Gazete Vatan Logo

İstanbullu patronlar bu proje için sıraya girdi

Ayasaranda Residence için yöneticiler sırada

İstanbullu patronlar bu proje için sıraya girdi

Alaçatı’daki taş evleriyle ünlü Veryeriler İnşaat’ın Çeşme Limanı’nın karşısında yapacağı 16 villalık Ayasaranda Residence projesi için İstanbullu üst düzey yöneticiler sırada.

İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı’da son 10 yılda 320 taş ev inşa eden ve ‘Köy İçi Taş Evler’ projesinin satışlarını yürüten Veryeriler İnşaat’ın Çeşme Yat Limanı’ndaki yeni projesi için İstanbullu yöneticiler sıraya girdi. Butik tasarlanan ve Ayasaranda Koyu’nda denize sıfır konumlandırılacak ‘Ayasaranda Residence’ projesinde yar alan 16 villa ve rezidans için 20’nin üzerinde üst düzey yönetici başvurdu.

Metrekaresi 10 bin TL

Ayasaranda Residence’ın liman bölgesinin en lüks projesi olacağını söyleyen Veryeriler İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alpan Veryeri, şöyle konuştu: “Haziran’da satışa çıkaracağımız projenin inşaatına Ekim’de başlayarak 2014 sonunda tamamlayacağız. 20’nin üzerinde talep var. Tamamı da İstanbul’dan. Ağırlıklı üst düzey yöneticiler ve patronlar. Metrekaresi 10 bin lira olan projede fiyatlar 500 bin liradan başlayıp 2 milyon liraya kadar çıkacak.”



Fiyatlar 6 ayda % 15 arttı

Alaçatı Köyiçi Taş Evler projesinde 110-120 metrekare evleri 270-300 bin eurodan sattıklarını belirten Alpan Veryeri, “Alaçatı’ya gelen talep, fiyatları son 6 ayda yüzde 15 artırdı. Gelecek yıl da yüzde 10-15 bekliyorum. Bir hafta içinde bile sorduğunuz arsanın fiyatı değişebiliyor” dedi. Büyüklüğü 90 ile 150 metrekare arasında değişen 2+1, 3+1, 4+1 dairelerin yer aldığı proje; köy meydanı, çeşmesi ile eski Rum mahalle kültürünü yansıtıyor.

Kulaktan kulağa pazarlanıyor

Alaçatı’da avlusu ve bahçesi olan taş evler ve mahalleler yarattıklarını hatırlatan Alpan Veryeri, “11 mahalle oluşturduk. Şimdi 60 ev daha yapacağız. 10 yıl önce şehir dışından gelip burada yaşamaya başlayan 50 aile varken, bugün 150 oldu. Belde ve projemiz kulaktan kulağa yayılıyor” dedi.

Haberin Devamı