Gazete Vatan Logo

Seray Sever"le astroloji

Gökyüzünden gelen şıklık

Haydi kızlar alışverişe... Mars’a gidip zırhlarımızı mı kuşansak? Oradan Venüs’e, biraz romantizm ve aşka ne dersiniz? Dönüş yolunda da Platon’a uğrayıp gizem ve cazibe alsak... Gerçi bu aralar Venüs geri gidiyor, harcamalar kontrolden çıkabilir ama Shopping Fest sağolsun, her yerde indirim ve promosyonlar yardımımıza koşuyor. Peki hiç düşündünüz mü neden bazıları tarzlarıyla öne çıkarken diğerleri sıradan ya da rüküş oluyor? Yıllardır içinde bulunduğum ve her aşamasını yakından takip ettiğim “Astroloji” benim cevabım. İster inanın ister inanmayın, gökyüzü ve gezegenler bizi yönetiyor...

KOÇ BURCU

Koç kadını kırmızı renge bayılır

Koç kadını etrafındaki herkesi ve her şeyi yönetmek ister. Dışarıdan bakıldığında patronsu, sivri dilli ve duyarsız görünmesine rağmen içinde kibar, düşünceli ve romantik bir kadın yaşatır. Kalabalık ortamda dikkat çekmekten kaçınmaz. İş dünyasında da hırslıdır. Giyim konusunda her zaman yetenekli değildir, her ne kadar öncülüğü sevse de genelde trendsetter olamaz. Koç burcu kadınına ülkemizden örnek verirsek Nurgül Yeşilçay, Demet Şener. Nurgül giyim tarzında iddiasız, belki de zaten çok güzel bir kadın olduğu için önemsemiyor. Belli ki kendini bir modacıya teslim etmişti ve üzerine pek uğraşmamıştı. Oysa kırmızı, omuzlarını açıkta bırakan, vücudunu saran, uzun, saten bir elbise giyseydi ve pırlanta takılarla besleseydi eminim oradaki en güzel kadın olurdu. Demet Şener’e gelince fazla söze gerek yok. İbrahim Kutluay ne giyerse o da aynısını giyiyor ve sempatik oluyorlar.

Yabancı starlara baktığımızda Victoria Beckham gibi bir kadınla karşılaşıyoruz. Benim için sürpriz çünkü Koç burcu olmasına rağmen tarzını en beğendiğim modacı. Her zaman şık. İşte burada devreye yükselen burç giriyor. Victoria Beckham’ın yükselen burcu Oğlak; bu da onu iyi ve prensipli bir iş kadını yapıyor. Tarzı elegan, şık ve kaliteli.

Tavsiye: Koç burcu kadını kırmızı renge bayılır. Gözlük, saat gibi aksesuarları önemser. Eğer bir Koç kadınıysanız, size tavsiyem hemen gidip kırmızı, vücudu saran dar bir kokteyl elbisesi alın. İyi marka ve modası geçmeyecek saat ve gözlük de olmazsa olmaz aksesuarlarınız.

BOĞA BURCU

Rahat, lüks ve kaliteli kumaşları seçer

Boğa kadını tam bir dişidir. Lüksü sever, dolayısıyla parayı da. Para onun için istediği rahat hayat, lüks mekanlarda yemekler ve şık kıyafetler için olmazsa olmazıdır. Yine de alışveriş yaparken verdiği paranın karşılığını ister, mümkünse indirimleri takip eder ve hayalindeki kıyafet ya da aksesuarlara ulaşır. Rahat, lüks, kaliteli, dokunduğunda tatlı his veren kumaşları tercih eder. Zor güvenir, o yüzden kıyafet seçimlerini kendi yapar. Ülkemizde Boğa kadınlarına örnek verirsek Demet Akalın, Aysun Kayacı. Demet, her daim farklı saç renkleri ve kıyafet tarzları denemekten çekinmiyor, vücudu güzel olduğu için giydiğini yakıştırıyor.

Şu sıralar evli ve dikkat ederseniz gittiği davetlerde hep bol ve dekoltesi olmayan kıyafetleri tercih ediyor, şıklığını koruyor ve eşine verdiği önemi vurguluyor.

