Gazete Vatan Logo

Rönesans atakta

Rönesans, 700 milyon euro yatırımla 3 yılda 10 proje tamamlayacak

Rönesans Grubu, 3 yılda 10 yeni projeyi tamamlayarak gelir getiren gayrimenkul sayısını 23’e çıkaracak. Grup, 700 milyon euro yatırımla İzmir Optimum AVM, Kozyatağı Rönesans Tower, Küçükyalı ve Samsun’da AVM ve otel projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Sibirya’nın en büyük alışveriş merkezi Aura’yı geçtiğimiz günlerde hizmete açan ve bugün toplam değeri 2.2 milyar TL’yi bulan toplam 30 projeyi portföyünde bulunduran Rönesans Gayrimenkul Yatırım şirketi, 3 yılda 10 adet daha projeyi tamamlayarak gelir getiren gayrimenkul yatırımı sayısını 23’e çıkaracak.

Bugüne kadar Türkiye ve Rusya’da AVM ve ofislerden oluşan 13 gayrimenkul projesini hayata geçirdiklerini kaydeden Rönesans Gayrimenkul Yatırım Genel Müdürü Cenk Arson, “Rusya’da 50 bin metrekare, Türkiye’de 210 bin metrekare olmak üzere toplam 260 bin metrekare kiralanabilir alana ulaştık. Yeni projeler için 700 milyon euro yatırım yapmayı planlıyoruz” diye konuştu. Samsun’da AVM ve otelden oluşan projelerinin dün itibarıyla temel atma törenini gerçekleştirdiklerini söyleyen Arson, şöyle devam etti:

“Türkiye’de bu yıl İzmir Optimum AVM’yi hizmete açacağız. Mecidiyeköy ofis, Küçükyalı AVM, otel ve ofis, Kozyatağı’nda Asya’nın en yüksek binası olacak 37 katlı Rönesans Tower, Samsun AVM ve otel projeleri ile gelirlerimizi artıracağız. St. Petersburg’ta gerçekleştirdiğimiz Renaissance House, Renaissance Center ve Renaissance Plaza gibi projelerle, şehrin en büyük ofis yatırımcılarından biri olduk. Rusya pazarında Surgut AVM, Tyumen ve Renaissance Pravda ofis projelerini 2013 yılında, Renaissance Reschetnikova ofis projesini de 2012’de tamamlayacağız.”

Bayraklı, Mamak, Silivri, Antalya ve İzmit ile Rusya’da iki bölgede bekleyen arsaları bulunduğunu kaydeden Arson, Rusya ve Türkiye’de lider oyuncu olmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. Arson, “260 AVM, 40 adet A sınıfı ofis binası ile 60 milyar dolar ticari gayrimenkul pazarı büyüklüğüne sahip olan Türkiye’de bu alanda gidecek çok yol var” dedi.

Göğüş Yapı Beşiktaş ve Şişli’de 4 projede 100 rezidansı satışa çıkaracak

10 yıldır gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Ankara merkezli Göğüş Yapı, İstanbul’da Beşiktaş-Şişli hattında bu yıl 50 milyon TL yatırımla toplam 8 bin metrekarelik yaşam alanı üzerinde kurulacak 100 dairenin yer alacağı 4 yeni rezidans projesine başlıyor. Haziran ayında satışına başlanacak projelerin ilki Trend Residence Barbaros adıyla Barbaros’ta inşa edilecek 11 rezidanstan oluşacak. Projede 65-115 metrekarelik 11 rezidans, 450 bin lira ile 990 bin TL fiyat aralığından satışa çıkacak. 12 ayda teslim edilecek projeler, aylık 3 bin-8 bin dolardan kiraya verilebilecek. Projelerdeki ‘Merkez Residence’ konsepti ile merkezde oturan ve yoğun çalışan aileleri hedeflediklerini söyleyen Göğüş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Göğüş, “Konut sahiplerine çilingir, tesisat teknisyeni, kat hizmeti, lobby, güvenlik ve sosyal tesis, konut sigorta, konut satış ve kiralama, iç dekorasyon, 24 saat concierge servisi, telefon ve masaj, posta gönderme, araç, uçak, helikopter kiralama, seyahat acenteliği, kişisel alışveriş ve teslimat, eczane, alışveriş yardımı, oda servisi, yeme içme, temizlik, bebek bakıcısı, çamaşır yıkama, kuru temizleme, çiçek, internet, hayvan bakımı, yat, limuzin, helikopter, özel hizmetçi, güvenlik görevlisi hizmetlerini sunacağız. Projede ayrıca özel çalışma odası, güneş ışığına göre kendini uyku moduna alan aydınlatma, günlük gazete gibi birçok servisi de içinde barındıran “Class Pluss” hizmeti olacak” diye konuştu.

Avrupa Residence’da satışlar başladı

Avrupa Konutları markasıyla 6 yılda 8 bin konutun inşasını tamamlayarak sahiplerine teslim eden Artaş İnşaat, 18 ay erken teslim müjdesiyle teslim ettiği Avrupa Konutları TEM’in bitişiğindeki Residence projesinin satışları başladı. 3100 konutluk Avrupa Konutları TEM ile bitişiğindeki Avrupa Residence’da 86 metrekare 1+1 ve 119 metrekare ile 120 metrekarelik iki farklı tipte 2+1 daire olmak üzere 3 tip dairenin fiyatları 306 bin ile 540 bin lira arasında yer alıyor.

Haberin Devamı