Gazete Vatan Logo

Red Hot Chili Peppers’a sayılı gün kaldı

Peki, RHCP’yi heyecanla beklememizin nedeni neydi?

Uzun yıllar boyunca “Türkiye’ye hangi sanatçı konser vermeye gelsin?” anketlerine müzikseverler yılmadan bıkmadan Red Hot Chili Peppers’ı yazdı. Beklenen oldu ve 8 Eylül’de santralistanbul’da ünlü grup dinleyicileri ile buluşacak. Peki, RHCP’yi heyecanla beklememizin nedeni neydi?

Dünyaca ünlü ABD’li topluluk Red Hot Chili Peppers (RHCP) Afrika’da sonlanacak turnenin bir ayağını İstanbul’a ayırarak tüm hayranlarını sevindirdi. 1983 yılında kurulan grubun esas ses getirmesi ise 1991’de Blood Sugar Sex Magik albümüyle oldu. “Give It Away” ise gruba En İyi Hard Rock Parçası dalında Grammy kazandırdı. Bundan sonra olan oldu ve dünya çapında bir fırtına estirdiler. Çünkü kulaklarımıza fısıldadıkları melodiler ve sözler aslında yaşadıklarımız ile aynıydı. Dünyanın uzun süredir tanık olmadığı gürültüye imza atıyorlardı. 1999 yılında Californication albümü çıktığında grup artık adını dünyaya duyurmuş, en etkili gruplar arasında yer aldı. By The Way ise RHCP’nin klasiklerinden biri oldu. Anthony Kiedis, Chad Smith ve Flea’den oluşan gruba geçtiğimiz yıl, dahi gitarist olarak nam salan genç Josh Klinghoffer katıldı. Aynı yıl ise 10. stüdyo albümleri olan I’m With You’yu yayınladılar. Yeni sound eskilerin tekrarı gibi de olsa, benim ve diğerleri için RHCP artık 2000’lerin başında kalmış olsa da hâlâ bu grubun müziğini duyduğumuzda geçmişimize dönüp gülümsüyoruz. Bu yüzden haftaya Cumartesi yani konser gününü iple çekiyoruz. Sesiniz kısılırcasına şarkı söyleyeceğiniz, konserlerde her şeyin sadece görsellikten ibaret değil, cayır cayır gitarın sesini de duymak olduğunu savunanlardansanız bu konser kaçmaz!

Yeni Peugeot 208’den konser bileti kazanma şansı

Peugeot Markası için Yeniden Doğuş’u ifade eden Yeni Peugeot 208 Eylül ayında Türkiye pazarına sunuluyor. Konserin sponsorları arasında, Peugeot 208 de var. Konser çerçevesinde Peugeot 208, 2 çifte bilet kazanma şansı, 1 çifte ise biletini Golden Ring’e dönüştürme şansı sunuyor. Bugün ve yarın 5’er adet Red Hot Chili Peppers İstanbul Konseri görselleri ile kaplanan Peugeot 208’lerden oluşan 2 farklı konvoy, etkinliğin duyurusunu yapacak. Konvoy, Avrupa Yakası’nda Etiler, Levent, Bebek civarında, Anadolu Yakası’nda ise Bağdat Caddesi ve Sahil Yolu güzergahında yol alacak.

Haberin Devamı