Gazete Vatan Logo

PODYUMDA siyah, beyaz ve kırmızı hakimiyeti

PODYUMDA siyah, beyaz ve kırmızı hakimiyeti

2013/ 2014 Sonbahar-Kış koleksiyonlarının yer aldığı İstanbul Fashion Week 2013, farklı tasarımlar
ve sıra dışı yorumlarla baş döndürücüydü. Romantik drapelerden, Aztek desenlere haftanın özeti...



Şehirde büyük moda hareketi gerçekleşti. Üst üste gelen davetiyelerle önce haftalık çizelgemi yapıp Karaköy’e karargâh kurmaya kararlıydım... Ve uzun süredir görmediğim arkadaşlarımla moda konuşup harika vakit geçirdim. Bu yıl Mercedes-Benz ana sponsorluğunda gerçekleşen moda haftası, defile öncesi partiler, defile sonrası partiler ve uzayan partileriyle devam etti. Şovlarda muhteşem saç, makyaj ve temalar planlanırken ben saçımı canım kuaforüm Yıldırım Özdemir’e emanet ettim. Makyajım yine Yıldırım’dan Nigar ve ekibinden. Güzel havayla birlikte Burberry Prorsum trençkotum bana göz kırpıyordu!

Mehtap Elaidi’nin naif çizgisi muhteşem

Bu arada kızım Suna hafta sonunu hasta geçirdi, nekahat dönemini de atlattıktan sonra “Hadi Suna moda beklemez” deyip aldım kızımı da yanıma, düştüm Mehtap Elaidi yoluna! Mehtap Elaidi’nin naif çizgisini hepimiz seviyoruz.

Nihan Buruk’tan maskeli bir Nian markası doğdu

Mehtap sonrası sırada Nihan Buruk vardı. Daha önceki koleksiyonunda modellik yaptığım Nihan’ın bu koleksiyonunu merakla bekliyordum. Bu defileyle birlikte Nian olarak akıllarda kalacak marka, “Departman İnsanları” adını verdiği koleksiyonunda yine değişik bir şey yaptı. Defile, müthiş bir video ile start aldı. Nian markasının art direktörlüğünü yaptığı Redd’in bestecisi Doğan Duru, bu koleksiyon için bir müzik yaptı ve Cemil Ağacıklıoğlu yönetmenliğiyle bir video izletti. Videoda kişilerin maskelerinden gizlediği kimliklerden yola çıkmış. Styling tabii ki birçok defilede olduğu gibi Hakan Öztürk’e aitti. Sevgili Nihan, kırmızı yün paltoda takıldım kaldım. Haberin ola!

Nazlı Soylu: nam-ı diğer Lady Faith büyüledi...

Genç tasarımcı Nazlı Soylu, nam-ı diğer Lady Faith. “Kendi hayatını yaratmak isteyen her kadın için” diyen Nazlı, kumaşlarını aşkla üretiyor. Her bir parçanın tablo gibi bir hikayesi var. Güne rahatlıkla uyum sağlayan elbiseler favorim oldu.

Atıl Kutoğlu: Aztek Aztek olalı böyle lüks görmedi

Atıl Kutoğlu! Bu yılki ikat desenlerinin hastası olduk. Biraz Aztek, biraz kadife! Aztek Aztek olalı böyle lüks görmemiştir. Atılcığım yine kendine yakışır biçimde noktaladı. Birol Giray müzikleriyle yerimizde duramadık.

Begüm Salihoğlu: Gece elbiselerine noktayı koydu

Ve ikinci gün! Begüm Salihoğlu’nun ekspozisyonu görülmeye değerdi. Begüm’ün bana ‘ilham perimsin’ diye adadığı koleksiyonun romantikliği içinde drapeler bizi bizden aldı. Begüm Salihoğlu gece elbisesi konusunda noktayı koydu. Aylar öncesinden kumaşların peşinde ülke ülke dolaşan, araştıran Begüm’ün yolculuğuna ben şahidim. Elbiseleri bana hep uğur getirmiştir.

Jale Hürdoğan: Koleksiyon kült yemeklerden esinlendi

Jale Hürdoğan çok farklı! Modeli Özge Ulusoy. Koleksiyonunu kült yemeklerden doğuruyor. Amuse Bouche... Daha yakından tanıyacaksınız. Bu kadının peşindeyim.

Tuvana Büyükçınar: Derileri salonu doldurdu

Ve Tuvana Büyükçınar. Deriler, siyah, beyaz ve kırmızı tüm salonu doldurdu. Tuvana, oğlu Aslan ile çıktı selam vermeye. Her şey kendisi kadar muhteşemdi.

Tüm defile aralarında Karaköy Bef’de Hakan’a merhaba demek ve birkaç kadehle moda konuşmak zaten güzel bir kaideydi.



Her geçen yıl gittikçe iyiye giden İstanbul Moda Haftası şehrin güzel bir hareketi. Tasarımcının kıvranması, yaratması, onca organizasyon, ses, ışık ve müzik sadece etkileyici bir 15 dakika için. Herkesi çok çok tebrik ediyorum ve önümüzdeki sezonu iple çekiyorum.

19 defile, 12 sunum 200 ülkeden katılımcı



Bugün son defilelerine ev sahipliği yapan İstanbul Fashion Week, bu yıl 19 defile ve 12 sunumla New York, Londra, Milano, Berlin, Sydney, Moskova gibi dünyanın önde gelen moda haftalarını düzenleyen IMG ile işbirliği yaptı ve uluslararası moda haftaları arasına girdi. Mercedes-Benz’in sponsorluğunu üstlendiği ve 200 ülkeden katılımcının izlediği haftada Türkiye’nin genç tasarımcıları dikkat çekti. Moda haftası modern trendlere uyarladığı deneysel kesimleriyle bilinen Mehtap Elaidi’nin defilesiyle açıldı.




Ödüllü tasarımcı Atıl Kutoğlu ise avangart çizgisini bütünleyen bir koleksiyonla karşımıza çıktı. İpek, pamuk, kaşmir, yün ve derinin hakim olduğu defileye oryantel etkilerin görüldüğü gizemli kıyafetler damga vurdu.




Avusturya basını İFW için “Londra, Paris... İstanbul?’ Ne fark eder. Türkiye’nin en iyi tasarımcılarının koleksiyonlarına dikkat edin” yorumunu yaptı ve Türk modacılarının Jennifer Lawrence’ın Oscar Ödül Töreni’nde giydiği uzun kuyruklu Dior elbisesi trendinden etkilendiğini yazdı. Öte yandan “Türkiye modasının Red Beard markası da ilginç bir kazanım” yorumu da yapıldı.

Haberin Devamı