı da bazı mağdurlar için 1.250 liraya indirdik. Artık hesabı kitabı bıraktık bu proje için... Hazırladığımız model, sektöre de örnek olacaktır” diye konuştu.

50 daire sattı

Özkök, projeyi devralmalarıyla birlikte kapalı satışla 50 daire sattıklarını belirterek, yeni satışlarda metrekare fiyatının 1.800 lira olduğunu söyledi. Projedeki bir bloğu kiralama modeline de açabileceklerini ifade eden Özkök, “Projenin yakınındaki Anadolu Sağlık Merkezi’ne yurtdışından çok hasta geliyor. Hasta yakınları da hastane içindeki ve Bayramoğlu’ndaki otellere yöneliyor. Bu potansiyeli de değerlendirmek istiyoruz” dedi.

Bölge yat limanı ile gelişecek

BAYRAMOĞLU‘nda planlanan yatırımlar sayesinde bölgenin çok gelişeceğini söyleyen Münir Özkök, “Bölgeye 2 bin 700 kapasiteli yat limanı planlanıyor. Öte yandan, bizim projemizin yanında TMSF’ye ait 380 dönümlük bir arazi var. Orada da yeni yatırımlar olabilir. TMSF bu araziyi ihale etmeyi düşünüyor. Sabiha Gökçen Havalimanı, bölgeye çok yakın. Ayrıca Marmaray’ın açılmasıyla da çok büyük gelişmeler olacak” diye konuştu.

Yeni projeler için çalışıyor

İSTANBUL Güneşli’deki projelerinden söz eden Münir Özkök, şöyle konuştu: “Şu anda MNG Kargo’nun bulunduğu arazide 2 kule planlıyoruz. Bu projede dünyaca ünlü tasarım markasıyla çalışacağız. Görüşmelerimiz sürüyor. Yine Güneşli’deki başka bir arazimizde Dubaili bir grupla görüşmelerimiz sürüyor. Bu iki projeyi de 2014’ün ilk çeyreğinde sunmayı planlıyoruz.”

Haberin Devamı