Gazete Vatan Logo

Sudi Türel’den açıklama

İntikam duygusuyla bu asılsız iddiayı ortaya atmış

7 Haziran 2008 Cumartesi günü Vatan Gazetesi’nde “Kastelli’nin Anıları” yazı dizinizde, Banker Kastelli adı ile de bilinen Cevher Özden’in “İki bakan bir oldu benden 30 milyon lira rüşvet istediler!” şeklinde bir iddiada bulunduğu belirtilmektedir.

Bu iddialar konusunda öncelikle belirtmek isterim ki, geçmişte aynı kişinin gerek yazılı gerek ise görsel basında benim hakkımda vermiş olduğu başka beyanatlarda, bazen hakarete de varacak şekilde, “Kendisi bakan olduktan sonra yüzümüze bakmadı, telefonlarıma cevap vermedi, benimle bir kere bile konuşmadı” şeklindeki açıklamaları, şimdi ölümünden sonra ortaya çıkan bu asılsız iddialara verilecek en güzel cevap olduğu kanısındayım.

Kaldı ki, adı geçen 1983 yılbaşı gecesi, hiç bir zaman Hilton’a adım atmadığım gibi, bir dostumuzun evindeki kutlamalar sırasında gazeteciler tarafından alınan yeni yıl mesajları arşivlerden kolaylıkla çıkartılabilir. Dolayısı ile, Cevher Özden’in bu iddiaları tamamen asılsızdır.

Son zamanlarda kendisini intihara kadar sürükleyecek psikolojik durum içerisinde Cevher Özden’in, bir intikam duygusu ile, geçmiş ile ilgili bazı gerçekleri tamamen farklı algılayarak, kendi hataları yüzünden düştüğü durumun sebeplerini başkalarının üstüne atma çabası içerisinde olduğu açıktır.

Vatanıma 45 yıldan fazla şerefle vermiş olduğum hizmetlerim sırasında ve sonrasında, hakkımda açılmış tek bir isnad ve davanın da olmadığını hatırlatarak, durumu yüce milletimizin takdirlerine sunarım.

Saygılarımla,

Sudi Türel

Anavatan Partisi Kurucusu

Devlet - Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı

Haberin Devamı