Gazete Vatan Logo

Sri Lanka’dan Fransa’ya uzanan yolculuk

Yeni yılın ilk vizyon haftasında öne çıkanlar arasında Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye’yi kazanan Dheepan ile Kocan Kadar Konuş: Diriliş yer alıyor.

Sri Lanka’dan Fransa’ya uzanan yolculuk

Un prophète’ (Yeraltı Peygamberi) filmiyle adından söz ettiren Jacques Audiard’ın geçtiğimiz Filmekimi’nde izleyiciyle buluşan son filmi ‘Dheepan’, Tamil özgürlük savaşçısı olan Dheepan’ın Sri Lanka’daki iç savaşın ardından bir kadın ve kız çocuğuyla aileymiş gibi bir araya gelip mülteci olarak Paris’e gelen ve zorluklarla geçen hayatını aktarıyor. Yönetmenin Yeraltı Peygamberi filminde izleyiciye aktardığı alt metin Dheepan’da da görülebilir; hayatında bir çıkış yolu arayan, banliyöde yaşayan, suç, yoksulluk ve kültürel çatışmanın iç içe geçtiği bir olay örgüsü. Sosyolojik çözümleme ise yönetmenin ana derdi. Göç, mültecilik gibi kavramların sorgulanır hale geldiği günümüzde Audiard’ın bakış açısı oldukça gerçekçi denilebilir. Hatırlatmakta fayda var; Dheepan, Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye’yi kazand yapım oldu.

Dheepan Dram imdb: 7.2

Y: Jacques Audiard O: Jesuthasan Antonythasan, Kalieaswari Srinivasan, Claudine Vinasithamby

Denizin Ortasında Macera Macera imdb: 7.1

Y: Ron Howard O: Chris Hemsworth, Ben Whishaw, Brendan Gleeson, Michelle Fairley

Haberin Devamı

Moby Dick’e ilham kaynağı olan olay

Film, Herman Melville’in dünyaca ünlü romanı Moby Dick’e ilham veren, 1820’de İspermeçet balinasının saldırısına maruz kalan bir avcı gemisinde yaşananları konu ediniyor.

Kocan Kadar Konuş: Diriliş Komedi

Y: Kıvanç Baruönü O: Ezgi Mola, Murat Yıldırım, Hümeyra Akbay, Nevra Serezli

Telaşlı bir komedi

Şebnem Burcuoğlu’nun aynı adı taşıyan kitabından uyarlama filmin ikincisi vizyonda. Ezgi Mola ve Murat Yıldırım’ın başrolde olduğu yapım, Efsun ve Sinan çiftinin evlenme sürecindeki aile baskılarıyla başa çıkmasını aktarıyor. Genellikle dram türü projelerde yer alan Murat Yıldırım’ı komedi filminde izlemek farklı bir deneyim. Ezgi Mola ise izleyicinin kendisine yakıştırdığı tiplemeyi başarıyla canlandırıyor.

Baskın: Karabasan Korku

Y: Can Evrenol O: Muharrem Bayrak, Ergun Kuyucu, Sabahattin Yakut

Farklı bir korku örgüsü

Çektiği kısa metrajlı korku filmleriyle adını uluslararası seviyede duyuran Can Evrenol, filmde klişelerden uzak bir anlatım ortaya koyuyor. 5 polisin gece devriyesi sırasında başından geçenleri aktarıyor.

Haberin Devamı

Alvin ve Sincaplar: Yol Macerası

Animasyon imdb: 3.7

Y: Walt Becker O: Bella Thorne, Jason Lee, Eddie Steeples

Çocuklar için alternatif

Alvin ve sevimli arkadaşlarının macarası kaldığı yerden devam ediyor, Walt Becker’ın yönettiği filmde Alvin ve arkadaşlarını New York şehrinde eğlenceli bir olayın içerisinde göreceğiz.