Gazete Vatan Logo

Türk kadınları en çok “10 dakikada yüz liftingi” için bana geliyor

Sosyetemizi “geren” Fransız

Dr. Maurice Dray, uyguladığı ameliyatsız gençleşme teknikleri ile Türk kadınlarının bir numaralı estetikçisi olan dünyaca ünlü bir cerrah. Şebnem Çapa, Ahu Aysal, Sema Çelebi gibi pek çok sosyetik Türk kadını onun sihirli elleri için taa Paris’e gidiyor... Yaşlılığa dur demek için estetik doktoru olmaya karar veren Dray, önceden mezoterapi yaparken şimdi yüz liftinginin moda olduğunu belirtiyor.

* Estetik doktoru olmaya nasıl karar verdiniz?

Doktorluk kariyerim sırasında karar verdim. Ben aslında gerontoloji (yaşlılık hastalıkları bilimi) doktoruydum. Yaşlı hastalar üzerinde çalıştığım zamanlarda yani bundan 25 yıl önce, hep insanlara onlar yaşlanmadan önce bir şeyler yapmam gerektiğini düşündüm. Bu düşünce ile de estetik doktoru olmaya karar verdim. Ve yaşlılığı geciktirici teknikler üzerine uzmanlaştım.

* Estetik müdahalelerle yaşlılık tamamen yok edilebilir mi? Bir kadın estetik müdahalelerle kaç yaş genç gösterebilir?

Yaşlanmak bir hastalık değil, insan bedeninin yıllar içerisindeki doğal seyridir. Yaşlılığın getirdiği izleri tamamen yok edebilmemiz için bizlerin insan değil, heykel olamamız gerekirdi ama değiliz! Fakat , insan ömrü artık 120 yıla kadar uzadı. Bu da bize gösteriyor ki, bazı şeyleri tamamen yok edemeyiz ama evet geciktirebiliriz. İnsan estetik müdahaleler ile 10-20 yaş arasında daha genç gösterebilir. Evet, bu mümkündür fakat bu tek başına estetik müdahalelere olmaz, yaşam koşullarına da çok bağlı. Güneş, sigara, alkol kullanımı, düzensiz beslenme ve en önemlisi genetik gibi faktörler çok önemli.

* Siz mezoterapi denince ilk akla gelen isimsiniz. Şu anda yaşlanmaya karşı uygulanan en yeni teknikler neler?

En son yenilik; en ufak bir bıçak darbesi bile olmadan, ameliyatsız gençleşme tekniklerinde yakalamış olduğumuz başarıdır. Şu an moda, çok küçük iğnelerle ve kolajen, kalsiyum gibi vücumuzda bulunan doğal sıvılarla yapılan lifting uygulamaları.

Liftingi yarım saatte yapıyorum; etkisi bir yıl sürüyor

* Bu tekniklerin ömrü ne kadar?

Bu müdahaleleri kendi muayenehanemde yaklaşık yarım saat gibi bir zaman diliminde başarıyla uyguluyorum. Uygulanan teknikler 6 ay ile 1 yıl arasında etkisini gösteriyor ve sonra da tekrarlanması gerekiyor.

* Kendinize de zaman zaman estetik müdahalede bulunuyor musunuz?

Kendime de zaman zaman tüm bu teknikleri uyguluyorum. Fakat Türklerin de söylediği bir atasözü olan “Terzi kendi söküğünü dikemezmiş” çok doğru. Maalesef ben de kendime istediğim gibi uygulama yapamıyorum ne yazık ki.

* Türk kadınlarının size olan bu yoğun ilgisinin sebebi nedir?

Nedenini tam olarak bilemem elbette ama çok fazla sebep aramadan şunu söyleyebilirim ki; nedeni benim de Türk halkını kendime çok yakın bulmam ve Türkleri çok seviyor olmam olabilir.

* Türk kadını size daha çok ne için geliyor?

Ben kesinlikle estetik operasyon yapmıyorum, bıçaksız estetik müdahaleler yapıyorum. Bakın bu çok önemli bir fark. Türk kadınları en çok küçük kalsiyum iğneleriyle yapmış olduğum “10 dakikada Yüz Liftingi” adını verdiğim tekniğimi tercih ediyorlar.

Sharon Stone ve Catherine Deneuve hastalarımdan bazıları

* İlk Türk kadın müşteriniz kimdi? Şu andaki Türk müşterileriniz kimler; Ajda Pekkan var mı?

Türk kadınlarıyla ilk tanışmam gazeteci Nazlı Ilıcak ve sevgili Rauf Tamer’in eşi İlkay Tamer sayesinde oldu. Gelip beni Paris’te ziyaret etmişler ve bir röportaj gerçekleştirmişlerdi... Ajda Pekkan ise benim arkadaşım, Hotel Les Otomans’ın sahibesi Ahu Aysal gibi çok ortak arkadaşımız da var. Fakat Ajda benim müdahale ettiğim bir hastam değil. Bir doktor olarak isim vermek hiç etik olmaz ama daha önce basına yansımış isimler var; Sharon Stone, Catherine Deneuve, Isabelle Adjani.

* Yüzünü en beğendiğiniz Türk kadını kim; Beren Saat, Tuba Büyüküstün, Nurgül Yeşilçay..?

Maalesef bu saydığınız isimlerin hiç birisiyle henüz tanışmadım. Ama Türk kadınlarının tüm Akdeniz kadınları içinde benim için güzellik olarak ayrı bir yeri var.

Birbirinden habersiz gelen Türk karı-koca muayenehanemde karşılaştı

* Size erkeklerin ilgisi nasıl; Türk erkekleri geliyor mu?

Evet geliyorlar. Uzun zamanlardan beri erkeklere de estetik müdahale yapıyorum; bu yeni değil. Ama özellikle son yıllarda Türkiye’den çok sayıda erkek hastam oldu. Hatta çok sevdiğim bir anektod var; bir gün Paris’te beni ziyarete gelen bir Türk hastam, tesadüfen muayenehanemde karısıyla karşılaşmıştı, ancak ikisinin de birbirinden haberi yoktu...

* Kusursuz yüz ne demek; altın oran doğru mu? Kırışıkları olan kadın da güzel olabilir mi?

Altın oran dediğimiz şey en basit anlatımıyla, yüzü; alın, burun-göz arası ve burun-çene arası olarak 3 bölüme ayırdığımızda; bu üç bölüm arasında bir simetrinin, bir eşitliğin var olması. Her ne kadar estetik doktoru olsam da ruh güzelliğinin dışa yansıdığını biliyorum ve kusursuz güzelliktense bunun çok daha önemli olduğunu düşünüyorum.

* Bir kadın ne zaman estetik ameliyat yaptırmalıdır?

Tekrar belirttiğim gibi ben estetik ameliyat yapmıyorum, hatta tam tersi insanların bu ameliyatları yaptırmasını geciktiriyorum. Dolayısıyla gerçekten ruhsal ya da fiziksel çok önemli bir neden olmadıkça tavsiye ettiğim bir şey değil elbette.

Haberin Devamı