Gazete Vatan Logo

Mükemmel aşk yok çünkü insan kusurlu

Mükemmel aşk yok çünkü insan kusurlu

Fotoğraf: Barış Acarlı

Kadın ve erkek ilişkisini farklı bir bakış açısıyla anlatan Aşk Listesi’nde Pamela Spence, Onur Şenay ve Ümit İlban aynı sahneyi paylaşıyor

Sizce nasıl bir üçlü oldunuz? Bu üçlü aynı sahnede nasıl buluştu?

Pamela Spence: Daha önce zaten aynı projelerde çalışma fırsatımız oldu. Benden önce başka bir castla oyun provaları başlamıştı benim yerime başka biri oynayacaktı, o rahatsızlanınca ben dahil oldum.

Onur Şenay: Harika bir kadro olduk. Çok eski arkadaşlar olduğumuz için kimse kimseye kapris naz yapmadan işimizi yapıyoruz. Birlikteliğimiz çok net ve yalın olduğu için avantajlıyız ve çok güzel bir ekip olduk. İlk oyun provalarına başladığımızda çok düşünerek bir cast oluşturmadık. Elimizdekilerle bir oyun çıkarmaya çalıştık ama bazı problemler ortaya çıktı ve kurtarıcımız Pamela oldu. Sıkıntımızı ona anlattım hiçbir şey sormadan geldi oyuna başladı ve 20 günde oyunu çıkardık.

Ümit İlban: Denk geldiğime çok sevindiğim bir ekiple beraber çalışıyorum. Aynı kafa yapısına sahip olmamızdan dolayı çok mutluyum.

Haberin Devamı

"İdeal olmak içinde mükemmel olmayı barındırıyor ama doğada mükemmeliyet yok"

Yapılan listeler insanı mutlu etmez

İdeal partner diye bir şey var mı?

P.S: Olması çok zor. Hiçbir ilişki birbirine benzemiyor. Herkesin kendine göre kriterleri var. Ama kriterlerine uygun biri karşısına çıktığında, idealim bu değilmiş diyebilirsin.

O.Ş: Hayal ettiğimiz şeyler vardır ama tam idealindeki kişi karşına çıktığında ne yaparsın? Hayatının sonuna kadar onunla beraber olacağına emin misin? Bu yüzden öyle bir şey.

Ü.İ: İdeal olmak içinde mükemmeliyetçiliği barındırıyor ama doğada mükemmeliyet yok. Artık mükemmel olmak mümkün değil çünkü her şey kusurlu. Her ne kadar oyunda ideal birini çizmeye çalışsak bile o ideale hiçbir zaman ulaşamayız, hep daha fazlasını isteriz. Çünkü insan kusurlu.

Liste yapmak tutar mı?

Ü.İ: İnsan sürekli değişiyor ve sürekli farklı şeyler istiyor. Bu yüzden liste yaptığı şeyler bu değişimle artık insanı mutlu etmez.

Oyun var olmayı sorguluyor

Aşk Listesi’nin diğer oyunlardan farkı nedir?

Haberin Devamı

Ü.İ: Kadın-erkek ilişkilerini anlatan bir oyun gibi görünse de var olmayı sorgulayan ve sorgulatan bir mesele işleniyor. Bir kadını yaratsak nasıl yaratırız, bizim kadınımız nasıl olurdu konusuna farklı bir bakış açısı getiriyor.

Tek tip biri değilim her role girebilirim

Dizilere karşı yaklaşımınız nasıl?

P.S: Dizilere karşı değilim. Ama bana genelde yurt dışından gelen yabancı kız rolleri teklif ettikleri için seçici davranıyorum. Tek tip biri değilim. Bu yüzden gelen bu tarz rollere sıcak bakmıyorum. Ben oyuncuyum her tipe girebilirim. Ama uçuk kaçık göründüğüm için ön yargılı davranılıyor.

Konservatuvar mezunu olmanıza rağmen daha çok müzisyen olarak biliniyorsunuz...

P.S: İnsan bazen bu duruma bozuluyor. Bu kadar okulunu okuduk, bir sürü tiyatro oyununda başrol oldum, müzikal yaptım ama her oynadığım oyunda insanlar hep aynı tepkiyi veriyor. İlk albümümü 2003 yılında çıkardım ama İstanbul’a geliş amacım müzikal oynamak içindi. Yani oyunculuğum bugün çıkmış bir şey değil.

Haberin Devamı