Gazete Vatan Logo

Transformers Sabrımızı test ettiren aksiyon

Bir yanda milyonlarca dolarlık ‘eğlence çöpü’ Transformers, bir yanda da kanser hastası iki gencin hikayesi.Bu hafta ruha dokunan bir film izlemek istiyorsanız, tercihiniz Aynı Yıldızın Altında’ndan yana olsun.


Yılın en budalaca bilim kurgu aksiyonlarından Transformers hiç bitmeyecekmiş gibi gelen iki buçuk saatin sonunda, ‘sabrımızı test ediyor.’ Transformers’da ‘en sahici karakter’ Teksas’lı bir mucidin garajında terk edilmiş, köhne bir kamyon. Çok geçmeden kamyonun aslında espritüel ve iyi kalpli uzaylıların yaralı reisi Optimus Prime olduğunu anlıyoruz. Optimus işine geldiği zaman pazılı, heybetli bir robota dönüyor, işine geldiği zaman ise kamyona. Amerikan hükümeti tarafından yaratılan ruhsuz robot ‘decepticonlar’, Optimus’u amansızca kovalıyor. Yılın en iyi aksiyonu X-Men’de de iyi mutantlar kötü robotlara karşı savaşıp, iyi olduklarını ispatlamak zorundaydı. İnsanın dar görüşlülüğünden ötürü çığırından çıkan robot savaşı teması bilimkurgu aksiyonlarının subliminal teması olarak karşımıza çıkmaya devam edecek gözüküyor. Kabul edelim ‘değiş tonton değiş’i hatırlatacak kadar tereyağından kıl çeker gibi başarıyla değişiyor transformerlar. Filmin belki de tek albenisi bu.

Transformers: Kayıp Çağ
(Transformers: Age of Extinction)

Y: Michael Bay O: Nicola
Peltz, Mark Wahlberg,
T. J. Miller 2014 ABD

Aşk için ölmeli aşk...

JOHN Green’in çok sevilen gençlik romanından uyarlanan ‘Aynı Yıldızın Altında’ tiroid kanseriyle savaşan Hazel’le, bir bacağını kemik kanseriyle kaybeden Gus’un aşk hikayesini anlatıyor. On altı yaşında, her gittiği yere oksijen çantasını valiz gibi sürüklemek zorunda olan Hazel ailesinin baskısı üstüne gönülsüz bir biçimde mahallenin kanser destek grubuna katılır. Başta ayak dirediği grup, sempatik yakışıklı Gus’un katılımıyla cazibe merkezi haline gelir. Kanser hikayesiyle ilgili olumsuz bir şey söylemek ‘siyaseten doğrucu’ değil belki ama ne yazık ki film hasta veya değil, Gus gibi beyaz atlı prens hayal eden genç kızlara hitap ediyor daha çok. Filmin en iyi tarafı ise Hazel rolüyle ışıl ışıl bakışları, duygu dolu gülümsemesiyle olağanüstü bir performans sergileyen Shailene Woodley.

Aynı Yıldızın Altında
(The Fault in Our Stars)
Y: Josh Boone
O: ShaileneWoodley, Ansel Elgort, Nat Wolff, Laura Dern
2014 ABD

DİĞER FİLMLER

Göl Zamanı
DRAM IMDB: 7.4
Y: Cafer Özgül
O: Emre Canpolat,
Begüm Birgören, Cemil Büyükdöğerli, Didem Balçın
2014 Türkiye

Sevgilinin Ardından

DRAMA IMDB: 7.5
(Lilting)
Y: Hong Khaou
O: Ben Wishaw, Morven Christie, Peter Bowles, Pei-Pei Cheng
2014 ABD

Hayatımın En Kötü Gecesi
KOMEDI IMDB: 6.1
(Walk of Shame)
Y: Steven Brill
O:Elizabeth Banks, James Marsden, GillianJacobs, Sarah Wright Olsen
2014 ABD

Pislik
KOMEDI IMDB: 7.1
Y: John S. Baird
O: Imogen Poots, James McAvoy, Jamie Bell, Jim Broadbent
2013 ABD

Haberin Devamı