Gazete Vatan Logo

Mahalleye !f geldi

Vizyondan önce festivaldeler!

10’uncu yılını kutlayan AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali !f, bu yıl Oscar’a aday filmleri ile takipçilerine birbirinden güzel yapımları bir arada sunuyor. 17-27 Şubat’ta İstanbul’da, 2-6 Mart tarihlerinde ise Ankara’da başlayacak olan festivalin biletleri tükenmeden koltuğunuzu ayırtın.

Siyah Kuğu (Hit Filmler)

(Black Swan) (DRAM) Y: Darren Aronofsky
O: Natalie Portman, Mila Kunis, Vincent Cassel, Barbara Hershey Yapım: 2010 ABD, 110 dk.

Son yılların en mükemmel baş yapıtlarından biri olan Siyah Kuğu, karakterler üzerine kurulu bir psikolojik gerilim. Film, iki balerin arasındaki rekabetin birini nasıl deliliğin eşiğine getirdiğini anlatıyor. Nina mükemmel bir beyaz kuğudur, ancak kara kuğu onun masumiyetinin ötesine geçmesini gerektirir. Film bu yılki Oscar ödüllerine, En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Görüntü Yönetimi, En İyi Kurgu Ödüllerinde aday.

İki Kadın Bir Erkek (Hit Filmler)

(The Kids are All Right) (KOMEDİ) Y: Lisa
Cholodenko O: Julianne Moore, Annette Bening, Mark Ruffalo, Mia Wasikowska Yapım: 2010 ABD, 106 dk.

Jules ve Nic, çocukları Joni ve Laser ile birlikte, evli bir çifttir. Anneler, sperm bağışı yoluyla hamile kalmıştır. Joni, üniversiteye gitmek üzere evden ayrılma hazırlıkları yaptığı sırada, biyolojik babalarının izini sürmeye karar verir. Film, aile kavramını sorgulayan bir süreci anlatıyor. Yapım, En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Orijinal Senaryo Oscar ödüllerine aday...

Aşkla Yaşamak (Yeni Kuşak)

(D’amour et d’eau Fraiche) (DRAM) Y: Isabella Czajka O: Anais Demoustier, Pio Marmai, Lourent Poitrenaux Yapım: 2010 Fransa, 89 dk.

Aşkla Yaşamak, genç oyuncuların doğal performansları sayesinde etkileyici hale gelen, sivri dilli bir toplumsal eleştiri. Gerçek hayatın ve ileri düzey kapitalizmin, zorunlu kıldığı masumiyet kaybını, siz de tekrar iliklerinizde hissedeceksiniz. Film, kriz zamanlarında hayata atılmaya çalışan gençliğe dair gerçekçi bir portre çiziyor.

Müzik Zaten Umurumuzda Değil

(We Don’t Care About Music Anyway) Y: Cedric Dupire, Gaspard Kuentz O: Sakamoto Hiromichi, Otomo Yoshihide Yapım: 2009 Fransa, 80 dk.

Tokyo’da şehri, geleceği ve anti-müziği harmanlayan büyüleyici bir film. Müzik ile gürültü arasındaki çizgide cambazlık yapan, Japonya’nın en yenilikçi 6 müzisyeniyle tanıştırıyor bizi. Yarattıkları müziğin hem ses, hem şekil itibariyle içinde yaşadıkları şehirle olan entegrasyonunu izliyoruz.

Hala Burdayım (Real Unreal)

(I’m Still Here) KOMEDİ Y: Casey Affleck
O: Joaquin Phoenix Yapım: 2010 ABD, 107 dk.

Phoenix, parlak sinema kariyerini bıraktığını ve uzun zamandır hayalini kurduğu rapçilik için kolları sıvadığını duyuruyor. Her şey o kadar gerçekçi ki, bu kandırmaca kariyerini bitirebilir.

Nuummioq (Keşif)

(DRAM) Y: Torben Bech, Otto Rosing O: Lars Rosing, Julie Berthelsen, Angunnguaq Larsen, Morten Rose, Makka Kleist Yapım: 2009 Grönland, 95 dk

Genç bir adamın kar ve buzullar adası Grönland’in nefes kesen doğasında kendini bulma yolculuğu. Ayrıca Grönland’ın ilk Oscar adayı filmi yeni bir sesin habercisi.

Bizim de Günümüz Gelecek (Keşif)

(Notre Jour Viendra) (DRAM)
Y: Romain Gavras O: Vincent Cassel, Olivier Barthelemy Yapım: 2010 Fransa, 88 dk.

Tartışmalı müzik videolarına imza atan Fransız yönetmen Romain Gavras’ın ilk uzun metrajı, tahmin edilebileceği gibi, hikayesinde cesur, görüntülerinde ise epik
bir tarz yakalıyor. Irkçılığı
sert bir şekilde eleştiren ve ‘aidiyet’ kavramını derinlemesine irdeleyen bu coşkulu ama nihilistik filmden enerji ve görsel ihtişam taşıyor.

Haberin Devamı