Boğa burcu kadını çok akıllıdır, aklı giyim tarzını da etkiler. Aysun’a gelince fiziği ve güzelliği tartışılmaz,tabii dişiliği de... Eskiden iddialı ve dekolte kıyafetleri tercih ederken, şimdilerde akademik ve mesleki kariyerine uygun genç ve kaliteli kıyafetleri tercih ediyor. Bazen bir Chanel kadını görüntüsü verirken, bazen de jean ve bluzlarla liseli genç kız oluyor. Yabancılarda da Megan Fox, Audrey Hepburn, Michelle Pfeifer Boğa burcu kadınına örnekler.

Tavsiye: Boğa burcu kadınıysanız kendinize rahat ama vücudunuzu güzel gösteren bir tulum alın.

Ya da ipek, yerlere kadar uzanan pembe, gül kurusu bir elbise.

İKİZLER BURCU

Farklı olmaktan çekinmezler

İkizler kadını zeki, analiz gücü yüksek, farklı olmaktan çekinmeyen, biraz da dengesiz bir yapıya sahiptir. Tabiri caizse çift kişilikli olduğu için, farklı tarzları beğenebilir. Eski dökük jeanden dar kadife elbiseye, hatta smokine kadar her tip kıyafeti giyebilir.

Güzel ve farklı aksesuarları sever. Ülkemizde ki İkizler burcu kadınlarına örnek verecek olursak; Güzide Duran, Gülşen. Gülşen, her albüm çıkışında keskin dönüşlerle farklı saç renkleri ve imajlarla karşımıza çıkıyor ve hepsini de kendisine yakıştırıyor. Bülent Ersoy hep iddialı, takılarına çok önem veriyor. Meşhur kürklerini de unutmayalım.

Güzide Duran ise sade ve şık takılıyor ama aksesuardan vazgeçmiyor. Yabancı ünlülere ise Marlyn Monroe ve Angelina Jolie’yi örnek verebiliriz.

Tavsiye: Eğer ikizler kadınıysanız kendinize spor abiye bir kombinasyon kurabilir, çok şık bir portföy çanta alabilirsiniz.

YENGEÇ BURCU

Dolabınızda dantel elbise bulunsun

Yengeç burcu kadını aşırı duygusal, bu yüzden de ruh haline göre dönem dönem çok konuşkan bazı zamanlarda ise bunalımlı ve içine kapanıktır. Burçlar içinde ailesine ve sevgilisine en tutkulu olanlardan biridir. Tabii tutkunun olduğu yerde kıskançlık da vardır. Yengeç burcu kadınını hanım hanımcık, romantik bazen melankolik ve iddialı bazen de uçuşan kıyafetlerle görebilirsiniz. Ülkemizdeki Yengeç burcu kadınlarına örnek verecek olursak; Sezen Aksu, Türkan Şoray, Müjde Ar. Yabancı olarak ta Jessica Simpson. Hepsi albenisi yüksek, duygusal zekâlarıyla yönlenmiş starlar. Tavırları hep kadınsal bir bütünlük içinde.

Tavsiye: Eğer Yengeç burcu kadıysanız dolabınızda mutlaka nostaljik, dantel bir elbise bulundurun ve bunu romantik bir şapkayla tamamlayın.

ASLAN BURCU

Etiket ve marka çok önemlidir

Aslan burcu kadınını yüz metre uzaktan bile tanıyabilirsiniz. Havalı saçları, pahalı kıyafetleri ve takıları, gösterişli renk seçimi ile “Benim” demek üzere bulunduğu her ortamda ışıldar. Etiket ve marka onun için çok önemlidir. Son moda kıyafetleri tercih eder, pahalı saatler takar, çantalarına servet yatırır. Ülkemizdeki ünlü Aslan burcu kadınlarına örnek olarak Deniz Akkaya ve Sibel Can’ı gösterebiliriz. Deniz her daim kaliteli ve trendy giyinir, giydiği her şeyi de kendisine yakıştırır. Sibel Can ise iddialı giyinir, eminim para da harcıyordur. Yabancılarda ise Madonna ve Jenifer Lopez dikkat çeken ünlü Aslan kadınları.

