Gazete Vatan Logo

Nicole’ün prenses zarafeti!

Nicole’ün prenses zarafeti!

1950’LERİN moda ikonu, asaletin simgesi Grace Kelly’nin hayatını anlatan ‘Grace of Monaco’ bu hafta vizyona girdi. 30 milyon dolarlık prodüksiyonda Kelly’i canlandıran Nicole Kidman saç renginden stiline adeta bir prensese dönüştü. İşte Kidman’ın hayat verdiği, en zarif prensesin stil sırları...

Grace Kelly... 1950’lerin moda ikonu, asalet ve zarafetin simgesi...

Dün vizyona giren ‘Grace of Monaco’da Kelly’yi canlandıran Nichole Kidman, saç renginden stiline kadar adeta prensese dönüştü...



‘Grace of Monaco’ filmi bu hafta vizyona girdi. 30 milyon dolarlık prodüksiyonda Grace Kelly’i canlandıran Avustralyalı aktris Nicole Kidman sadece Amerikan aksanı dersi almakla kalmadı, saç renginden stiline adeta bir prensese dönüştü. İşte Nicole Kidman’ın yeniden hayat verdiği, tüm zamanların en zarif prenseslerinden birinin stil sırları...



Kısa dalgalı saçlar

Yıllar geçse de Grace Kelly’nin kısa ve dalgalı sarı saçlarının modası geçmiyor. Bu saç modeli Hollywood klasiğine dönüşmüş durumda. Filmde de Nicole Kidman hem şık hem de doğal duran dalgalı saçıyla ön plana çıktı. Kelly ile özdeşleşen yumuşak bukleler adeta filme damgasını vurdu.



Sade ve alımlı

Hollywood’un altın kızı günlük yaşamda da tercihini sade kıyafetlerden yana kullanıyordu. Yüksek bel ya da kapri pantolonlar, kalem etekler ve ipek bluzlar vazgeçilmezleri arasındaydı. Kombinlerini omuzlarına aldığı oversize paltolarla tamamlıyordu.



Vazgeçilmezi kırmızı ruj ölümsüzleşti

Hollywood’da fırtına gibi estiği 1950’li yıllarda Grace Kelly efsane yönetmen Alfred Hitchcock için ‘ideal güzellik’ kavramının beyazperdeye yansımış haliydi. Amerikalı aktris Hitchcock’un üç filminde yer aldı. Filmlerde ünlü yönetmen onu kırmızı rujun her tonuyla ekranlara taşıdı. Bu, zamanla Kelly’nin makyajının bir parçası haline geldi. Öyle ki düğününde bile gelinliğini kırmızı dudaklarıyla bütünleyerek herkesi şaşırttı. Nicole Kidman da filmde düğün sahnesini kırmızı ruju ile ölümsüzleştirdi.



Pastel tonlar

Zarafetiyle hem Hollywood’da hem de Monako’da ışıldayan Kelly pastel tonlardan vazgeçmiyordu. Koyu renkte ise tercihi lacivertten yana oluyordu. Filmin Kıyafet Tasarımcısı Gigi Lepage’ın tercihi de bu renklerden yana oldu. Filmde Kidman su yeşili, açık sarı ve pudra rengi kıyafetlerle karşımıza çıkıyor.



Kusursuz asaletin simgesi siyah deri eldivenler

Gündüz kısa, geceleri ise dirseklerine kadar uzanan eldivenler Grace Kelly’nin dolabının vazgeçilmeziydi. Gece elbiseleri ile kombinlediği uzun beyaz eldivenleri, gündüz ise kullandığı siyah deri eldivenleri adeta onunla özdeşleşmiş ve kusursuz asaletinin simgesi haline ge lmiş durumdaydı.



Omuzlar fora

Güzel oyuncu geniş omuzlara ve ince kollara sahipti. Bunu da sergilemekten zevk duyuyordu. Sık sık omuzlarını açıkta bırakan derin V yaka ya da straplez elbiseler tercih ediyordu. Bu asil duruşunu taktığı bir çift inci küpe ile tamamlıyordu.



Aksesuar tutkusu

Sadece eldiven değil, unutulmaz prenses, her türlü aksesuara olan düşkünlüğüyle dikkat çekiyordu. Sade tarzını, mutlaka büyük güneş gözlükleri, bazen boynuna bazen saçına taktığı ipek eşarplar ya da büyük şapkalarla zenginleştiriyordu. Mücevherler de Kelly’nin olmazsa olmazıydı. Öyle ki filmde Kidman’ın takması için Grace Kelly’nin koleksiyonunun vazgeçilmez beş parçasını Cartier yeniden üretti.