Gazete Vatan Logo

Rotana, Dap ile Türkiye'de

Rotana, Dap’ın 3 projesini apart otel gibi kiralayacak

Dap Yapı, Maltepe’deki Burgu, Dalga ve Tango Kule projelerinin apart otel gibi işletilmesi için bu alanda Kuzey Afrika ve Ortadoğu’nun en büyük şirketi olarak anılan, 26 ülkede 100’e yakın oteli işleten Dubaili Rotana ile anlaştı. Dap Yapı Başkanı Ziya Yılmaz, normal bir rezidanstan sağlanan ortalama aylık 1000 lira kiranın projelerde en az 2 bin-2 bin 500 liraya çıkabileceğini, işbirliğini Anadolu’daki 81 ile ve yurtdışına yaymak istediklerini söyledi.

Dap Yapı, Maltepe’de konumlanan Burgu, Dalga ve Tango Kule’nin işletmesi için otel yöneticiliği ve işleticiliği alanında Kuzey Afrika ve Ortadoğu’nun en büyük şirketi olarak anılan Dubaili Rotana ile anlaştı.

26 ülkede 100’e yakın oteli işleten, 15 bin çalışanı ve 20 bin odasıyla yılda 5 milyon ziyaretçiyi ağırlayan grubun apart-otel işletme markası Rotana Arjan, projelere adını verecek. Dubaili zincirin bünyesinde alkol satılmayan islami otel markası Rehana ve 4 yıldızlı Sentro gibi farklı otel markaları da bulunuyor. Bugüne kadar büyük oranda satılan bu 3 projede toplam yaklaşık 1.300’ün üzerinde konutu kapsayan bu anlaşma kapsamında konutlar istendiği takdirde oturulmadıkları dönemde rezidans-apart otel konseptiyle Rotana’nın profesyonel işletim sistemiyle haftalık, aylık ve yıllık kiraya verilebilecek.

Müşterilerin normal bir rezidanstan sağlayabileceği kira gelirinin bu takdirde en az ikiye katlanacağını belirten Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Normal bir rezidanstan yaklaşık ortalama aylık 1000 lira kira elde edilebiliyorsa, burada en az 2 bin-2 bin 500 lira gelir sağlanabilecek. Konut yatırımı kendini 240-300 ay arasında amorti ediyor. Ancak burada yatırımcılar 8 ila 12 yıl arasında parayı amorti etmiş olacak” dedi. Burgu ve Tango projelerinin yanyana bir bütün oluşturduğunu, Dalga projesinin de yanındaki fabrika arazisini satın almalarıyla bir bütün oluşturacağını söyleyen Yılmaz, “Rotana ile işbirliğimiz bu projelerin işletmesiyle sınırlı kalmayacak. Anadolu’daki 81 ile bu işbirliğini yaymak istiyoruz. 200-300 oda ile her yere gidebilecek bir yatırım-işletme konsepti var. Yurtiçi ve yurtdışında da proje geliştirebiliriz” dedi.

İlk olarak Türkiye seçtik

Şirketin sahibi Ekselans Nasser Al Nowais, 1992 yılında kurulan şirketlerinin Arap ülkesindeki ilk otel zinciri olduğunu, iki yıl önce Arap ülkelerinin dışına çıkma kararı aldıklarını kaydetti. Nowais, “İlk aklımıza gelen ülke Türkiye oldu. Burası, büyük bir tarih, tarım ve sanayi ülkesi. İran ve Hindistan’a da işletmeci olarak toplam 3 otel ile girdik. Dünya çapında bir operatör olmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Kartal’da Ağaoğlu Grubu’na bağlı Eltes İnşaat ile birlikte 1 milyar 335 milyon liralık teklifle kazandıkları 64 bin 502 metrekarelik arsada rezidans, konut, otel, AVM, hastane, okul, marina olacak kapsamlı projenin çizim aşamasında olduğunu, projeyi bu yıl satışa çıkarmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Bugün operasyonel portföyü 100’ü geçen Rotana’nın otelleri, Amman, Abu Dabi, Dubai, Fujairah, Sharjah, Al Khobar, Cidde, Riyad, Bağdat, Bahreyn, Beyrut, Doha, Erbil, Hartum, Libya, Rabat ve Salalah gibi 26 noktada yer alıyor. Büyümesinde en büyük etkenin Arap misafirperverliğini kullanmak olduğunu belirten şirket, uluslararası deneyimli ve Ortadoğu & Afrika kültürlerini iyi tanıyan profesyonel bir ekip tarafından yönetiliyor.

Projelerin inşaatları bu yıl tamamlanıyor

Maltepe’de cephesi dalga konseptli Dap Dalga Kule projesinde 800 ünite, burgu şeklinde olan Dap Burgu Kule’de 354, birbirine sarılarak dans eden kadın ve erkek figüründen yola çıkılan Dap Tango Kule’de ise 192 rezidans yer alıyor. Geçtiğimiz yıl satışa çıkan projelerin yüzde 90’ı aşan bölümü lansman sürecinde satıldı. Başlangıç rakamlarıyla kıyaslandığında minimum yüzde 35-65 prim yaptığı belirtilen projelerin inşaatları da bu yıl içinde tamamlanacak.

Haberin Devamı