Gazete Vatan Logo

Seksi, ışıltılı ve kırmızı

Sinema ve televizyon dünyasından en iyilerin seçildiği 2015 Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu. California’daki Beverly Hilton Hotel’de düzenlenen tören dağıtılan ödüller kadar kırmızı halıda giyilen kıyafetleriyle de konuşuluyor.

Gecenin tasarımcısı Donatella Versace oldu diyebiliriz. Çünkü Atelier Versace’nin elbiseleri en dikkat çekici tasarımlar arasında olmakla kalmayıp Jessica Chastain, Kate Hudson, Heidi Klum ve Amy Adams gibi geceye katılan en ünlü aktrislerin de tercihiydi. Altın Küre gecesinin öne çıkan renkleri arasındaysa ilk sıraya kırmızıyı yazabiliriz. Catherine Zeta Jones’un Angel Sanchez imzalı straplez ve göğüs kısmı drapelerle şekillendirilmiş elbisesi eski Hollywood ihtişamını yansıtırken Heidi Klum’un Versace’si son derece seksiydi. Viola Davis’in işlemeli Donna Karan Atelier elbisesi zarif, Julianne Margulies’in Ulyana Sergeenko tasarımı seçimi modern, Helen Mirren’in dekolte kısmı taş işlemeli, uzun kollu Dolce & Gabbana’sı son derece sadeydi. Taylor Schilling ise Ralph Lauren tasarımı sırtı açık elbisesiyle tek kelimeyle çarpıcıydı. Bunda sade makyajı ve yine son derece sade topuzunun da etkisi olduğunu söylemek gerek. Allison Williams’ın Armani PrivÈ imzalı kat kat efektli kıyafetiyse feminen bir zarafeti yansıttı.

Orta çağ ihtişamı günümüzde

Gecelerin vazgeçilmezi ışıltılı, taşlı ve işlemeli elbiselerin de hayli gösterişli örnekleri gecenin kırmızı halısında dikkat çekti. Reese Witherspoon’un Calvin Klein Collection, Diane Kruger’in Emilia Wickstead tasarımları metalik ışıltılarıyla göz alırken Joanne Froggatt’ın işlemeli Marchesa’sı Orta Çağ ihtişamını bugüne getiriyor gibiydi. Grinin Elli Tonu filmindeki rolü nedeniyle önümüzdeki günlerde adını daha sık duyacağımız Dakota Johnson ise derin yırtmaçlı ışıl ışıl gümüşi bir Chanel Couture ile karşımızdaydı. Hem derin V dekoltesi hem de öndeki derin yırtmacı nedeniyle iyi taşıması oldukça zor bir elbise tercihi yapan Jennifer Lopez ise her zamanki gibi bu zorluğu yenmişti. Vücut hatlarını mükemmel vurgulayan Zuhair Murad Couture imzalı elbisenin kaftan şeklinde tasarlanmış omuz kısmı da dikkate değerdi doğrusu. Michelle Monaghan’ın Jason Wu, Julianne Moore’un Givenchy Couture ve Kate Beckinsale’in Elie Saab tasarımı elbiseleri de dozunda ışıltılarıyla gecenin elegan seçimleri arasında yer aldı.

Gecenin değinilmesi gereken diğer kıyafetlerini de şöyle sıralayabiliriz. Emma Stone, Lanvin imzalı tulumuyla elbise giymeden de şık olunabileceğini gösterdi. Katherine Heigl’ın kum saati şekilli vücudunu ortaya çıkaran Zac Posen elbisesi kaydadeğerdi. Lupita Nyongo’nun Giambattista Valli tasarımı çiçek yapraklarıyla bezeli elbisesi tam puanı hak edenler arasında yer aldı. Felicity Jones’un Dior Couture elbisesiyse hem rengi hem de kesmiyle aktrisin üzerinde mükemmel duruyor ve leydi şıklığını yansıtıyordu.






Haberin Devamı