Gazete Vatan Logo

Londra’da gizli görev

Terörist bir grubun Londra’da gerçekleştirdiği saldırı sonrasında gruptan sadece Farroukh Erdoğan isimli bir militan hayatta kalır. Londra’nın gündemine oturan bu konu ve dava için başsavcı Claudia Simmons adında bir avukatı atar. Hapiste olan Farroukh Erdoğan’ın avukatı davadan bir gün önce öldürülür ve yerine hükümetin atadığı, aynı zamanda Claudia’nın eski sevgilisi olan Martin Rose getirilir. Birbirleri ile bilgi paylaşmalar yasak olan bu eski sevgililer için bu dava oldukça zorlu bir görev haline gelmiştir.

Kapalı Devre
(Closed Circuit) Y: John Crowley O: Eric Bana, Rebecca Hall, Ciaran Hinds, Riz Ahmed, Pınar Öğün Yapım: 2013 İngiltere

Gerilim dolu bir dava

Öğrencileri tarafından çok sevilen Roberto, hukuk fakültesinde profesörlük yapan eski bir avukattır. Okulda, öğretim görevlilerinin çalıştığı bölümün yakınında bir kadın cesedi bulunur. Olayın üstüne soruşturma başlatılır, önemli bir ailenin oğlunu da davaya dahil edilir.

Cinayet Tezi
(Thesis On a Homicide) GERİLİM Y: Hernan Goldfrid O: Ricardo Darin, Alberto Ammann, Calu Rivero, Arturo Puig Yapım: 2013 Arjantin

Doğa üstü dünyalara geçiş

Doğa üstü olayları inceleyen tanınmış çift yine zorlu bir çalışma sürecine başlar. Bu defa ilgilendikleri vaka Perron ailesinden gelen bir telefon ile başlayan ve tüm hayatlarını etkileyecek bir maceradır. Çift karanlık bir yaratık tarafından kuşatıldıklarını düşünür, ama çok geç kalmışlardır.

Korku Seansı(The Conjuring) KORKU Y: James Wan O: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Ron Livingston, Lili Taylor Yapım: 2013 ABD

Cinayet ile değişen hayat

Clary, gittiği gece kulübünde dehşet verici bir cinayetin tanığı olur. Bu cinayetin ardından tuhaf ve ürkütücü olaylar yaşamaya başlar. Annesi kaçırılır ve onu kurtarabilmek için çok farklı yollar dener. Bu sırada en iyi arkadaşı ile arası bozulur ve olaylar hızla gelişir.

Ölümcül Oyuncaklar: Kemikler Şehri
(The Mortal Instruments: City of Bones) Y: Harald Zward O: Lily Collins, Jamie Campbell Bower, Robert Sheehan, Kevin Zegers Yapım: 2013 ABD

Tehlikeli köpek balıkları

Tsunami, Avustralya’daki küçük bir kasabasında yaşayan halkı ve tüm şehri mahveder. Josh, Kyle, Heather, Jaime ve Ryan ilk dalganın ardından kendilerini su baskın riski olan bir marketin içersinde bulunurlar. Ölümcül köpekbalıklarının avlarına biraz da yaklaşması artık dalgalardan daha tehlikelidir.

Yem 3D
(Bait) Y: Kimble Rendall O: Xavier Samuel, Richard Brancatisano, Chris Betts, Sharni Winson Yapım: 2012 Avusturalya

1303 nolu dairenin laneti

Janet annesinin baskısından bıkıp kendi evine taşınmaya karar verir. Aldığı bu karar kendisine mutluluk değil korkunç bir lanet getirecektir. Detroit’de yüksek katlı bir binaya, 1303 no’lu daireye taşınan Slate tuhaf komşuları ve anlamsız sesler yüzünden çok huzursuzdur.

Daire 1303 3D
(Apartment 1303) Y: Michael Taverna O: Mischa Barton, Rebecca De Mornay, Julianne Michelle, John Diehl Yapım: 2012 Kanada

Sahne arkasında ne oluyor

Film, One Direction grubunun beş üyesinin hikayelerini anlatıyor. Film, grup üyelerinin İngiltere’de düzenlenen X-Factor yarışmasına katılmalarının ardından bir araya getirilişleri, aileleriyle olan ilişkileri, hayalleri ve ulaştıkları şöhretin nasıl bir his olduğunu anlatıyor.

1D One Direction: This Is Us
Y: Morgan Spurlock O: Niall Hora, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles, Louis Tomlinson Yapım: 2013 ABD


Suç ve cezayı sorgulayan festival

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen “3’ncü Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali”, 13-19 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Bu yılın konusu ‘Suça Sürüklenen Çocuklar’; ana teması ‘Çocuk (ça) Adalet’. Festivalin en dikkat çekici yapımları...

- Cezaevi Ziyaretçisi / The Visitor of Prisons
Ondokuzuncu yüzyıl İspanya’sında mahpus olmak, toplumdan dışlanmış olmak; özgürlüğünü kaybetmek demekti. Film, kadın cezaevlerinin dehşet verici koşulları karşısında şoke olan bir kadının, sosyal adalet ve insan onuru için ayağa kalkmaya karar vermesini anlatıyor.

- Etraftakiler / People Out There
20’li yaşlarındaki Jan ve arkadaşı Crecker, yaşadıkları varoşta çeşitli suçlara karışırlar. Jan, zengin, elit bir aileden gelen güzel Sabina’yla tanıştıktan sonra, şehirde yeni bir başlangıç yapmak ister ancak onu bekleyen hor görülmedir. Jan’ın aşka, şefkate ve şansa dair umutları burjuvazinin acımasızlığıyla ezilir ve bel bağlayabileceği tek şey artık kendisidir.

- Kapalı Devre / The Closed Circuit
Gerçek olaylardan esinlenen “The Closed Circuit”, merak uyandırıcı ve güçlü oyunculuğa sahip bir siyasi gerilim filmi. Kapalı Devre; kimi hırslı yeni girişimcilerin, şehrin kemikleşmiş güçlerinin entrikalarına kurban gittiği Polonya’nın Gdansk kentindeki hırsları ve yozlaşmaları konu alıyor.

- Nemez / Nemez
Aşk ve suçlu geçmişi arasında kalan Rus asıllı genç bir Alman, Berlin’de hayatında yeni bir başlangıç yapma mücadelesi veriyor.

- Rock The Casbah / Rock Ba-Casba
Yıl 1989. Asker olarak Gazze’de görevli 18 yaşındaki Tomer, arkadaşının ölümünden sonra, orada yaşadıkları sayesinde politik ve varoluşsal duruş hakkında bazı şeylerin farkına varacaktır.

-Yaşasın Belarus! / Viva Belarus!
Politikayla ilgilenmeyen, bir rock grubu solisti Miron, konseri seyirciler arasında rejim karşıtı bir gösteriyi tetikleyince gizli polisin hedefi haline gelir. Doğuştan gelen kalp rahatsızlığına rağmen, ceza olarak orduya alınır.

Haberin Devamı