Gazete Vatan Logo

Kendi yıldızlarını yaratan mekan ROXY

Roxy, bu yıl da genç yeteneklerin vazgeçilmezi olacak

Taksim gece hayatının demirbaş kulüplerinden
biri olan Roxy, bu yıl da genç yeteneklerin vazgeçilmezi olacak. Genç müzisyenlerin yolunu açan ve her yıl birbirinden yetenekli isimleri müzik piyasası ile tanıştıran Roxy Müzik Günleri’nin 15’incisi başlıyor. Kulübün ortaklarından ve DJ’lerinden Kaan Yüceil ile başvuru yapan müzisyenlerin nasıl bir yol izlemesini konuştuk.

Türkiye’de özellikle İstanbul’da kulüp olabilmeyi sürdürebilen çok az mekân vardır. Beyoğlu’ndaki Roxy 15 yıldır yarattığı ruh hali ve her yıl düzenlenen müzik günleriyle yıllara meydan okurcasına geleneklerini de devam ettiriyor. 15 yıldır Nekropsi, Teoman, Hayko Cepkin, Aylin Aslım, Kurban gibi birçok ünlü ismi müzik dünyasına kazandıran Roxy Müzik Günleri’nin 15’incisi 10 Mayıs’taki ön elemeden sonra devam edecek ve 21 Mayıs 2010 Cuma gecesi yapılacak ödül töreni ile sonlanacak.

Kulübün ortaklarından Kaan Yüceil’e göre Roxy’nin ve yarışmalarda müzik camiasına kazandırdığı isimlerin başarısındaki sır kendine özgü tarzlarının olması. Yüceil, “O dönemlerde hep ne istediklerini bilen gruplar ve isimler ile karşı karşıyaydık” diyor. Şimdilerde durum değişmiş. Şarkılarını göndermeye başlayan gruplarda müzik kalitesinin düştüğünü üzülerek söylüyor Yüceil...

Roxy’nin misyonu açısından trajik bir durum olduğunu da ekliyor, “Son on seneye baktığınız zaman 2002 itibariyle müzik kalitesi düşmeye başladı. Etkileyici isimler tek tük çıkıyor. Akım yaratacak isimler de tükenmeye başladı.”

Roxy’nin 15 yıldır ayakta kalma hikâyesi de aslında bu yönde. İnsanların iyi müzik dinlerken eğlenebilmesi hedef. Yüceil’in deyimiyle Roxy, kalabalıklardan değilde kendi hikâyesini yaratarak bugünlere gelmiş bir kulüp. Kulüplerin son günlerdeki en büyük problemlerinden biri olarak çabuk tüketilen şarkılar ile yola çıkmaları olduğunu da söylüyor...

Jüri üyelerinin bu yıl ki Müzik Günleri’ne şarkı gönderecek gruplara tavsiyesi gayet net: inandığınız müzik türünü sahneye taşıyın. Kaan Yüceil, “Yeni gruplar bocalama döneminde. Araştırmıyorlar yeni oluşumlara gitmiyorlar... Teoman ya da bol bol Duman taklitleri ile karşılaşıyoruz. Söz, müzik ve duruşları ile bizi içine alabilecek işler yapmalarını bekliyoruz” diyor.

Roxy Müzik Günleri’yle siz de müziğinizi kitlelere duyurmak istiyorsanız eğer son başvuru 3 Mayıs...

Yarışmacıları güçlü bir jüri bekliyor

Bu yılki jüri üyeleri Taner Öngür (Moğollor), Kaan Yüceil (Roxy), Aylin Aslım (Müzisyen), Murat Hasarı (Müzisyen), Ömer Ahunbay (Jinglehouse), Hakan Özer (Jinglehouse), Hakan Tamar, Oğuz Kaplangı (Elec-trip), Efsun Gül, Sebla Koçan (Billboard), Ece Duyar, Kanat Atkaya (Hürriyet), Hakan Kurşun, Haluk Polat (We Play), Melis Danişmend (Müzisyen-Gazeteci), Tarkan Gözübüyük (Müzisyen, Prodüktör)

Birbirinden özel ödüller

Roxy Birincilik Ödülü’nü kazanan grup, single albüm ve video klip hakkı kazanıyor. We Play stüdyolarında kaydedilecek olan single, tüm müzik marketlere dağıtılacak ve çekilecek video klip müzik kanallarında yer alacak. İkincilik Ödülü ise King Bird Records’tan single şarkı yapımı... Billboard Üçüncülük Ödülü ise laptop. Roxy Müzik Performans Günleri’nin en iyi bateristi İstanbul Agop Zilleri’nden En İyi Baterist Ödülü olarak özel zil seti kazanacak. Jüri Özel Ödülü ise Studio King’den 24 saat stüdyo kayıt hakkı...

Haberin Devamı