Gazete Vatan Logo

Türkiye İMSAD o veriyi açıkladı

Türkiye İMSAD, İnşaat Malzemeleri Sanayi Endeksleri'ni açıkladı.

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Mayıs ayı "İnşaat Malzemeleri Sanayi Endeksleri"ni açıkladı.
104,2 puan oldu
Buna göre, İnşaat Malzemeleri Bileşik Endeksi nisan ayında 1,7 puan daha artarak 104,2 puan olarak gerçekleşti. Faaliyet, güven ve beklenti endekslerinin üçü de uzun bir sürenin ardından ilk kez birlikte arttı. Bunda mevsimsellik ile faaliyetlerdeki artış ve beklentilerdeki iyileşme etkili oldu.
Ekonomiye ilişkin beklentiler zayıf
Güven endeksinde ise gerileme 12 ayın ardından sona erdi. İnşaat ve inşaat malzemeleri sektörüne ilişkin güven yükseldi, ancak ekonomiye olan güven halen geriliyor.
Beklenti endeksinde de artış görüldü. Beklentilerdeki iyileşmeyi yurt içi siparişlerdeki artış beklentisi sürüklüyor. Ekonomiye ilişkin beklentiler ise halen zayıf bulunuyor.
Tahsilat hızında yavaşlama
Faaliyetlerdeki toparlanmaya bağlı olarak faaliyet endeksi, geçen yılın nisan ayı faaliyet endeksinin 7,6 puan veya yüzde 6,3 üzerinde bulunuyor.
İhracat faaliyetleri ise Nisan ayında da durağan kaldı. Üretimde yurt içi satışlar ağırlıklı önemli bir artış gerçekleşti. Tahsilat hızındaki yavaşlama nisan ayında yeniden başladı.

Haberin Devamı