Gazete Vatan Logo

‘İntihar edeceği belliydi’

Banker Kastelli’nin oğlu Cemil Bahadır Özden, basın mensuplarının Abidin Cevher Özden’in intihardan önceki psikolojik durumuyla ilgili sorusuna önce “Belliydi” yanıtını verdi, ancak daha sonra sözü değiştirerek “Bir insanın intihar edeceğini nereden bilebilirsiniz” diye konuştu. Kardeşi Nedim Özden’in ’Babamın intihar ettiğine inanmıyorum’ sözleri üzerine de “Şüpheyi devlet çözecek. Ancak intihar gibi görünüyor” dedi.

Eşine söylenmedi

Banker Kastelli’nin intihar ettiği haberi Parkinson hastası olan eşi Mukadder Özden’e dün de söylenmedi. Özden’in Maçka’daki evinde dün sessizlik ve gizli bir yas hakimdi. Annesini ziyaret eden oğlu Cemil Bahadır Özden, annesine acı haberi veremeden evden ayrıldı. Gazetecilere de “Annem Parkinson hastası. Kilitlenebilir, demansa girebilir. Haberi doktor kontrolünde vereceğiz” açıklamasını yaptı.

Cenazesi bugün

Özden, bugün Teşvikiye Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak olan cenaze namazından sonra Karacaahmet Mezarlığı’ndaki aile kabristanında toprağa verilecek. Banker Kastelli, geçtiğimiz yıl 16 Temmuz’da mezarı başında intihar teşebbüsünde bulunduğu üvey oğlu Hakan Bahadır’ın yanına defnedilecek.

KASTELLİ’NİN SON KARESİ

Kastelli’nin ölümü eşi Mukadder Özden’den gizleniyor. Bu nedenle de Mukadder Hanım’ın üzerine olan ve Kastelli’nin son günlerine kadar yaşadığı Maçka’daki 375 metre karelik 3 milyon dolar değerindeki evde dün gizli bir yas vardı. Önceki sabah evden çıkarken güvenlik kamerasının son kez görüntülediği Kastelli’nin oğullarıyla arası, bu eve haciz getirdiği için bozulmuştu.

Haberin Devamı