Gazete Vatan Logo

'İnşaatın alt sektörü değiliz'

Becker Türkiye'nin CEO'su Volkan Kebir, sektörlerinin inşaatın alt sektörü olmadığını ifade etti

Otomasyon sistemleri üreticisi Becker Türkiye’nin CEO’su Volkan Kebir, seçim öncesinde partilerin siyasi vaatlerinin çok fazla öne çıktığını anımsattı.

Kebir, partilerin ekonomi vaatlerinin de gerçekleşebilir olması gerektiğini belirterek, “İşsizlik sorununu çözmek istiyorsak, daha çok yatırım yapmaya; daha çok yatırım yapmak için finansal kaynak bulmaya, o kaynağı bulmak için de katma değeri yüksek ihracat yapmaya ihtiyacımız var” dedi.

'Faturalar Türk lirasına çevrilmeli'

Kurlardaki dalgalanmaların ve dolardaki artışın beklenen bir sonuç olduğunu kaydeden Kebir, ekonomide yapısal reformların önemine dikkat çekti. Kebir, “Bunun olacağı önceden de belliydi. Yıllardan beri Türkiye’de dolar ve euro oynaması var. İki yıl önce ciddi bir euro oynaması oldu. Fakat yapısal reformları bir türlü devreye sokamadık” diye konuştu. Türkiye sanayisinin yapması gereken ödevler olduğunu kaydeden Kebir, inovasyonla katma değeri yüksek mal üretilmesi gerektiğini dile getirdi.

Türkiye’de araştırmalara göre kayıtdışı ekonominin büyük olduğunu vurgulayan Kebir, “Sanayide bulunan insanların kayıtdışı ekonomi karşısında çalışması gerekiyor. Bizler Türkiye’den umutluyuz. Sanayicimiz, katma değerli yüksek mal üretmeli, faturalarını da Türk lirasına çevirmeli” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

'İnşaatın alt sektörü değiliz'

Becker CEO’su Volkan Kebir şöyle konuştu; “Bizim sektörümüz inşaatın bir alt sektörü değildir. Başlı başına bir sektördür. Panjur üreten, tente üreten, perde üreten, endüstriyel kapı üreten bir sektörün desteklenmesi ve standartlarının olması gerekli. Panjur standart bir ürün haline gelsin biz 10-15 milyon dolar kaynak sağlayalım.”