Tavsiye: Eğer Aslan burcu kadınıysanız, pırlantalarla süslü, marka bir saat ya da leopar desenli bir elbise alabilirsiniz.

BAŞAK BURCU

Kıyafetleri fonksiyonel ve pratiktir

Akıllı, titiz, görüntüsüne önem veren kadınlardır. Her zaman belli bir bütünlük içindedirler. Daima temiz, ütülü, uyumlu giyinirler. Kıyafetleri fonksiyonel ve pratiktir. En sıradan kıyafetleri bile muhteşem bir uyum içinde sergilerler. Dolaplarına, atacakları kıyafeti almayacaklardır. Ülkemizdeki ünlü Başak burcu kadınlarına örnek verecek olursak Hande Ataizi ve Gülben Ergen. Hande Ataizi Türkiye’nin en şık kadınlarından biri. Giyeceği her parçayı itina ile seçer ve para harcar, yakıştırmasını da bilir. Yabancı Başak burcu kadınlarına da Sophia Loren ve Cameron Diaz’ı örnek verebiliriz.

Tavsiye: Kendinize kaliteli bir evrak çantası ve hiç modası geçmeyecek iyi bir marka pardösü alabilirsiniz.

TERAZİ BURCU

Transparan giymekten çekinmezler

Moda bilinçleri gelişmiştir. Terazi kadınları daima iyi görünmeye dikkat ederler. Parfüm ve güzel kokular onları cezbeder. Kendi tarzları olan kişilerdir. Zarif ve cesurdurlar. Ayakkabı, çanta ve kemeri takım olarak kullanmayı severler. Transparan giyinmekten çekinmezler. İddialı giyimlerine karşılık yumuşak tavırlar sergilerler. Ülkemizdeki ünlü Terazi burcu kadınları: Hülya Avşar, Nil Karaibrahimgil ve Ebru Gündeş. Yabancı Terazi burcu kadınlara örnek olarak ise Kim Kardashian ve Catherine Zeta Jones.

Tavsiye: Dantel, transparan bir bluzu şık bir sütyenle kombinleyebilirsiniz. Son moda çiçekli bir elbiseye de hayır demezsiniz. Egzotik kokulu parfümü de unutmayın, cazibenizi besler.

AKREP BURCU

Tek parça, yırtmaçlı bir elbise tercih eder

Seksi ve gizemli kadınlardır. Bakışları hep derin ve delici olan Akrep kadınlarının ne düşündüklerini asla tahmin edemezsiniz. Her zaman seçen olurlar ve hedeflerine yürürler. Siyah güneş gözlüklerini, tek parça, yırtmaçlı, seksi elbiseleri tercih ederler. Günlük hayatta üzerlerinde jean ve tişört olsa bile içinde muhakkak seksi iç çamaşırları vardır. Ülkemizde ki ünlü Akrep burcu kadınları: Meltem Cumbul, Arzum Onan ve Feraye Çilingiroğlu. Yabancılarda ise Meg Ryan ve Demi Moore’u örnek verebiliriz.

Tavsiye: Eğer Akrep kadınıysanız siyah dantel iç çamaşırı, bordo renkli, dar bir gece kıyafeti alabilirsiniz. Bakışlarınızdaki derinliği beslemek için de siyah sürme iyi fikir.

YAY BURCU

Eğlenceli ve maceraperest bir tarzı vardır

Yay kadınları enerjik, neşeli adeta deli fişek gibilerdir. Sportif, rahat, şık kıyafetleri tercih ederler ama fantezi dünyaları devreye girerse, etraflarını şok edecek seçimler yapabilirler. Aksesuar severler. Ayakkabı, çanta ve takı seçiminde klasiklerdir. Yay burcu kadınlarını eğlenceli, maceraperest ve enerjik giyimlerinden tanıyabilirsiniz. Ülkemizdeki ünlü Yay burcu kadınları: Ömür Gedik, Azra Akın, Sertab Erener, Tuğba Ünsal. Ömür, Azra ve Sertab her zaman şıklığını ve orjinalliğini koruyan kadınlar. Yabancı Yay burcu starlarına örnek olarak da Scarlett Johanson, Britney Spears ve Christina Aguilera’yı örnek gösterebiliriz.

