Gazete Vatan Logo

Şehrin caz hali baslıyor

206 sanatçı, 36 mekan, 53 konser... Bu yıl 27’nci yaşını kutlayan Akbank Caz Festivali, yerli-yabancı pek çok sanatçıyı müzikseverlerle buluşturacak. Unutulmaz konserlere hazır olun...

Şehrin caz hali baslıyor

Bugüne dek caz dünyasının pek çok yıldızını Türkiye’ye getiren Akbank Caz Festivali, bu yıl da programıyla dopdolu. 3 - 19 Kasım tarihlerinde sanatseverlerle buluşacak festival İstanbul’un ardından diğer şehirlere yayılacak.

Konserler, Akbank Sanat, Babylon, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Volkswagen Arena, The Seed, Caddebostan Kültür Merkezi, Moda Sahnesi, Summart Sanat Merkezi, Nardis ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin de bulunduğu 36 ayrı mekanda gerçekleşecek. Biletler mobilet.com üzerinden satışa çıktı.

Etkinlikler kapsamında İngiliz yapımcı ve müzisyen Bonobo, modern cazın baş besteci-piyanistlerinden Abdullah Ibrahim, Ala.Ni ve Marius Neset merakla beklenen isimlerden yalnızca birkaçı.

Remix’in yıldızı Bonobo

Bonobo, albümleriyle kimi zaman caz ve Afro ritimleri, kimi zaman Avrupa disko ritimlerini harmanlayarak elektronik müziğe yeni bir soluk getirdi. Bill Evans’tan Airhead’e ve şarkıcı Szjerdene’ye pek çok sanatçının parçalarına yaptığı remix’lerle büyük yankı uyandırdı. O, şüphesiz festivalin yıldızı... (11 Kasım, 21:00, Volkswagen Arena. 75-125 TL)

Haberin Devamı

Almanya’nın Grammy’sini kazandı

Her defasında Jan Garbarek’ten esinlendiğini ifade eden Marius Neset, 2016’da London Sinfonietta ile kaydettiği Snowmelt albümüyle Almanya’nın Grammy’si sayılan ECHO Jazz Ödülü’nün sahibi oldu. Cazın geleceğini şekillendirecek 25 genç isim arasında gösterilen Neset’e Norveçli tubacı ve besteci Daniel Herskedal eşlik edecek. (4 Kasım 19:00, Akbank Sanat, 15-20 TL)

Andrea Bocelli’ye vokal yapmıştı

Daha 3 yaşındayken “Over the Rain-bow”u söyleyerek erken yaşta yıldız olacağının sinyallerini veren Ala.Ni, sonrasında Andrea Bocelli, Mary J. Blige ve Blur gibi isimlere geri vokallik yaptı. 16 Kasım, 21:30, Babylon, 35-75 TL)

Bu işbirliği kaçmaz...

New York’taki kulübü Nublu ile bölgede müziğiyle hep konuşuldu. İstanbul’la olan bağını ise hiç koparmadı... Saksafonuyla büyüleyen İlhan Erşahin, yeni nesil caz ve alternatif sahnesinin parlak isimlerinden Dave Harrington (Darkside) ile sahne alacak. (3 Kasım, 22:30, Babylon, 30-60 TL)

Haberin Devamı

Duke Ellington keşfetti

“The Jazz Epistles: Abdullah Ibrahim & Ekaya” Güney Afrika’nın ilk siyahi bebop caz grubu. Grubun piyanisti Abdullah Ibrahim Duke Ellington tarafından keşfedildi.. (8 Kasım, 20:30, Uniq Hall, 35-150 TL)

Küba fırtınası esecek

Büyük Küba piyano müziği kültürünün iki ismi Chucho Valdés ile Gonzalo Rubalcaba bir arada. (12 Kasım, 20:30, Cemal Reşit Bey, 35-150 TL)

13 yaşındaki Türk maestro

13 yaşındaki Hakan Başar Chick Corea, Ron Carter gibi isimlerden ders aldı. Şimdiyse kendi ismini taşıyan Quartet’in maestro’su.. ve dinleyenleri mest ediyor.(9 Kasım, 19:00, Saint Benoit Fransız Lisesi, 20-40 TL)

Dev isim sahnede

Türk cazının büyük ismi Emin Fındıkoğlu, 15 müzisyeni kucaklayan dev projesi Emin Fındıkoğlu +12 ile sahnede olacak. (8 Kasım, 21:30, Babylon, 25-60 TL)

Flamenko dolu bir geceye hazırlanın

Gitarist Ximo Tebar, flamenko ile cazı buluşturduğu “Son Mediterranean” stiliyle devrim yarattı. (13 Kasım, 21:30, Nardis, 40 TL)