Gazete Vatan Logo

İntikam affetmekten daha masum

‘İntikam’ dizisinin tehlikeli kadınlarından Aslı’yı oynayan Dilşad Çelebi, “Boyun eğen bir ev kadınını da, gay bir eroinmanı da oynamak istiyorum” diyor ve intikamın affetmekten masum olduğunu düşünüyor...

İntikam! Ashley değil Aslı

Çok dizi izleyen birisi olmadığını söyleyen İntikam’ın Aslı’sı Dilşad Çelebi anlatıor; “Bu yüzden dizi teklifi geldiğinde Revenge’i (İntikam'ın orijinal versiyonu) henüz izlememiştim. Dolayısıyla Aslı’yı Ashley’den önce tanıdım ve böylelikle kafamda bağımsız bir karakter oluşturabildim. Zeki bir karakteri oynamak her zaman heyecan verici olmuştur. Aslı tehlikeli bir karakter. Ama İntikam’da zaten tehlikeli olmayan hiçbir karakter yok ki. Bu dizide herkesten her şeyi beklemelisiniz.
İntikam konusunda ise farklı düşünüyor Çelebi, "Affetmek kendini karşındakinden üstün görmektir. Onu, size minnet duymak zorunda bırakırsınız ve bu alabileceğiniz her türlü intikamdan daha beterdir. O yüzden intikam affetmekten daha masum bence. Ama uygulamada bilinçli olarak hiç intikam almamışımdır. O kişiyi ya hayatımdan çıkartırım ya da unuturum.”

Tatmin ‘Çalışırken kendimi paralarım’

“Sorumluluk duygusu ve mükemmeliyetçilik konusunda dizideki karakterim ile benzeşiyoruz. Ben de Aslı gibi; üzerime düşen işi bazen kendimi paralarcasına, elimden gelen en iyi şekilde yapmaya çalışırım. Ancak Aslı’yı tatmin eden şeyler ile beni tatmin eden şeyler çok farklı. Ben hiçbir zaman paraya, gösterişli bir yaşama özenen bir insan olmadım. Onun hayalini kurduğu yaşam, benim için olsa da olur olmasa da olur.”

Oyunculuk Taa Danimarka’ya gitti

“Bir film izledim hayatım değişti demek isterdim ama en azından kıvılcım oldu. Voksne Mennesker’i (Tutunamayanlar) izledikten sonra yönetmenini bulup, tanışmak için bir arkadaşımla Danimarka’ya gittik. Az kalsın bulamadan dönüyorduk. (Gülüyor) Meğer İzlanda’ya taşınmış. Geri dönmeden kısa bir süre önce sonunda tanışma imkânı bulduk. Yönetmen ‘Bundan sonra bütün projelerimde oynayacaksın Dilşad’ demek yerine çabamıza hayret etmekle yetindi. Yine de benim için bir dönüm noktası oldu. Oyuncu olmak istediğime karar vermiştim.”

Hayat ‘Yaşama karşı açgözlüyüm’

“Rol konusunda isteklerimin sonu yok ki! Her karakteri oynamak istiyorum. Her şeye boyun eğen bir ev hanımını, oğlu ölmüş bir kadını, gay bir eroinmanı... Sanırım bu yaşam açgözlülüğü... Oyunculuğu kendime alet ediyorum belki de.”

Tiyatro Ona her zaman vakit var

Yiğit Sertdemir’in yazıp Tolga Yeter’in yönettiği Medeniyet Tiyatrosu’nda oynuyorum bu sezon. Gönül Ülkü & Gazanfer Özcan Sahnesi’ndeyiz. Ayrıca bir süredir fiziksel tiyatroya ilgi duyuyorum. Sinema konusunda ise işlerini çok beğendiğim genç bir yönetmen var: Can Evrenol. Henüz sadece kısa filmleri var ama yakın zamanda Türkiye’de sayılı isimler arasında olacağını düşünüyorum. Uzun metraj çekerse onunla çalışmak istiyorum.

Aşk

Bir sindirim sistemi problemi.

ACI

Kırmızı renkte olup, iç veya dış organları yakmak suretiyle gözü ve burnu yaşartan şey.

ZAMAN

Benim için yol bölü hıza eşit. Yani ben durunca zaman da duruyor. Set dışında çoğu vaktimi yazmaya ve spora ayırıyorum.

Eğitim Hobi olarak okuyorum!

“Bilgisayar Bilimleri ve Teknolojisi okudum, üstüne de İTÜ’de işletme programında yüksek lisans yaptım. Hobi olarak okuyorum diyebilirim. (Gülüyor) Oyunculuğa üniversite son sınıftayken başladım. Aksiyona geçmek için biraz gecikmiş olsam da çocukluğumdan beri müzikalde oynama hayali beni bu yola sürükledi sanırım.”

Yazmak Asla bırakamayacağım tek şey

“Yıldızsız Ülke” isimli bir çocuk kitabı serisi yazan Çelebi’nin kaleminden serinin ikinci kitabı “Kunikul’un Peşinde” de önümüzdeki aylarda raflarda olacak. Genç oyuncu, “Yazmak asla vazgeçemeyeceğim tek şey. Nasıl başladığıma gelince... Bir bahar günü çalıların arasında kızıl sakallı bir kertenkele gördüm. Kertenkele ‘Beni takip et’ dedi ve bir mağaraya girdi. Ben de peşinden tabii... İçeri girdiğimde her tarafın pembe tuvalet kağıtlarıyla kaplı olduğunu gördüm. Kertenkele bir kalem atıp: ‘Yaz’ dedi. Bunu şöyle de anlatabilirdim: Okumayı severim. Benim de kitabım olsa diye hayal kurardım. Bence iki hikaye de aynı derecede fantastik” diyor.

Ve Twitter‘te ‘Çok güzel, galiba aşık oldum sözlük!’

- Kıvır kıvır olan saçları ile çocuksu bir şirinliğe sahip olduğu ve dikkat çektiği kesin.

- Ana okulundan arkadaşım. Böyle olacağı belliydi...

- Yıldızı yavaştan parlayan oyunculardan. Oyunculuk yeteneğini incelemeye fazla fırsatım olmadı, zira sadece ‘İntikam’ dizisinde izledim. Ancak kesinlikle güzel ve çekici bir kadın.

- Çok güzel. Galiba aşık oldum sözlük, geçen Cuma Beyaz Show'u izlemez olaydım...

- Dilşad Çelebi’yi güzel bulduğum doğrudur.

Haberin Devamı