Tavsiye: Eğer Yay burcu kadınıysanız hemen bir deri pantolon edinin, üzerine tişört ve süet ceket, bir de iddialı takılar ve aksesuarlar...

OĞLAK BURCU

Kaliteli bir çanta olmazsa olmazlarıdır

Ciddi ve uyumlu tarzlarıyla onları kolaylıkla tanıyabilirsiniz. Hiçbir zaman gösterişe kaçmazlar ama bu kaliteli giyinmedikleri anlamına gelmez. Tasarımcıların kıyafetlerini tercih ederler. Tarzlarını smart-casual olarak da dile getirebiliriz. Kaliteli ve iyi marka çanta, cüzdan ve saat olmazsa olmazlarıdır. Çünkü bunlar onlar için statü sembolüdür. Sahte mücevher sevmezler, aileden kalma, hikayesi olan zarif takıları tercih ederler. Doğal ve dürüstlerdir, yapaylıktan haz etmezler. Ülkemizdeki ünlü Oğlak burcu kadınları, Çağla Şikel ve Demet Akbağ. Yabancılara örnek olarak da Kate Moss ve Sienna Miller’ı gösterebiliriz.

Tavsiye: Eğer Oğlak burcu kadınıysanız, kendinize hemen bir Victoria Beckham imzalı kıyafet alın, bir de Hermes çanta.

KOVA BURCU

Turkuaz bir eşarp satın alın

Kova kadınları yaratıcı ve öncüdürler, farklı olmayı severler, her şeyi karıştırıp yeni bir tarz yaratmak isterler. Bazıları istedikleri şıklığı yakalarken, bazıları da tuhaf görünmekten kaçamazlar. İki tip Kova kadını vardır, biri son derece estetiğe meraklı, bakımlı ve abartılı şık, diğeri adeta erkek gibi, salaş ve rahat. Ülkemizdeki ünlü kova burcu kadınları, Ajda Pekkan ve Candan Erçetin. Ajda Pekkan, adeta Benjamin Button gibi yılları lehine kullanarak, öncü ve yenilikçi giyim tarzıyla Türkiye’nin her nesile hitap eden süperstarı olmuştur. Candan Erçetin ise uçuşan şifon kıyafetler ve çıplak ayaklarla kendi farklı tarzını ortaya koymuştur. Yabancı ünlülere ise Jennifer Aniston, Shakira ve Paris Hilton’u örnek gösterebiliriz.

Tavsiye: Eğer Kova burcu kadınıysanız kendinize bol cepli bir pantolon ya da tulum alıp, bunu turkuaz eşarp ve takılarla kombine edebilirsiniz.

BALIK BURCU

En büyük takıntıları ayakkabılardır

Sempatik, şiirsel ve yüzde 100 kadındır, sezgileri kuvvetlidir, insanlara ayna gibilerdir. En büyük takıntıları ayakkabıdır. Mücevherler, değerli taşlar onları adeta hipnotize eder. Vücutlarını saran dar bir gece elbisesiyle tam bir dişi, uçuşan şifon elbiselerle su perisi olurlar. Balık kadını, “Pabucum olmadan asla!” sloganıyla modern külkedisidir. Ülkemiz ünlü Balık burcu kadınlarına, Ben de dahil olmak üzere Beren Saat, Ebru Akel, Öykü Serter’i örnek verebiliriz. Yabancılarda da Sharon Stone ve Drew Berrymore’u örnek gösterebiliriz.

Tavsiye: Eğer Balık burcu kadınıysanız, kendinize deniz yeşili bir bikini ve şifon üst alabilirsiniz. İleride çocuklarınıza hatıra bırakmak üzere özel tasarım bir elmas yüzükte yaptırabilirsiniz.

Son olarak belirtmek isterim ki; tüm bu yazdıklarımı okurken mutlaka yükselen burcunuza da bakın.

Kendi stilinizin ışığını yansıtın...

Haberin Devamı